Et nyt håb

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Et nyt håb

Resume:

Krigen mod Det Galaktiske Imperium raser. Oprørerne har haft held med at stjæle Imperiets planer over en frygtelig rumstation, Dødsstjernen. De er nu på flugt fra Imperiet, men bliver indhentet og bordet. Prinsesse Leia når lige at gemme planerne i droiden R2-D2's hukommelse. Hun sender R2-D2 og en anden droide, C-3PO afsted i en flugtkapsel, inden hun selv bliver taget til fange og ført til den frygtindgydende Darth Vader. Prinsesse Leia udsættes for et intensivt forhør, men røber intet. Darth Vader regner selv ud, at planerne er ombord på flugtkapslen, og at denne er landet på planeten Tatooine.

Imens står en ung mand på Tatooine og ser på en dobbelt solnedgang. Hans havn er Luke Skywalker, han er forældreløs og er vokset op hos sin onkel og tante. Han er medhjælper på deres farm, men det eneste han ønsker er, at komme væk og opleve noget. Ved et tilfælde køber hans onkel de to droider, R2-D2 og C-3PO. R2-D2 stikker af, og i sin søgen efter robotten møder Luke Obi Wan Kenobi. Sammen finder de et nødråd fra prinsess Leia gemt i R2-D2's hukommelse. Imperiets tropper er landet på Tatooine og har sporet de to droider til Luke's onkel og tante. Luke finder sin onkel og tante dræbt og sit hjem brændt ned til grunden af imperiets tropper. Sammen med Obi Wan og de to droider tager Luke til smuglerbyen, Mos Eisley for at finde en pilot, der vil flyve dem til Alderaan, prinsess Leia's hjemplanet. På det lokale værtshus får de kontakt med piloten Han Solo og dennes førstestyrmand, Chewbacca, som indvilliger i at flyve dem til Alderaan for en stor sum penge. Han Solo har selv spillegæld til den lokale mafiaboss, og har selv lidt travlt med at komme ud af byen, så de går alle hurtigt ombord i Han's skib, Tusindårsfalken, og sætter kurs mod Alderaan.

star wars 8

Under forsøget på at få prinsesse Leia til at røbe rebellernes skjulested, har Imperiet imidlertid sprænt planeten i luften med deres nye våben, Dødsstjernen. Da Tusindårsfalken ankommer til det sted, hvor planeten skulle være, finder de ikke andet end en stor mængde klippestykker. Tusindårsfalken bliver fanget i Dødsstjernens energistråle (en stråle, der fastlåser sig til rumskibe og guider dem i hangar eller holder dem i en fastlåst position/bane) og bliver trukket ind i dens hangar. Det lykkedes Luke og de andre at snige sig fra borde forklædt som Imperiets stormtropper (klon-krigerne). R2-D2 logger sig på den lokale computer go finder ud af, at prinsesse Leia holdes fanget på Dødsstjernen og afventer sin dødsdom. Under løfte om flere penge, får Luke overtalt Han Solo og Chewbacca til at hjælpe sig med at befri prinsesse Leia. Imens vil Obi Wan sætte energistrålen ud af drift, så de kan slippe væk fra Dødsstjernen igen. Trods heftig beskydning, lykkedes det Luke, Han Solo og Chewbacca at befir Leia, men på vej tilbage til Tusindsårsfalken bliver de standset af en lyssværdskamp mellem Obi Wan og Darth Vader. Obi Wan bliver dræbt, men det lykkedes de andre at undslippe i sidste øjeblik. De ankommer til rebellernes base, hvor et angreb på Dødsstjernen planlægges. Angrebet er nødt til at foregå med små jagerfly, da det mål på Dødsstjernen, som de skal ramme, er meget lille. Men det må tage chancen, da Dødsstjernen allerede er på vej mod deres skjulested. Luke tager afsted med de andre oprørspiloter, men Han Sole vil ikke med. Han har fået sin betaling for at have bragt planerne og Leia tilbage til oprørerne, og han tager nu tilbage til Tatooine for at betale sin spillegæld af.

Oprørerne kæmper bravt, men deres små jagerfly kan ikke hamle op mod Imperiets Tie-jagere, der er hurtigere og mere manøvredygtige. Bedre er det ikke for rebellerne, at Darth Vader selv leder modangrebet og hans personlige jagerfly er ekstremt dødbringende. Til slut er kun Luke tilbage. Pludselig hører han Obi Wan's stemme: "Brug Kraften". Men Luke er stærkt forfulgt af Darth Vader og hans Tie-jagere. Netop som Darth Vader har Luke på kornet, dukker Han Solo og Tusindårsfalken op og sætter Darth Vader og Tie-jægerne ud af spillet. Luke koncentrerer sig og det lykkedes ham at ramme Dødsstjernens svage punkt og sætte gang i en kædereaktion. Dødsstjernen eksploderer i tusinde stykker. Rebellerne jubler og tilbage på deres base holdes en kæmpefest. Men Dart Vader har overlevet i sin Tie-jager - kampen kan fortsætte.

 

Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Du kan købe den, resten af sagaen og mange andre ting fra Star Wars universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4391
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2647965