Jediridderen vender tilbage

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Jediridderen vender tilbage

Resume:

En ny og endnu mere kraftfuld Dødsstjerne er under opbygning. Kejser Palpatine har sørget for, at den er beskyttet af et kraftigt energiskjold, der udstråler fra den nærliggende måne, Endor. Med opbygningen af denne Dødsstjerne vil kejseren være i stand til at knuse oprøret en gang for alle. 

På Tatooine står Han Solo frossen i karbonit i mafiabossen, Jabba the Hutt's tronsal. I et forsøg på at formilde Jabba, har Luke foræret ham R2-D2 og C-3PO. Leia og Chewbacca prøver at befri Han. Det lykkedes for dem at få ham ud af karbonitten, hvorefter de alle bliver taget til fange. Luke møder op i Jabba's tronsal og udfordrer mafiabossen, men Luke bliver selv taget til fange. Luke, Han og Chewbacca dømmes alle til døden. Leia, der som slavepige er lænket til Jabba, tvinges til at se på, mens de andre skal ofres til et sanduhyre. Men det er alt sammen en del af Luke's plan. Den ene af vagterne ombord på de dødsdømtes fartøj er vennen, Lando Calrissian i forklædning. Ved R2-D2 og Kraftens hjælp lykkedes det Luke at få fat i sit lyssværd. De dødsdømte får kæmpet sig fri og går ud til angreb på Jabba's store fartøj. I forvirringen ombord på Jabba's fartøj lægger ingen mærke til, at det er lykkedes Leia at kvæle Jabba med den lænke, hun har på. Ved R2-D2's hjælp kommer hun fri af lænken og sammen med de andre lykkedes det at vinde kampen, hvorefter de drager til stormøde i Oprørsalliancen.

 star wars 3

Luke tager dog ikke direkte til mødet, men tager som lovet tilbage til Yoda på planeten Dagobah for at færdiggøre sin træning. Han finder Yoda døende. Luke får at vide, at for at fuldføre sin træning til jediridder, må han besejre sin far, Darth Vader. Hvis han ikke gør dette, vil den mørke side vinde og Vader begive sig ud efter LUke's tvillingesøster, som hidtil har været skjult for ham - Leia!

På rebellernes stormøde vedtages det, at da kejseren selv er ombord på den nye Dødsstjerne for at overse den sidste opbygningsfase, vil man gøre et sidste desperat forsøg på at udrydde Imperiet og sætte alt ind på at destruere Dødsstjernen og kejseren. Men da energiskjoldet beskytter Dødsstjernen, må dette først sættes ud af funktion. Luke, Leia, Han Solo, Chewbacca og de to droider, R2-D2 og C-3PO tager med en lille gruppe oprører til månen Endor. Her møder de ved et tilfælde Endor's skovbefolkning, Ewokkerne. De slår sig sammen mod Imperiets tropper og det kommer til heftige kampe både i skoven og i den nærliggende kommandobunker, der huser energiskjoldets kontrolapparatur. 

star wars 4

Midt under kampen, har Luke opsøgt Vader og overgivet sig til ham. Luke prøver at overtale sin far til at vende sig mod kejseren og Kraftens mørke side, men forgæves. Vader bringer Luke ombord på Dødsstjernen og til sin herre, Kejser Palpatine. Kejseren afslører den fælde, han har lagt for rebellerne: Dødsstjernen er fuldt kampdygtig og rebellerne er på vej i baghold, både på Endor og i rummet omkring Dødsstjernen. Men hvad Kejseren ikke ved er, at oprørsstyrken på Endor har overmandet Imperiets tropper og sat energiskjoldet ud af drift.

Det er startskuddet til det store, altafgørende slag mellem rebellerne og Imperiets armada. Ombord på Dødsstjernen angiber Luke Kejseren, men Vader afværger hans slag i sidste øjeblik med sit lyssværd. Det kommer til en voldsom kamp mellem far og søn, men denne gang har sønnen overtaget. Luke sårer Vader og Kejseren opmuntrer Luke til at gøre det helt af med Vader og tage det sidste skridt mod den mørke side af Kraften og overtage faderens plads ved Kejserens side. Men Luke nægter. Kejseren angriber nu selv Luke med kraftige lyn. Midt i sit smertehelvede ser Luke til sin rædsel, at Vader kryber hen til Kejseren. Men i stedet for at hjælpe Kejseren, griber Vader fat i ham. Kejseren retter nu lynene mod Vader, men det lykkedes Vader at kaste ham ned i afgrunden i hjertet af Dødsstjernen. Kejseren dør, men sejren har kostet dyrt. Luke indser at det gode i Vader har sejret. Han er nu Anakin Skywalker igen. Kejserens lyn har gennemtæret Anakin, og han har kun kort tid tilbage at leve i. Han får Luke til at fjerne sin maske, så han en enkelt gang kan se sin søn med egne øjne og ikke igennem masken. Luke fjerner masken, Anakin ser på ham, smiler og dør. Dødsstjernen er ved at bryde sammen omkring dem. Luke flygter med liget af sin far, og i samme øjeblik har et par velrettede skud ramt Dødsstjernens kerne og den tilintetgøres i en kæmpe eksplosion.

Om aftenen fester man på Endor. I overensstemmelse med gammel jedi-tradition brænder Luke liget af sin far. I sorgen over tabet af sin far, er det svært for Luke at glædes over sejren over Imperiet. Men pludselig ved faderens ligbål ser han 3 ånder: Obi Wan Kenobi, Yoda og hans far. Anakin's sjæl er reddet og han er nu en del af Kraften. Endelig kan Luke glædes og feste med sine venner.

star wars 9

 

Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Du kan købe den, hele serien, figurer, bøger, Lego, tøj og meget andet fra Star Wars universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.  

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1674
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4478
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3464
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1960
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
4029

Antal Besøgende

2690636