Olsen Banden

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Olsen Banden er en serie danske krimikomedier produceret af Nordisk Film i perioden 1968-1998. Serien blev skabt af Erik Balling og Henning Bahns. Det blev til i alt 14 film med den elskelige trio Egon, Benny og Kjeld og deres utallige forsøg på at blive millionærer. Alle filmene er udkommet på dvd og blu ray. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

olsen banden 1

 

Handlingen i filmene er stort set altid bygget op over samme koncept:

Egon kommer ud af fængslet og frelægger sin geniale plan for de to andre over en kold pilsner. Modstanderne er næsten altid økonomiske forbrydere, folk fra samfundets top og/eller politiet. Trioen starter altid med et mindre kup, der skal skaffe den nødvendige kapital til det store, geniale kup. Kuppet over alle kup! De små røverier går ofte godt, men pludselig begynder tingene at gå skævt og Egon må komme op med en revidering af den oprindelige plan, dog først efter at have givet Kjeld og Benny en verbal skideballe, da de som sædvanlig ikke har forstået en pind af det hele. Desværre ender det oftest med, at Egon igen kommer i fængsel, nogle gange fordi politiet ikke kan få fat i den rigtige bagmand. Kjeld og Benny når altid at stikke af, inden politiet kommer.

 

Det var oprindeligt meningen, at der kun skulle laves seks film. Den sjette hedder da også Olsen Bandens sidste bedrifter, men på grund af filmenes store popularitet og succes, fortsatte man og allerede året efter udkom næste film i serien. Det var så meningen, at film nummer tretten skulle være den sidste. Det store kup lykkedes delvist, Kjeld og Benny kommer til penge og kan fejre Kjeld og Yvonnes sølvbryllup med manér, men Egon ender i fængslets psykiatriske afdeling. Men efter 17 års pause laver man - til mange fans ærgrelse - film nummer fjorten. Poul Bundgaard, der spiller Kjeld, dør under optagelserne og man må filme færdig med en stand-in. Senere er det blevet til både julekalender og en børnefilm med Olsen Banden i børneudgave, en musical og senest to animationsfilm med den kendte trio.

 

Film i serien:

1. Olsen Banden

2. Olsen Banden på spanden

3. Olsen Banden i Jylland

4. Olsen Bandens store kup

5. Olsen Banden går amok

6. Olsen Bandens sidste bedrifter

7. Olsen Banden på sporet

8. Olsen Banden ser rødt

9. Olsen Banden derudá

10. Olsen Banden går i krig

11. Olsen Banden overgiver sig aldrig

12. Olsen Bandens flugt over plankeværket

13. Olsen Banden over alle bjerge

14. Olsen Bandens sidste stik

 

Olsen Bandens første kup - en julekalender

Olsen Banden Junior - en børnefilm

Olsen Banden og den russiske juvel - en musical

Olsen Banden på de bonede gulve - en animationsfilm

Olsen Banden på dybt vand - en animationsfilm

 

Resumeer af filmene - meget kort:

1. Olsen Banden

Her stjæler Olsen Banden en tysk kejseropsats til 12 millioner. Men Yvonne kommer på tværs, da hun går fra Kjeld og ved et uheld får byttet med sig. Olsen Banden må nu på en længere tur efter Yvonne for at få byttet - og Yvonne - tilbage.

 

2. Olsen Banden på spanden

Her er Egon Olsen blevet forelsket i den unge socialrådgiver Bodil og vil resocialiseres. Bodil skaffer ham arbejde på en legetøjsfabrik. Kjeld og Benny kommer også med i resicialiseringsprojektet. Men det går galt og banden får skylden for et bankkup begået af en amerikansk bande. Så nu gælder det Olsen Bandens ære.

 

ob i jylland

 

3. Olsen Banden i Jylland

Egon har fået fat i et skattekort fra en gammel, tysk bunker fra 2. verdenskrig. Bunkeren ligger på en strand i Jylland - lige til at gå til. Så hele banden inklusiv Yvonne og Børge drager afsted til Jylland. Men de er ikke de eneste, der er ude efter skatten og de lokale "bonderøve" er ikke lige sådan at tage røven på.

 

4. Olsen Bandens store kup

Det lykkedes banden at stjæle fire millioner fra en pengetransport. Og de har hårdt brug for pengene, for Børge skal konfirmeres. Imellemtiden bliver kufferten med alle pengene stjålet af en rivaliserende bande, Kongen og Knægten. Olsen Banden kæmper nu for at få pengene tilbage, imens Yvonne planlægger den store fest for Børge. Intet går som planlagt - heller ikke for Kongen og Knægten.

 

5. Olsen Banden går amok

Bennys fætter. Dynamit Harry "hjælper" til under et kup med det resultat, at Egon ender i fængsel. Da han kommer ud igen, er Kjeld og Benny blevet ansat hos en købmand og Benny er forlovet med købmandens datter. De holder afsted til Egon, som må slå sig sammen med Dynomit Harry for at udføre sit geniale kup. Men da købmandsforretningen ikke går helt så godt som forventet, må Kjeld og Benny hjælpe Egon med kuppet til ti millioner og blandt andet redde ham ud af et fryserum.

 

olsen banden sidste bedrifter

 

6. Olsen Bandens sidste bedrifter

Denne gang slår Egon sig sammen med vekselerer Holm-Hansen og stjæler efter aftale Bedford diamanterne. Men Holm-Hansen tager røven på Egon og nu må de gamle venner hjælpe til med at tage hævn og få fat i de penge, som Holm-Hansen skylder Egon for kuppet. Kuppet lykkedes til fulde og Olsen Banden drager sammen med Yvonne og Børge afsted til Mallorca med femten millioner i en kuffert.

 

7. Olsen Banden på sporet

Olsen Banden er nu millionærer og bor i Spanien. Men de er langt fra lykkelige. Kjeld lider voldsomt under varmen, Yvonne drikker og Egon har pengene lænket til sig i en kuffert, da han er bange for at slippe dem af syne. Det lykkedes dog Bøffen, en håndlanger for Holm-Hansen, at stjæle pengene tilbage. Egon ender i fængsel og de andre vender hjem til Valby uden en krone på lommen. Da Egon kommer ud igen går den vilde jagt på pengene, der nu er vekslet om til guldbarrer. Det kræver snilde og et indgående kendskab til DSBs togkøreplaner at skaffe guldet tilbage. Planen lykkedes og banden køber det norske selskab, Dovre Oil. Men pludselig banker Skattevæsnet på døren.

 

8. Olsen Banden ser rødt

Børge har gjort en pige gravid og nu skal de giftes. Yvonne mangler penge, og Egon har en indbringende aftale med en lensbaron, der kan skaffe den nødvendige kapital til brylluppet. Men baronen snyder Egon for pengene og Egon ender i fængsel. Men Yvonne tager affære og får Egon ud igen ved at tilbyde sig som værge for ham. Olsen Banden sætter nu jagten ind på pengene og det går ikke stille af. Egon bliver muret inde og befriet igen og banden udfører et genialt kup på Det kongelige teater til ouverturen til Elverhøj. Kuppet lykkedes og der bliver bryllup. Men da kufferten med alle pengene fra røveriet ved "et uheld" kommer med de to unge på bryllupsrejse, taber Egon hovedet og vender tilbage til fængslet.

 

olsen banden ser rødt

 

9. Olsen Banden derudá

Et kup går galt, da Egon glemmer tallene til pengeskabets kodelås. Da han igen kommer ud af fængslet, har Kjeld og Benny fået arbejde hos Yvonnes nevø, Georg, der er en moderne tyv oplært i Amerika. Da Yvonne og de andre tror, at Egon er blevet senil, må de have Georg med. Bagmanden Holm-Hansen er ved at sælge EUs overskudslagre af smør til russerne for sorte penge. Og det er disse penge, banden skal have fat i. Det kræver bare et kup i Verdensbanken. Samtidig med dette er Yvonne ved at tage kørekort.

 

10. Olsen Banden går i krig

Egon løslades før tid uden plan. Da Benny har en plan, forpurrer Egon den med vilje for at komme tilbage til fængslet til et vigtigt møde, han tidligere havde aftalt. Da han løslades igen, er det med en ny plan, der indbefatter en generalplan over Operation Daisyland. Men det går galt og pludselig står Egon på ydersiden af rådhusuret og er i yderste livsfare. Kjeld og Benny må redde ham, men det er svært, når man nu er på kur og rådhuset dufter af pandekager. Det er nu op til Olsen Banden at redde Danmark fra at blive EUs feriekoloni, Daisyland.

 

olsen banden overgiver sig aldrig

 

11. Olsen Banden overgiver sig aldrig

Det lykkedes Olsen Banden via et vellykket kup, at få fingrene i aktiemajoriteten i Magasin Du Nord via fupfirmaet, Daninvest. Bagmanden Bang-Johansen tager røven på Egon, så denne pludselig befinder sig i livsfare. Benny og Kjeld må redde ham og sammen begiver Olsen Banden sig afsted til Bruxelles i jagten på Bang-Johansen og pengene. Det kræver blandt andet et kup i EUs sikkerhedsboks som involverer en oppustelig nøgen dame, flødekager fra bagen som sætter EUs hovedkvarter i bombeberedskab. 

 

12. Olsen Bandens flugt over plankeværket.

Den nye fængselsdirektør har forsøgt at få Egon indlagt på fængslets psykiatriske afdelingen. Egon vil under ingen omstændigheder tilbage til fænglset, så da han løslades er det med planerne om det uigenkaldeligt sidste kup og derefter venter pensionen. Kjeld og Yvonne har snart sølvbryllup og Yvonne forventer en større fest i den anledning samt en pels. Banden gennemfører et kup imod Høje Nord, men firmaets direktør Bang-Johansen sætter muskelmanden Bøffen efter Egon, for at få pengene tilbage. Nu går jagten ind på såvel Egon som pengene og Egon er flere gange i yderste livsfare og må reddes af vennerne, Kjeld og Benny. Filmen fortsættes i:

 

olsen banden over alle bjerge

 

13. Olsen Banden over alle bjerge

I jagten på pengene fra Høje Nord kommer banden til byernes by, Paris. Her får de blandt andet hjælp af en lokal glædespige, men det går galt, da Benny lader sig friste. Banden prøver igen på den verdensberømte restaurant Maxims, hvor Egon kokkererer og serverer dansk sovs i stedet for restaurantens berømte "La sauce imperiale". Det lykkedes dem endelig at få fat i kufferten, men Egon bliver anholdt og ender på psykiatrisk afdeling for vaneforbrydere. Kjeld og Benny finder en stor sum penge syet ind i en frakke, som banden tidligere har stjålet fra Høje Nord underdirektør, Hallandsen, der ville forlade firmaet. Kjeld og Yvonne kan nu fejre søvlbryllup med stil og Yvonne får sin pels.

 

14. Olsen Bandens sidste stik

Medlemmerne har været skilt fra hinanden i sytten på. Egon er blevet "senil-konfus" på den psykiatriske afdeling, Benny arbejder for et taxaselskab og Kjeld er - efter Yvonnes død - kommet på plejehjem. Men banden samles igen til det absolut sidste kup, men først må de lige stjæle alle Egon planer ud fra pengeskabet på psykiatrisk afdeling, hvor overlægen har gemt dem. Skabet er et Franz Jäger - det sidste i landet. Derefter går banden i gang med jagten på Wandenberg dokumenterne, som Hallandsen vil betale meget for bliver destrueret. Men Hallandsen snyder banden og snart er Bøffen på jagt efter Egon. Banden har travlt godt hjulpet af Kjelds besøgsveninde, Ruth. Egon må nu komme op med planen over alle planer for at redde æren.

 

olsen bandens første kup

 

Olsen Banden Junior

Den unge, forældreløse Egon har en plan. Han vil adopteres af et millionær-ægtepar. Planen lykkedes, men det rige par er i virkeligheden et par svindlere, der skal bruge Egon til et tophemmeligt projekt, der går ud på at vinde rumkapløbet og sende det første menneske i kredsløb omkring jorden. Vennerne, Kjeld og Benny må nu redde Egon samtidig med at de skal stjæle den million, som "ægteparret" havde betalt børnehjemmets forstander for Egon. Dette kræver nogle veltilrettelagte planer, som flere gange er lige ved at gå helt galt på grund af Kjeld og hans forhold til Yvonne. Men det lykkedes at befri Egon og Benny finder ud af, at Egon ikke er forældreløs. Han har en far...

 

Olsen Bandens første kup

Da Egon starter i Benny og Kjelds klasse, bliver de tre straks venner. Egon, der bor på børnehjem, fortæller, at der hverken bliver jul eller julegaver til børnene på hjemmet, da bestyrelsen har brugt alle pengene. Egon mener, at der stikker noget under og han har selvfølgelig en plan til at opklare mysteriet om de forsvundne penge, så der kan blive jul på børnehjemmet.

 

Olsen Banden på de bonede gulve

For rigets sikkerheds skyld har statsministerens spindoktor, Hallandsen, hyret Olsen Banden til at stjæle H. C. Andersens originale fjerpen fra Det Danske Eksportmuseum. Men Hallandsen tager røven på Egon og denne ender i fængsel. Der finder Egon ud af, at pennen skal indgå i en lyssky handel med Kina. Den danske nationalfølelse, Egons ære og 30 millioner står på spil. Så da Egon løslades går jagten ind på Hallandsen, pengene og fjerpennen - en jagt der bringer banden både til Christiansborg og til Amalienborg til selve dronningen.

 

Olsen Banden på dybt vand

Danmarks fremtid er truet. Det eneste der kan redde landet er en olieaccelerator, der kan mangedoble oliereserverne i Nordsøen. Men der er et lille problem: Maskinen befinder sig hos bagmanden Bang Johansen og hans amerikanske tvillingebror, Bang Bang Johansen,der ikke lige sådan vil udlevere maskinen. Olsen Banden må træde til og redde danskernes fremtid, denne gang hjulpet af Dynamit Harry.

 

 olsen banden - pa de bonede gulve-7390890-frntl

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648258