Det sidste korstog

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Det sidste korstog

Resume:

Indiana Jones's far, Henry Jones Senior, er forsvundet under et ophold i Venedig. Men inden sin forsvinden har han sendt sit livsværk - sin dagbog - til sin søn i Amerika. Dagbogen indeholder alle faderens optegnelser om Den Hellige Gral.

Den Hellige Gral mener at være det bæger, Jesus drak af under den sidste nadver. Det bæger, hvori man opsamlede noget af Jesu blod, da han hang døende på korset og som legenden fortæller giver 'en evigt liv, hvis man drikker af det. 

Dagbogen indeholder optegnelser, kopier af gamle skrifter og spor, der muligvis kan føre frem til gralen.

Indiana og faderens gamle ven, Marcus Brody, tager afsted til Venedig for at finde faderen. Her møder de faderens kollega, den kønne østrigske elsa Schneider. Sammen med hende finder Indiana endnu et spor om gralen i Venedig's katakomber. Sporet fører dem til Østrig, hvor Indiana finder sin far, der holdes fanget af nazisterne. Nazisterne er også ude efter Den Hellige Gral. Indiana befrier sin far, men de bliver forrådt af Elsa, der er nazist. De bliver fanget og afhørt, men det lykkedes dem at undslippe og flygte. Men førend de kan drage afsted for at finde Gralen, må de til Berlin for at skaffe dagbogen tilbage fra Elsa. Da dette er lykkedes, går turen videre til Iskenderun, Tyrkiet, hvor de skal mødes med Marcus Brody, der er taget i forvejen. De mødes med Indiana's gamle ven, Sallah. Han fortæller, at nazisterne har bortført Brody og nu er på vej mod gralens gemmested. Indiana, hans far og Sallah sætter efter dem, og under en dramatisk redningsaktion lykkedes det dem at befri Brody. 

Herefter sætter de efter nazisterne til Petra, hvor de mener at Gralen er skjult. De overmandes af nazisterne. Lederen af nazisterne skyder og sårer Indiana's far. Indiana tvinges gennem 3 gamle dødsfælder for at redde sin fars liv. For enden af fælderne venter et rum bevogtet af en gammel ridder. Lederen af nazisternes ekspedition er fulgt efter Indiana ind i rummet. Den gamle ridder beder ham vælge det bæger, han tror er Den Hellige Gral. Elsa er med for at rådgive ham. Hun forråder ham imidlertid og giver ham det forkerte bæger. Da han drikker af det, dør han. 

Indy skal nu vælge et bæger, for kun den ægte Gral kan redde han's far's liv. Han vælger et undseeligt bæger - det rigtige. Han tager en slurk, og da det ikke dræber ham, løber han tilbage med det fyldte bæger og redder sin far med det livgivende, hellige vand i Gralen. Elsa vil tage Gralen med sin som et trofæ, men udløser et jordskælv da det er forbudt at fjerne Gralen fra de gamle ruiner. Elsa omkommer og Gralen styrter i afgrunden. Det lykkedes Indiana, hans far, Sallah og Brody at redde sig ud i sidste øjeblik.

indy 1

 

Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3402
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639770