Madagascar

Madagascar

Madagascar er en amerikansk animationsfilm, produceret af Dreamworks Animation i 2005. Filmen handler om de fire venner fra Central Park Zoo i New York: Løven Alex, zebraen Marty, flodhesten Gloria og giraffen Melman. Filmen blev en kæmpe succes. I 2008 kom Madagascar 2 og i 2012 kom Madagascar 3. Alle tre film er udkommet på dvd og blu ray. Køb dem i dag gennem vores samarbejdspartnere via linkene på siden. En fjerde film i serien er under planlægning.

Der er siden den første film udkom i 2005 også lavet flere spinoff serier med nogle af de populære figurer fra filmene, blandt andet Kong Julien og Pingvinerne fra Madagascar. Sidstnævnte har fået sin helt egen animationsfilm i spillefilmslængde.

De fleste af tv-serierne er udkommet på dvd. Køb dem i dag gennem vores samarbejdspartnere via linkene på siden.

 

Madagascar1

Billeder: Copyright DreamWorks Animation

 

Madagascar 1:

Løven Alex bor i New York’s Central Park Zoo. Han er zoos hovedattraktion og har det fint med den beskyttede tilværelse I zoo. Han er omgivet af gode venner, zebraen Marty, flodhesten Gloria og giraffen Melman. Men ikke alle vennerne er lige begejstrede for livet i zoo. Marty længes efter de store vidder og friheden i naturen. Med hjælp fra pingvinerne bryder han ud af zoo. Da Alex, Gloria og Melman opdager, at Marty er væk, beslutter de at følge efter ham og overtale ham til at vende tilbage til zoo. De begiver sig ud i New York, men new yorkerne bliver rædselsslagne over at se dem udenfor zoo. Netop som vennerne har fundet Marty på Grand Central Station, bliver de omringet af bevæbnede politifolk og dyrepassere, som får bedøvet dyrene.

Det bliver besluttet, at de fire dyr skal hjem til Afrika og de fire venner vågner op ombord på et fragtskib, som skal fragte dem hjem. Pingvinerne er også med ombord, men det lykkedes dem at undslippe deres kasse. De vil hjem til Antarktis, hvorfor de begår mytteri og ændrer skibets kurs. Da de skifter kurs, falder kasserne med Alex, Marty, Gloria og Melman overbord og de fire venner strander på Madagascar.

Først tror de, at de er kommet til en ny stor zoo, men de finder hurtigt ud af, at det ikke er tilfældet, da de møder nogle af øens beboere, de livlige, dansende lemurer med Kong Julien i spidsen.

Marty er ovenud begejstret, men Alex vil bare hjem igen hurtigst muligt. Melman og Gloria støtter Marty og vil prøve at få det bedste ud af situationen. Til sidst må Alex indse, at de nok ikke bliver reddet.

Men den vilde natur begynder at påvirke Alex’ instinkter og alle dyr – selv hans venner – begynder at forvandle sig til bøffer for hans øjne. Af frygt for til sidst at ende med at gøre sine venner fortræd, isolerer han sig på øens rovdyrområde og vil ikke lade sine venner komme nær.

I mellemtiden dukker pingvinerne op på øen med fragtskibet. Antarktis var kedeligt! Vennerne ser nu en mulighed for at vende tilbage til zoo, men Marty vil ikke afsted uden Alex. Med stor fare for deres liv tager Marty, Gloria og Melman ind på rovdyrenes område for at finde Alex og få ham med hjem til zoo.

 Alex indser at forholdet til vennerne er mere værd end en fuld mave og hjælper dem tilbage i sikkerhed på stranden.

Pingvinerne finder på at servere sushi for Alex, som er vild med den nye mad.

De fire venner går glade ombord på fragtskibet og glæder sig over snart at være på vej mod trygheden og de faste måltider. Pingvinerne vinker til dem nede fra stranden, velvidende at skibet er løbet tør for olie.

 

Madagascar2

Billeder: Copyright DreamWorks Animation

 

Madagascar 2:

De fire venner, løven Alex, zebraen Marty, Giraffen Melman og flodhesten Gloria vil stadig væk fra Madagascar og tilbage til deres zoo i New York. Pingvinerne har repareret et gammelt nedstyrtet fly – sådan da. Med Alex, Marty, Melman, Gloria og Kong Julien med følge ombord – sidstnævnte har planer om at indlemme New York i sit kongedømme – letter flyet med pingvinerne som piloter og navigatører.

Men det bliver en kort tur og flyet styrter ned på den afrikanske savanne. Da Alex står ud af flyet. Føler han sig på underlig vis hjemme og snart kommer minderne tilbage til ham. Det var netop herfra han blev bortført som lille unge.

Marty finder endelig en flok, der er ligesom ham selv. Gloria finder andre flodheste og en helt speciel af hankøn får et godt øje til hende. Melman finder ud af, at hans enorme viden om egne sygdomme kan vise sig at være nyttig i hans nye rolle som savannens medicinmand.

Alex er virkelig kommet hjem. Han finder sine forældre og finder ud af, at han er arving til tronen som løvernes konge, en titel som ellers skulle være gået til hans onkel Makunga. En trone som onkel Makunga ikke frivilligt giver fra sig.

Og selv om de andre venner føler sig hjemme på savannen, så har friheden en pris.

 

Madagascar 3

Billeder: Copyright DreamWorks Animation

 

Madagascar 3:

Alex har mareridt om, at de alle stadig befinder sig i Afrika, når de bliver gamle. Men pingvinerne har fikset flyet. De tager afsted og lover at vende tilbage efter de andre, når de har samlet penge nok sammen i Monte Carlo til, at de alle kan vende tilbage til New York med stil.

Tiden går og vennerne bliver trætte af at vente på pingvinerne, så de drager afsted mod Monte Carlo. Her finder de godt nok pingvinerne, men kommer samtidig i kambolage med de franske veterinærmyndigheder, hvis chef netop er på udkig efter hovedet af en løve til sin private samling af udstoppede dyrehoveder. Og hun helmer ikke, før hun har fået fat i det!

Under flugten fra veterinærmyndighederne søger alle vennerne tilflugt hos et omrejsende cirkus. De lyver om deres fortid og fortæller, at de også har været i et kæmpestort cirkus i Amerika. Men det er ikke så nemt at optræde for andre, som de havde troet.

 

Selv cirkusdyr kan have store problemer og chefen for de franske veterinærmyndigheder er lige i hælene på dem …

 

Billeder: Copyright DreamWorks Animation

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1630
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4368
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3406
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3971

Antal Besøgende

2642340