Sithfyrsternes hævn

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Sithfyrsternes hævn

Resume:

I over 2 år har klonkrigerne hærget galaksen. Anakin og Padme holder stadig deres ægteskab hemmeligt og prøver at møde så ofte de kan. Padme er gravid med tvillinger, og både hun og Anakin glæder sig meget til at blive forældre. Men Anakin begynder at plages af mareridt, der minder om dengang han forudså sin mors død. Men denne gang er det Padme, han ser dø i barselsseng. Kansler Palpatine gætter sig til Anakin's og Padme's forhold. Han vinder Anakin's venskab, ved blandt andet at overbevise ham om, at jedirådet holder ham tilbage og at de ikke stoler på ham. Han forsøger at lokke ham over til den mørke side af Kragten ved at fortælle Anakin om en mægtig Sith-lord, der var så stærk i Kraften, at han var i stand til at forhindre folk i at dø.

star wars 11

Jedirådet med Yoda i spidsen er ikke begejstret for Anakin's tætte venskab med kansleren. Rådet beslutter at konfrontere kansleren og få ham til at give kontrollen tilbage til Senatet, da hans lederstatus jo kun var midlertidig. Jediridderen Mace Windu bliver sendt til kansler Palpatine's kontor sammen med Anakin. Palpatine nægter at afgive magten og det kommer til kamp mellem ham og Mace Windu. Anakin må nu vælge side, selv da det går op for ham, at Palpatine er den eftersøgte Sith Lord Darth Sidius. Men dør Palpatine, dør også Anakin's håb om at kunne forhindre Padme's død, så han vender sig mod Mace Windu og står på Palpatine's side. Da Mace Windu er død, udnævner Palpatine Anakin til sin nye lærling og giver ham navnet Darth Vader.

Padme, der intet ved om dette, prøver også at få Anakin til at opgive venskabet med Palpatine og i stedet drage ud for at hjælpe Obi Wan, der er på jagt efter Grev Dooku. Men Anakin afviser Padme's råd. Han mener tværtimod at venskabet med Palpatine vil være gavnligt for både ham selv og Padme.

Kort tid efter at Anakin har konverteret til den mørke side af Kraften, iværksætter Palpatine og Anakin Ordre 66 - og klonkrigerne, der hidtil har kæmpet sammen med jediridderne, vender sig nu imod dem og slår dem ihjel.

Imens har Obi Wan fundet Grev Dooku på en arbejderplanet. Obi Wan og en gruppe klonkrigere overmander Dooku's soldater og i en voldsom duel med lyssværd, vinder Obi Wan over Dooku. Men netop som Dooku er død, iværksættes Ordre 66 og Obi Wan må selv flygte. 

Anakin er med en samling klonkrigere taget til jedi-templet, hvor han udsletter alle tilbageblevne jediriddere - både voksne og børn. Herefter drager han til Mustafar-systemet og slår resten af Separatisternes ledere ihjel efter ordre fra Palpatine. Da dette er gjort, eksisterer Republikken, jediordenen og Separatistbevægelsen ikke mere og kansler Palpatine stifter Det Galaktiske Imperium med sig selv som enevældig leder. Sith-fyrsterne sidder nu på hele magten i galaksen.

Obi Wan er flygtet tilbage til Corusant, uviddende om hvad der er sket. Han er jedi-templet i ruiner, men finder en sikkerhedsfil der viser, hvad Anakin har gjort. Han opsøger Padme for at finde Anakin. Hun betror sig til ham og fortæller om hendes og Anakin's hemmelige ægteskab og om den ændring, hun har mærket i Anakin's personlighed, siden hans venskab med Palpatine og om sine bekymringer for Anakin. Sammen tager hun og Obi Wan til Mustafar-systemet for at se, om de kan overtale Anakin til at tage hjem. Men Anakin føler sig forrådt af de to mennesker, han elsker mest. Han tror at de har konspireret imod ham bag hans ryg. I sin vrede overfalder han Padme og slår hende bevidstløs, og da Obi Wan forsvarer hande, kommer det til en voldsom kamp mellem de to tidligere venner. Obi Wan vinder kampen og efterlader en dødeligt såret Anakin. Palpatine, der har mærket at Anakin er i knibe, kommer sin lærling til hjælp. For at han skal overleve, anbringes den nu benløse Anakin i en sort mekanisk dragt, der dækker hele hans krop og skal for altid gå med en hjelm, der hjælper ham med at trække vejret. 

 star wars 10

Imellemtiden har Obi Wan bragt den stadig levende Padme i sikkerhed. Hun føder sine og Anakin's børn: Luke og Leia Skywalker, men dør selv i barselsseng af sorg over tabet af Anakin. Yoda, der som den eneste udover Obi Wan, har overlevet angrebet fra klonkrigerne, og et par andre fra det nu opløste Senat vil gemme børnene, så Anakin og kejser Palpatine aldrig vil kunne finde dem. Luke bliver sendt til sin bedstefars gård på Tatooine og Leia bliver sendt med en tidligere senator til Alderaan. Yoda går i eksil på Dagobah og Obi Wan slår sig ned i bjergene på Tatooine. 

Da Anakin kommer til sig selv i sin nye "krop", spørger han til, hvad der er sket med Padme. Palpatine fortæller ham, at han i sit raseri selv har været skyld i hendes død. Anakin bryder sammen og overgiver sig helt til Palpatine's kommando.

 

Film, bøger, legetøj, tøj og meget andet fra Star Wars universet kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4364
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2641699