X-Men

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

X-Men

 

X-Men er en gruppe bestående af flere superhelte. Disse helte er mutanter, der har individuelle evner. De bruger disse evner til at bekæmpe superskurke, men bliver også selv forfulgt af omverdenen, der ikke altid har meget til overs for mutanterne og anser dem som farlige. I Marvel universet forklares mutationerne med den øgede stråling, som supermagternes atomvåbenforsøg har skabt. Stan Lee og Jack Kirby ville derudover skabe en gruppe, hvis kræfter og forhold til samfundet kunne bruges som metafor for de fordomme, der er og var i samfundet.

Det oprindelige X-Men hold blev samlet af professor Charles Xavier. De var elever på hans skole for særligt begavede studerende, et dække over at træne unge mutanter i at bruge, udvikle og kontrollere deres evner og senere bruge disse evner til at hjælpe menneskeheden. Holdet bestod af Cyclops, Beast, Angel, Iceman og Phoenix.

Senere kom der et nyt hold X-Men til: Cyclops, Storm, Nightcrawler, Colossus, Sunfire, Banshee, Thunderbird og Wolverine. De blev samlet af professor X til en redningsaktion, som skulle finde resten af det oprindelige hold, der var forsvundet under en mission.

Professor X har telepatiske evner og kan tale med folk flere kolimeter væk og læse folks tanker. Via en maskine kan han tankemæssigt finde og forbinde sig med hvilken som helst mutant på kloden. Udover at danne gruppen af X-Men, er han også rektor på skolen for unge mutanter. En skole som han selv har grundlagt. De unge mutanter lærer at bruge deres kræfter til at hjælpe og gavne menneskeheden og vise, at mutanter også kan være helte. 

 

x men 2

Wolverine, også kendt som Logan. Som led i et militant eksperiment på mutanter blev Logan's skelet omdannet fra ben til metal. På grund af sine evner til at hele hurtigt og hans supergode fysik overlever han eksperimentet. Han er nu i stand til at fremkalde 3 store metalkløer ud af sine knoer.

Udover dette har han udviddede sanser og kan lugte ting/folk på lang afstand. Den helende faktor gør også, at han ældes meget langsomt. Han er medlem af X-Men og senere Avengers.

wolverine

Storm kan kontrollere alle vejrtyper, også over store distancer. Hun kan udløse torden, lyn, tornadoer og orkaner - også på en ellers skyfri dag. Hendes kontrol over vejret er så stor, at hun enddog kan kontrollere luften i en persons lunger. Medlem af X-Men.

 

Cyclops, også kendt som Scott Summers. Han leder gruppen af X-Men og var den første, som professor Xavier rekrutterede. Cyclops kan med øjnene sende en kraftfuld energiudladning (laserstråle) mod et givent punkt, hvorfor hans uniform også består af et visir med en eneklt linse (deraf navnet Cyclops/Kyklopen). Han har store taktiske evner, hvilket gør ham til en naturlig leder.

 

Modstykket til Professor X, der kun ønsker at mennesker og mutanter skal kunne leve sammen i fred og fordragelighed, er Magneto, som mener at mutanterne er menneskene langt overlegne og derfor bør være den dominerende race.

 

Magneto er også kendt som Erik Lehnsherr. Som barn så han sine forældre dø i nazisternes koncentrationslejre. Erik har svoret, at en lignende skæbne ikke skal overgå mutanterne. Magneto er i stand til at genererer en kontrollerer magnetiske felter og styre metal hvorhen han vil. Han danner Mutanternes Broderskab med henblik på mutant lederskab af hele verden.magneto

Udover Magneto består Mutanternes Broderskab blandt andet også af:

Mystique, kendt som Raven Darkhölme, er en mutant, hvis naturlige hudfarve er blå og øjnene gule. Hun er en formskifter og kan ændre udseende efter forgodtbefindende. Hendes alder er ukendt. Hun er den fødte snigmorder, og til trods for at hun i en periode leder Mutanternes Broderskab, ender hun som medlem af X-Men.

 

x men 1

Toad, kendt som Mortimer Toynbee, er en tudselignende mutant. Han er krumrygget, men evner at springe unaturligt højt. Han er Magneto's hjælper i flere år og overtager selv lederskabet af Mutanternes Broderskab, som herefter beskræftiger sig mere med tyveri end med mutanternes uafhængighed. 

 

Herudover er følgende også en del af X-Men universet:

Colossen, Nightcrawler, Shadowcat, Rouge, Gambit, Emma Frost, Iceman, Angel og Beast for at nævne nogle få stykker.

 

X-Men universet er opfundet af Stan Lee og Jack Kirby. Marvel Studios og 20th Century Fox har sammen udgivet 5 film i serien og yderligere film forventes i serien. Derudover findes der adskillige tegnefilm, tegneserier, puslespil, figurer, spil og meget mere i serien. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Billeder copyright Marvel

 

 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4380
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645745