Den usynlige fjende

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Den usynlige fjende

Resume:

For lang tid siden i en fjern galakse er der ufred i den galaktiske republik. I protest mod afgifterne på handelsruter til fjerntliggende stjernesystemer, har Handelsføderationen lagt en blokade af krigsskibe omkring den fredelige planet, Naboo. Men diskuterer ganske vist sagen i kongressen, men det trækker i langdrag. To jediriddere, Obi Wan Kenobi og Qui Gon Jinn sendes afsted for at finde en løsning på konflikten. De to jediriddere ankommer til Handelsføderationens slagskib, men i stedet for at prøve at forhandle en løsning på plads, prøver Handelsføderationen at dræbe de to jedier samtidig med at den igangsætter en invasion af Naboo.

 star wars 6

De to jedier flygter til Naboo. Under flugten fra Handelsføderationens invasionsfartøjer, møder de Jar-Jar Binks, en indfødt. Jar-Jar forstår ikke den overhængende fare, han befinder sig i fra invasionsfartøjerne, og Qui Gon bliver nødt til at redde den forvirrede Jar-Jar fra at blive dræbt af invasionsstyrken. Jar-Jar er nu bundet af en livsgæld og er forpligtet til at følge Qui Gon i tykt og tyndt. Han tilbyder jedierne at tage dem med til sin hjemby under vandet og møde gungaernes leder. Lederen bryder sig hverken om nabooneserne, planetens andet folk, eller om de to jedier, men indvilliger dog i at give jedierne er transportmiddel, så de kan komme videre og kontakte nabooneserne. De ankommer til det kongelige palads, hvor det kommer til kamp mellem jedierne og føderationens kampdroider. Jedierne får befriet dronning Amidala og hendes sikkerhedsvagter. Sammen flygter de fra planeten i det kongelige rumskib. Det er deres mening at tage til planeten Corusant, så dronningen kan tale direkte i senatet om føderationens besættelse af Naboo. Men da det kongelige skib kommer under heftig beskydning og beskadiges, må de nødlande på den lovløse planet, Tatooine, for at få skibet repareret.

star wars 1

Tilbage i det kongelige palads på Naboo meddeler lederen af føderationen sin herre, Darth Sidious - en Sithfyrste, jediernes onde modstykke - at dronningen og jedierne er flygtet og at føderationen ikke har været i stand til at finde dem. Darth Sidius sender sin lærling, Darth Maul ud for at finde flygtningene. På Tatooine tager Qui Gon, Jar Jar, en droide ved navn R2-D2 og dronningens tjenerinde, Padme til byen Mos Eisley for at skaffe reservedele. De møder skrothandleren, Watto og hans slavedreng, Anakin Skywalker. Watto er den eneste i byen, der har den motor, de skal bruge til at reparere skibet. Men da gruppen ingen gyldig valuta har, må de gå igen. En sandstorm nærmer sig byen og den unge Anakin inviterer Qui Gon og de andre med sig hjem. Der fortæller Anakin, at han deltager i det lokale pod-race, en meget farlig racersport, der kræver overmenneskelige reflekser. Anakin er det eneste menneske, der er i stand til at styre racerne. Anakin har bygget sin egen pod-racer. Qui Gon kan mærke Kraften (en livskraft, der gennemstrømmer alt levende i universet) er meget stærk ved drengen. De sætter Anakins racer i stand og deltager i det lokale pod-race. Qui Gon har væddet med Watto om løbets udfald, og da Anakin vinder, har Qui Gon vundet både den nødvendige motor samt Anakins frigivelse fra slaveri. Qui Gon tilbyder at tage Anakin med sig og træne ham i jediriddernes kunst. Anakins mor opfordrer ham til at tage imod tilbuddet, selv om det er svært for de to at skulle skilles. Anakin lover at komme tilbage til sin mor, når han er udlært og tager afsted med Qui Gon. Da de ankommer til skibet, bliver de overfaldet af Darth Maul, der har fundet skibet og ventet på følget. Det lykkedes dem at flygte, og de tager til Corusant for at tale naboonesernes sag i senatet. De mødes med Naboo's repræsentant i Senatet, den ambitiøse senator Palpatine som fortæller, at Senatet er tynget af korruption, hvorfor det er svært at få beslutninger af nogen art igennem. Dronning Amidala prøver alligevel, men uden held. Hun foreslår at man vælger en ny ledelse til Senatet. Senator Palpatine bliver udvalgt til ny leder. Han lover hjælp til Naboo og dronningen drager hjem for at kæmpe mod invasionen sammen med sit folk. 

star wars 5 

Imellemtiden har Qui Gon anmodet jediriddernes højråd overveje om Anakin kan bliver hans nye lærling. Højrådet leder, Yoda udtrykker bekymring over drengens alder og hans tætte tilknytning til sin mor, men den endelige afgørelse bliver udsat, da Qui Gon, Obi Wan og Anakin skal følge dronning Amidala tilbage til Naboo. 

Tilbage på planeten kontakter dronningen, der viser sig at være Padme, gungaernes leder og sammen indleder de to folk en fælles offensiv mod Handelsføderationen. Gungaerne kæmper mod droidehæren, men jedierne, dronningen og hende sikkerhedsvagter bryder ind i det kongelige palads. Det lykkedes dem at erobre nogle rumskibe, og piloterne flyver afsted for at tilintetgøre Føderationens droidekontrolskib. I mellemtiden er de to jedier kommet i kamp mod Darth Maul, der fuldt ud mestrer kunsten i at kæmpe med lyssværd. Gungaerne kæmper modigt mod den talstærke droidehær, men hæren er den langt overlegne. Ved et uheld havner Anakin ombord på en af naboonesernes jagere og pludselig er han midt i kampen mod droidekontrolskibet. Ved rent held lykkedes det ham at ramme kontrolskibet et kritisk sted og det sprænges i tusinde stykker.

 Droidehæren går i stå og det er ingen sag for gungaerne at overvinde hæren. Imens udspilles en voldsom kamp mellem jediridderne og Darth Maul. Qui Gon bliver dødeligt såret, den rasende Obi Wan dræber Darth Maul og lover sin læremster, den døende Qui Gon, at han vil træne Anakin i jediernes kunst. Efter Qui Gon's begravelse giver jediernes højråd modstræbende Obi Wan tilladelse til at træne Anakin. Man diskuterer også Darth Maul og Sith kultens genopståen. Var det mesteren eller lærlingen, Obi Wan havde dræbt?

På Naboo fejres sejren over Handelsføderationen og det nye venskab mellem gungaerne og nabooneserne. Naboo er frit igen, men farer lurer forude..............

 

Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb den eller hele serien samt en masse legetøj, tøj og lignende fra Star Wars universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4380
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645756