Spiderman

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Spiderman

Spiderman optrådte første gang i 1962 og er en del af Marvel superhelte-universet sammen med f.eks. De Fantastiske Fire, Iron Man, Hulken og X-Men.

Spidermans rigtige navn er Peter Parker. Han blev som meget ung forældreløs og voksede derfor op hos sin onkel og tante, Benjamin og May Parker, som boede i New York. Han havde det godt hos onklen og tanten og han elskede dem højt. Men i skolen var han ikke populær. Hans store interesse for videnskab og et par briller (som tante May fejlagtigt havde givet ham i den tro, at han havde dårligt syn), gav ham et nørdet ry. 

Som 15 årig bliver han på en videnskabelig udstilling bidt af en radioaktiv edderkop. Biddet gav ham edderkoppelignende kræfter. I starten bruger han sine nyfundne kræfter til at optræde som bryder. Han skaber Spiderman-identiteten og dragten og tjener penge på at bryde. En aften undlader han at stoppe en tyv, der er på flugt med kassebeholdningen fra aftenens brydershow. Senere samme aften bliver hans onkel, Ben dræbt af den selvsamme tyv. Peter føler, at onklens død er hans skyld. Havde han stoppet tyven tidligere på aftenen, ville hans onkel stadig være i live. Efter den aften beslutter han, at han vil bruge sine kræfter og sit liv på at kæmpe mod forbrydere under sin onkels motto: "Med store kræfter følger et stor ansvar".

Han opgiver bryderkarrieren og når han ikke som spiderman jager forbrydere, tjener Peter Parker til livets ophold som fotograf - med speciale i Spiderman-billeder.

Spiderman har klæbe-evne og er i stand til at hænge fast på alle overflader og kan således kravle på vægge. Han kan gribe ting med såvel hænder som fødder. Han har overmenneskelig styrke og kan for eksempel løfte op til flere tons og hoppe adskillige etager lodret op. Han er utrolig hurtig, smidig og har superhurtige reflekser. Ud over de almindelige 5 sanser, har han en "edderkoppesans", der aktiveres af hans underbevidsthed, når der er fare på færde. Derudover kan han skyde "net" ud fra håndleddene. Han kan bruge denne "netskyder" til enten at affyre en enkelt line, der er utrolig klæbrig i enderne. Enden kan sidde fast på alt og Spiderman bruger disse liner til at svinge sig rundt i byen. Han kan også affyre et helt net til at fastholde/fange forbrydere med eller til at afskære dem en eventuel flugtvej. 

 

Både film, bøger, figurer, tøj og meget andet med og om Spiderman kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

spiderman

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4386
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2646639