Imperiet slår igen

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Imperiet slår igen

Resume:

Selv om Dødsstjernen er tilintetgjort har rebellerne ikke vundet krigen mod Imperiet. Oprørerne har flyttet deres base til isplaneten Hoth. Under en patrulje bliver Luke angrebet af et isuhyre og slæbt med til den grotte. Samtidig lander en af Imperiets spiondroider ubemærket på planeten. Da Luke om aftenen ikke er kommet tilbage, drager Han Solo og Chewbacca ud efter ham. Undervejs opdager Han og Chewbacca spiondroiden. De sprænger den i luften, men den har allerede sendt oplysninger om basen til Imperiet. Det lykkedes Luke at såre isuhyret. Han flygter ud af grotten, men falder om af udmattelse i sneen. Han får i sin febervildelse et syn af Obi Wan Kenobi, der fortæller ham, at han skal drage til Dagobah og opsøge en jedimester ved navn Yoda. Kort efter finder Han og Chewbacca Luke og bringer ham tilbage til basen. 

Imellemtiden er Imperiet landet på planeten. Rebellerne må forlade basen, da Imperiets tropper stormer frem. Efter en kort, men heftig kamp lykkedes det rebellerne at få evakueret basen og flygte. 

star wars 20

Luke tager med R2-D2 til planeten Dagobah for at lede efter Yoda og gennemføre træningen til jediridder, som han var begyndt på sammen med Obi Wan Kenobi. På Dagobah møder han en sær, lille, geskæftig mandsling, der til Luke's store overraskelse viser sig af være den jedi-mester, han leder efter. Yoda vil først ikke træne Luke, men Obi Wan's ånd får ham overtalt.

Imens er Han, Chewbacca, C-3PO og Leia flygtet fra Hoth i Tusindårsfalken stærkt forfulgt af Imperiets jagere. De søger tilflugt i Skyernes By, der styres af Han's gamle svindlerven, Lando Calrissian. For egen vindings skyld forråder Lando dem til Darth Vader, der er ankommet til Skyernes By kort før Tusindårsfalken. Det er Vaders plan at bruge tilfangetagelsen af de andre som lokkemad for Luke. Vader har bemærket, at Kraften er stærk hos Luke og vil forsøge at få ham til at slutte sig til Vader som Sith Lord. Og hvis det ikke lykkedes, vil Luke blive dræbt. 

Under træningen på Dagobah mærker Luke pludselig via Kraften, at hans venner er i stor fare. Han går imod Yoda's advarsler og formaning om at blive, og tager afsted for at komme sine venner til hjælp. I Skyernes By bliver Han Solo nedfrosset i karbonit og overgivet til dusørjægeren, Boba Fett, som vil bringe Han's nedfrosne krop til Jabba the Hutt, den mafiaboss, Han skylder penge og så indkassere den dusør, der er på Han. Lando har i mellemtiden fortrudt sit forræderi og febrier Leia, Chewbacca og C-3PO.

Imens er Luke ankommet til Skyernes By, og i sit forsøg på at redde sine venner, går han lige i Vaders fælde. Det kommer til en voldsom kamp med lyssværd mellem de to. Luke får sin ene hånd hugget af og bliver ukampdygtig. Vader fortæller ham, at han er Luke's far og tilbyder, at de to sammen kan regere galaksen. Luke nægter at tro Vader og kaster sig i afmagt ud over kanten og ned gennem en udluftningsskakt. Han hænger dog fast i en antenne under byen og bliver reddet af Lando og de andre i Tusindårsfalken.

the empire strikes back

 

På oprørernes base får Luke en ny mekanisk hånd i stedet for den han mistede. Det går op for ham, at Vader talte sandt med hensyn til at være hans far. Mens Luke rekreerer sig, drager Lando og Chewbacca ud for at finde ud af, hvad der er sket med Han Solo og befri ham.

 

Filmen er udkommet på dvd og blu ray 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4365
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2641751