Lego Chima

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Lego Chima

 

chima

  

Historien:

Chima var engang et smunkt paradis, men er nu omdannet til en slagmark for de 8 dyrestammer. De kæmper om kontrollen over naturressourcen, Chi, et kraftfuldt element, de er kilde til både liv og død. Kun nogle få i Chima forstår Chi'ets natur og hvad der kan ske, hvis Chi'et misbruges. Historierne om kampene om Chi'et kaldes for Legends of Chima.

I tusind år har dyrestammerne hersket i Chima. Løver, krokodiller, ørne, ulve, gorillaer, ravne, næsehorn og bjørne levede fredeligt sammen. Lige indtil konflikterne i Chima brød løs. Løverne drak, som de første af Chi-dammen og svor at beskytte den. Ingen havde tidligere udfordret dem og stillet spørgsmål ved deres arbejde, for løverne havde altid været pålidelige og rimelige i deres varetagen af Chi'et. Alle i Chima var afhængige af de magiske Chi-kugler, en energikilde der forsyner deres køretøjer, udstyr og dem selv med energi. Løverne havde altid delt denne energi ligeligt mellem alle stammerne.

Men nogle stammer blev grådige. En ung, skruppelløs prins fra krokodille-stammen mente, at hans stamme skulle have en større andel. Men løverne nægtede, da for meget Chi til én enkelt stamme ville skabe en ubalance i Chima. Løverne ville være retfærdige og tænkte på, hvad der var godt for hele Chima, mens krokodillerne tænkte mest på, hvad der var bedst for dem. Og hvad der startede som et par mindre kampe endte med større slag.

Da prins Cragger bliver konge, beskylder han løverne for at have skaffet hans forældre af vejen og der udbryder krig mellem de to stammer. Konflikten spreder sig til de andre stammer og Chima-rigets fremtid er i fare ...........

lego chima 1 

Stammerne:

Løvestammen.

Laval:

Laval er den viljestærke prins af løvestammen, som stadig har meget at lære om lederskab. Han ønsker, at andre ser ham som en magtfuld og ansvarlig voksen løve, men inderst inde er han stadig bare en stor løveunge. Pligten over for stammen går ikke altid forud for lidt morskab. Men hvad kan der ske ved en lille drengestreg i ny og næ? Som så mange andre drenge har Laval en veludviklet nysgerrighed og en veludviklet lyst til at udfordre reglerne. Dette kan være et problem, eftersom løverne sætter en ære i at følge og håndhæve reglerne. Kan Laval tøjle sin natur og blive den store kriger og leder, som hans stamme forventer?

Longtooth:

Longtooth er en ældre fodsoldat, som nægtede at tage sin plads blandt stammens ældste. Han hævder, at han nyder spændingen ved fronten for meget til at forlade den. Men sandheden er, at han nyder at TALE om spændingen frem for at opsøge den. Han har alt for mange ømme led til at være den store helt, men han er en barsk kriger – så længe ryggen holder til det.

Lennox:

Den godmodige og ubekymrede Lennox bruger det meste af tiden på sin speedor eller sit løveangrebskøretøj. Han er også fantastisk til det, og enhver der står i vejen for hans speedor, må hellere se at flytte sig. Der er dog mere i Lennox, som ved stort set alt om to- og firhjulede køretøjer. Det kan godt være, hans fjender ser ham som et oplagt mål, men han har et par esser gemt i ærmet.

Leonidas:

Leonidas er løvefodsoldat og -vagt. Han er ikke dum – han har bare svært ved at have flere end to tanker i hovedet på én gang. Hvis man giver ham en kommando – "Vogt indgangen til templet" – gør han det effektivt og uden at stille spørgsmål. Men hvis man beder ham om at gøre en ting mere – "Rens dit sværd samtidig" – bliver han helt forvirret. Han er sådan en, der ikke kan gå og også tygge tyggegummi på samme tid. Men hvis du gerne vil have ham til at gå ELLER tygge tyggegummi, gør han det med større gåpåmod end nogen anden.

 lego chima ørn

Ørnestammen.

Eris:

Mange af ørnene i hendes stamme har måske lidt for flyvske forestillinger om sig selv, men Eris er altid ekstremt fokuseret og skarp. Det er måske derfor, hun bruger mere tid sammen med dyrene på landjorden, som f.eks. Laval, end dem i skyerne. Hun elsker eventyr og gåder, og hun kan fortælle røverhistorier som ingen anden. Hun er desuden en meget strategisk kriger, og hvad hun mangler i styrke, har hun i intelligens. Det kræver både hjerne og muskler at kæmpe mod Eris, for hun har altid et trick eller to gemt i fjerene. Hun er aldrig ondsindet … medmindre hun bliver provokeret til det. Eris er tit den første til at gi' en hånd og den sidste til at lade en ven i stikken. Man kan altid stole på hende. Men pas på med at sætte hende i gang med at fortælle vittigheder – de fleste er ikke så sjove, som hun selv synes.

Equila:

Equila er ørnenes flyver-es, som elsker at styrtdykke mod sine modstandere – i leg såvel som i kamp. Hun flyver i et kraftfuldt, fjerbesat ørnejetfly og gør meget ud af holde det i fin stand. Equila er den stolte vogter af det mægtige Eglaxxor, ørnestammens første royale våben.

Ewar:

Ewar er modig. Ewar er stærk. Ewar er oprigtig. Men Ewar skifter under ingen omstændigheder retning. Han har som regel en slagplan i hovedet fra start til slut, og han følger den til punkt og prikke – og med succes. Men hvis der sker noget uventet undervejs, er Ewar helt på herrens mark.

Eglor:

Eglor er ørnenes "nørd" og en mester inden for projektilbaner og primitiv raketvidenskab. Hvis han får tid til det, kan han beregne den præcise hastighed og skudbane for at sende en perlesten tværs over Chima og slå en modstander ud. I kløerne på Eglor kan selv den mindste kvist være lige så ødelæggende som et missil. Det eneste problem er bare, at hans beregninger er så tidskrævende, at kampen som regel er ovre, før han får affyret sin sten. For det meste lander Eglors "dødsensfarlige angreb" på en fuldstændig ryddet slagmark. Han har heller ikke en lommeregner, så hans udregninger med kridt dækker halvdelen af ørnebjerget. De andre ørne er nødt til at gå på klospidserne omkring Eglors udregninger for ikke at komme til at viske dem ud og forårsage en regnefejl, der sender et missil i en helt forkert retning! Det sker faktisk oftere, end ørnene vil indrømme.

Ewald:

Ewald er leder af ørnerådet og altid klar til en timelang diskussion om alt lige fra kampstrategier til frokostretter. Han er konstant på jagt efter den perfekte løsning på alting, hvilket gør, at han aldrig får gjort noget færdigt. Sandheden er, at Ewald elsker at diskutere kampens spænding langt mere, end han elsker spændingen selv.

  lego chima krokodille

Krokodillestammen:

Crominus:

Crominus er krokodillekonge og Craggers far. Hans kone er dronning Crunket. Crominus var en barsk og meget beskyttende leder, der ikke brød sig om løverne, men dog respekterede dem. I modsætning til sin søn regerede Crominus ud fra logik og fornuft i stedet for følelser. Han var klar over, at en konflikt skader BEGGE sider. Han var absolut ikke pacifist, men han var noget mere pragmatisk end sin temperamentsfulde søn.

Cragger:

Som dreng var Cragger ekstremt konkurrenceminded. Han levede og åndede for sejrens sødme. Det var faktisk et karaktertræk, som tiltrak Laval, første gang de mødtes, og de to blev bedste venner i en meget ung alder. Dengang handlede det kun om eventyr, sjov og drengestreger. Cragger udfordrede Lavals moral, og Laval havde en særlig evne til at få Cragger til at grine ad sig selv – noget af en opgave, Craggers kæmpeego taget i betragtning. Men alt ændrede sig, første gang Cragger fik chi. Der er strenge regler for, hvor gammel man skal være for at bruge chi, og Cragger var alt for ung til at kunne styre de enorme kræfter. Chi'et gav Cragger den fornemmelse af ubetinget magt, han altid havde søgt efter. Han blev aldrig helt sig selv igen efter oplevelsen. Det blev begyndelsen til enden for Laval og Craggers venskab – og den tusindårige fred i Chima.

Crooler:

Crooler er Craggers ærgerrige og konspirerende tvillingesøster, som blev udklækket få sekunder efter Cragger. Hun driver konstant sin bror fremad og får ham til at tage alle risici, mens hun selv går efter belønningerne eller håner ham nådesløst, når noget mislykkes for ham. Nogle ser hende som den virkelige hersker af krokodillestammen, hvilket hun blot nyder. Hun er meget tilfreds med at have den indflydelse uden alle de trælse bagateller og beslutninger, der følger med officiel ledelse. Hun har ikke planer om vælte Cragger – hun vil bare manipulere ham for egen vindings skyld. Hun er skræmmende god til at trykke på de rigtige knapper og trække i de rigtige snore. Hun kender hans usikkerhed og alle hans svagheder, som hun konstant spiller på for at opnå sine egne mål og selvhævdelse. Hun er uden sammenligning den mest ondskabsfulde i krokodillestammen.

Crug:

Crug er Craggers højre hånd. Han er stor, stærk og fuldstændig lydig. Han stiller aldrig spørgsmålstegn ved sine ordrer, men trasker bare af sted for at løse enhver opgave for Cragger. Crug er utilregnelig og farlig af natur – hvilket gør det endnu mere mystisk, at han sover med en frøbamse ved navn hr. Kvækkesen.

Crawley:

Den senede, nervøse og hurtige Crawley er en anden af Craggers krokolangere. Han bruger sin skarpe hale som en lynhurtig pisk til at slå, fælde og besnære sine modstandere. Crug angriber med store, propre næver, men Crawley tapper dig for energi med hundredvis af små stik. Crawley og Crug er Craggers mest effektive fodsoldater.

 lego chima 2

Ravnestammen.

Rawzom:

Ravnenes stortyv Rawzom ser sig ikke for fin til tyverier, når lysten er over ham. Han er lusket og rutineret, så husk at dobbelttjekke dine lommer, hvis han kommer tæt på. Foruden rapseriet har Rawzom et fremragende syn, hvilket gør ham til den perfekte spejder i højderne i Chima.

Razar:

Den selvcentrerede opportunist Razar gør ALDRIG noget, uden det er til hans egen fordel. Tag dig i agt, hvis han virker generøs – det er næsten med garanti et nummer. I det mindste er han forudsigelig; han vil altid forsøge at gøre det mest grådige og selviske, man kan forestille sig. Han har allieret sig med Cragger – ikke på grund af filosofiske overensstemmelser, men fordi han vurderede det til at være det mest udbytterige at gøre. Hver konflikt har sit bytte, og Razar har i sinde at snuppe så meget af det som muligt. Desuden er der for meget dukseløve over ham Laval. Indser Razar nogensinde sin fejltagelse? Det kommer an på, om der er penge i det. Hvis der er, så måske … Razar er en vaskeægte lejesvend, som sælger sig selv til højestbydende – for derefter at stjæle hans våben, når han er uopmærksom.

Rizzo:

Rizzo er en lurvet ådselæder med pjusket fjerpragt og klap for øjet, og han sætter en ære i at være "iglernes igle". Selv ravne har en smule værdighed – undtagen Rizzo. Han kalder sig selv for Storhertugen af Skamløshed.

Razcal:

Razcal er ravnestammens bogholder. Alle ravne stjæler, men ikke alle ravne tæller. Her kommer Razcal ind i billedet. Han bogfører alt, hvad ravnene negler, og skønner tingenes værdi (der tages naturligvis højde for inflation og andre markedskræfter). Det er vigtigt for ravnene at få en fornemmelse af deres placering i kriminelle sammenhænge. Ravnenes status afhænger primært af deres evne til at stjæle hurtigt og ofte, så derfor er Razcals "officielle optælling" en succesmåler i ravnestammen. Uden ham var de bare en flok tyve – med ham kan de blive mestertyve.

 

Ulvestammen:

Worriz:

Ulve er flokdyr, som lever så tæt, at de nærmest har fælles tankegang. Gruppebeslutninger træffes som regel hurtigt og enstemmigt, så der er egentlig ikke brug for en leder. Ulves nomadelignende eksistens og omstrejfende kampkaravaner bringer dem tit i problemer med andre dyr, og derfor er det nødvendigt med en diplomat i stammen til at forhandle med "de andre", som alle andre racer kaldes. Denne rolle gik til Worriz, fordi han bliver betragtet som "den mest tiltalende". I virkeligheden er han en ondskabsfuld, nådesløs forræder. Hans eneste ”forsonende” træk er hans evne til at skjule sin sande natur længe nok til at narre andre dyr. Han kan oven i købet simulere en smule charme, hvis det skulle blive nødvendigt. Han er det nærmeste, de nådesløse ulve kommer en "statsmand" – men det siger ikke meget.

Wakz:

Wakz er en af flokkens ældste. Han er ekstremt snu og går ikke af vejen for at falde en modstander i ryggen. Der findes ikke mange ulve, der lever længe nok til at blive en af stammens ældste, og det er kun lykkedes Wakz, fordi han er mere snu, glubsk og stærk end sine modstandere.

Wilhurt:

Forestil dig Worriz uden ét eneste forsonende træk. Wilhurt har kun to ambitioner i livet: at jage og at kæmpe. Hvis han ikke har mulighed for noget af det, bliver han lidt skør. Det er med andre ord bedst at holde ham beskæftiget. Hvis han går for længe uden en god jagt, bliver han RIGTIG farlig.

Winzar:

Winzar kender ikke ordet frygt. Nej, helt ærligt – han aner ikke, hvad det betyder. Men han er stærk, hurtig og snu, og så er han den første til at angribe fjenden. Bare synet af ham, der kommer løbende, er nok til at få de fleste til at stikke halen mellem benene. Winzars aggressivitet har dog sin pris: Han har krigsar fra top til tå og ubehagelige kloflænger ned over ansigtet. Lad være med at spørge ham, hvordan han fik arrene – det vil han kun nyde at vise dig …

lego chima ulvebil 

 Chi.

Chi er en naturressource, der flyder gennem de hellige floder i Chima og giver liv og energi til riget. Det indeholder naturens kræfter i komprimeret form og som under de rette forhold bliver frigivet til borgerne i Chima.

Chi'et ligner i starten magisk vand og kommer fra det svævende bjerg, Covora, hvorfra det løber ud i floden af sammen navn. Når Chi'et når den hellige dam, der vogtes af løvestammen, blandes den med dammens mineraler og glødende blå Chi-kugler dannes. Kuglerne kan opbevares i lommer og beholdere i en periode og kan bruges efter behov.

lego chima 3

Chi-kuglerne bruges blandt andet som brændstof til motorer, våben og lignende. Anbringes en kugle i et dyrs seletøj, giver den straks liv og fornyede kræfter. Det øger dyret's instinkter, kræfter og evner. Chi-brugere kan også opleve øget hastighed, styrke og udholdenhed. Krigere har ofte en "nødkugle" på sig, som kan bruges i alvorlige nødstilfælde.

Med tiden opbruges Chi'et i kuglen, hvis glød falmer, indtil kuglen fordamper og igen bliver et med naturen. Energiløftet kan vare i mange timer for nogle dyr, men er meget udmattende. Derfor bruges kuglerne sparsomt - undtagen i krig.

Chi har mange egenskaber og regler, der påvirker hele Chima. Der må aldrig være for meget eller for lidt Chi i den hellige dam. Chi-balancen påvirker hele den naturlige balance i Chima. Den hellige dam må aldrig tømmes eller flyde over. 

Stammernes brug skal således være begrænset, men samtidig konstant, så selv om de er i krig, uddeler løvestammen den vanlige mængde Chi til alle stammerne - også til deres fjender - da man ikke bare kan smide Chi ud. Det er afgørende at Chi'et bliver brugt - ellers kommer Chima i katastrofal ubalance.

Speedorz:

Chima riget er et meget stort land, som det tager lang tid at krydse til fods (eller på vinger, hvis man har dem). For lang tid siden samlede dyrestammerne nogle af de sten, som var faldet ned fra Cavora bjerget, og udhuggede en række magtfulde hjul, som de monterede på små stridsvogne kaldet speedorz.

Hjulene er en del af naturen, som de trækker størstedelen af deres energi fra. De er altid stærkest i rigets frodige jungler, grønne bakker og mosbegroede kløfter – alle steder, hvor flora og fauna stortrives. Men de har svært ved at bevæge sig i ørkener eller andre golde landskaber.

Speedor-sporten byder på en officiel turnering i den store Chima arena, men indimellem stikker nogle af dyrestammernes yngre medlemmer af til et hæsblæsende kapløb i landskabets forrevne kløfter eller de dybe jungler i Skyggebakkerne. Den store Chima arena ligger på en kæmpemæssig, mosbegroet plet foran løvetemplet. Når turneringen afholdes, forvandles arenaen bogstaveligt talt af den gyldne chi-kugles kraft til en lang række spændende løb og konkurrencer. Det sjældne gyldne chi er stærkt nok til at oplade selve riget, og det kan hæve eller sænke landskabet og danne klippe- eller planteforhindringer. Alle stammerne tilsidesætter deres konflikter for at dyste om hovedpræmien – den enestående og kraftfulde gyldne chi-kugle. Vinderstammens stolthed er naturligvis enorm i flere uger efter konkurrencen.

Dyrestammerne bruger desuden turneringen til at afgøre mindre uoverensstemmelser og diplomatiske konflikter. Det er officielt sportsturneringer, men de tjener også det formål at være alternativ til kampe mellem stammerne – i stedet for at kæmpe på slagmarker, kan stammerne afgøre deres uoverensstemmelser i speedor-løb. I mange år var speedor-turneringer en yderst civiliseret og effektiv metode til at løse stridigheder, men de seneste spændinger i stammerelationerne er vokset til et punkt, hvor de ikke længere kan afgøres i den store Chima arena.

 

De legendariske kæmpedyr

Disse er forfædre til dyrestammerne i Chima, men de lod være med at bruge Chi og har derfor deres urinstinkter i behold. Ifølge en gammel legende vil de vende tilbage til Chima, når nøden er størst.

 

Legetøj, tøj, film og spil i serien kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Billeder: Copyright The Lego Group

 

LEGO, LEGO logoet, minifiguren, DUPLO, LEGENDS OF CHIMA, NINJAGO, BIONICLE, MINDSTORMS og MIXELS er LEGO Gruppens varemærker.

©2015 The LEGO Group. Alle rettigheder forbeholdes. Ved at bruge denne hjemmeside accepterer du samtidig betingelserne for brug.

TM & © DC Comics. (s15)

TM & © 2015 Marvel & Subs.

STAR WARS™ and all characters, names and related indicia are © 2015 Lucasfilm Ltd. & TM. All rights reserved.

Cars™ © 2015 Disney Enterprises, Inc. and Pixar Animation Studios. Hudson Hornet is a trademark of Chrysler LLC. Mack is a registered trademark of Mack Trucks, Inc. Mercury is a registered trademark of Ford Motor Company.

™ & © Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s15)

© 2015 New Line Productions, Inc. All rights reserved. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring and the names of the characters, items, events and places therein are trademarks of The Saul Zaentz Company d/b/a Middle-earth Enterprises under license to New Line Productions, Inc.

© Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved. THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY and the names of the characters, items, events and places therein are trademarks of The Saul Zaentz Company d/b/a Middle-earth Enterprises under license to New Line Productions, Inc.

© 2015 Viacom Overseas Holdings C.V. All Rights Reserved. TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES and all related titles, logos and characters are trademarks of Viacom Overseas Holdings C.V

LEGO BATMAN 2: DC SUPER HEROES software © 2015 TT Games Publishing Ltd. Produced by TT Games under license from the LEGO Group.

Batman and all related characters, and elements are trademarks of and © DC Comics. © 2015. All Rights Reserved. WB GAMES LOGO, WB SHIELD: ™ & © Warner Bros. Entertainment Inc. (s14)

© 2015 Disney Enterprises, Inc.

BATMAN: TM & © DC Comics. © Warner Bros. Entertainment Inc. (s15)

THE LEGO MOVIE © The LEGO Group & Warner Bros Entertainment Inc.

© 2015 Notch Developments AB. MINECRAFT is a trademark of Notch Developments AB. MOJANG is a trademark of Mojang AB.

THE SIMPSONS TM & © 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved.

Produced under license of Ferrari Brand S.p.A. The name FERRARI, the PRANCING HORSE device, all associated logos and distinctive designs are property of Ferrari S.p.A. The body designs of the Ferrari cars are protected as Ferrari S.p.A. property under design, trademark and trade dress regulations.

The McLaren name and logo are registered trademarks of McLaren Group Limited.

Under license of Porsche AG.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1630
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4368
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3406
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3971

Antal Besøgende

2642290