Alvin og de frække jordegern

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Alvin og de frække jordegern

Alvin og de frække jordegern

 

Alvin og de frække jordegern er en filmserie, hvoraf den første film havde premiere i 2007. Serien består indtil videre af tre spillefilm og en fjerde er planlagt til engang i 2015.

Oprindeligt blev de tre jordegern opfundet af Ross Bagdasarian Sr. i 1958. De var en slags musikvideo til en single. Bagdasarian lagde stemme til alle tre jordegern og vandt en Grammy for jordegernenes udgave af "Witch Doctor".

Filmene er udkommet på dvd og blu ray. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

 

Alvin og de frække jordegern 1:

I den første møder man de 3 jordegern, Alvin, Simon og Theodore, der bor i en skov udenfor Los Angeles. Deres grantræ bliver fældet og sendt til Los Angeles, for det under som juletræ i pladeselskabet Jett Record's lobby.

Her møder de 3 jordegern sangskriveren Dave. Han er lige blevet afvist af produceren Ian Hawke fra Jett Records. I anledning af julen har Dave taget en kurv med muffins med til produceren. Men både Dave og hans kurv med muffins bliver smidt ud.

De 3 jordegern hopper ned i kurven og tager med Dave hjem. 

AlvinChipmunks ©Twentieth Century Fox

 

Dave opdager jordegernene i sit køkken. Ved et uheld slår de ham bevidstløs og da han kommer til sig selv igen, smider han dem omgående ud af huset.

De 3 prøver at smigre ham ved at synge. Dave er imponeret og laver en aftale med de talentfulde egern; Hvis han giver dem kost og logi, så synger de hans sange.

Han tager dem med op til Ian på Jett Records. Denne bliver henrykt og udgiver en juleplade med de 3 jordegern. Men Ian vil selv have kontrollen med de 3 talentfulde jordegern. Han lokker dem med legetøj, slik og andre goder, de ikke får i ubegrænsede mængder hos Dave.

De 3 egern forlader Dave og flytter hjem til Ian. Men intet er gratis og Ian sender de 3 jordegern på en lang, hård koncert-turne.

Til sidst er de 3 jordegern både udmattede, stressede og stemmerne svigter.

De fortryder, at de forlod Dave, men kan ikke slippe bort fra Ian, der holder dem under konstant bevogtning.

Dave, der forgæves har forsøgt at kontakte sine 3 små venner, dukker op til en koncert, da han har hørt at de 3 jordegern har problemer.

Det lykkedes for jordegernene at flygte fra Ian og det ender med at de igen bor hos Dave.

 

Alvin og de frække jordegern 2 

I den anden film er Dave endt på hospitalet, efter at Alvin har været lidt for smart til en koncert i Paris.

Dave overlader de 3 jordegern til sin fætter, Toby. Dave holder på, at de 3 skal have en uddannelse at falde tilbage på, når deres sangkarriere engang er slut.

Tilbage i Amerika starter de 3 jordegern modvilligt på high school. 

alvin 2

 

©Twentieth Century Fox

 

Imens har producenten Ian fundet en ny hitgruppe, de tre pige-jordegern Brittany, Eleanor og Jeanette - også kendt som The Peanuts. Det er Ian's mål, at pigerne skal slå drengene ud af hitlisterne.

Men da de to grupper mødes, er det kærlighed ved første blik. De forhindrer dem dog ikke i at prøve at udkonkurrere hinanden. Det ender dog med, at de finder ud af, at det er bedre at slå sig sammen end at kæmpe mod hinanden.

 

Alvin og de frække jordegern 3:

Dave tager alle seks jordegern med på en velfortjent ferie - et krydstogt. Han beder dem opføre sig ordentligt ombord, men det kan naturligvis ikke lade sig gøre med Alvin i nærheden. De laver en del ballade og får stuearrest.

Men intet kan holde Alvin tilbage, så de bryder ud, da Alvin vil prøve at paraglide. Det går galt og i forsøget på at redde ham, ender det med at alle seks jordegern ryger overbord med paraglideren.

Dave og hans gamle chef, Ian, der nu arbejder på krydstogtskibet, må nu også forlade skibet for at prøve at redde de seks jordegern.

Uden at de andre ved det, strander de alle på den samme lille ø.

Næste morgen begiver jordegernene sig ud for at finde mad og støder på øens eneboer, Zoe.

Hun inviterer dem med hjem til sin hytte. Undervejs forstuver Eleanor sin ankel og Simon bliver uheldigvis bidt af en edderkop.

Den næste morgen er Simon helt forandret: Han tror nu, at han er en fransk eventyrer ved navn Simone, og lægger an på Jeanette.

Zoe viser dem rundt på øen og tager dem med til et vandfald.

Her finder "Simone" en grotte og da han kommer ud igen, har han et guldarmbånd med, som han giver til Jeanette, så hun kan bære det som en krone.

Da Brittany og Alvin den næste dag ser en aktiv vulkan, begynder de at forberede sig på at forlade øen. Theodore og "Simone" finder Dave og Ian og tager dem med hen til de andre.

Alle er i gang med at forberede afrejsen, men da "Simone" og Jeanette går ud for at lede efter mad, finder Zoe dem. Hun slår "Simone" ned og kidnapper Jeanette.

Slaget gør dog at Simon bliver sig selv igen. Desværre kan han intet huske siden han blev bidt. De andre finder ham og følger Zoes fodspor, der leder hen mod vandfaldet.

I mellemtiden har Zoe bundet et reb om maven på Jeanette og tvinger hende ned i grotten, hvor hun skal hente guldskatte op til Zoe.

Alvin og Dave dukker op, og da vulkanen i det samme får hele øen til at ryste, bliver Zoe så forskrækket, at hun giver slip på rebet og Jeanette kan løbe i sikkerhed hos Dave og Alvin. Sammen løber de tilbage til den vakkelvorne bro, der fører over kløften til vandfaldet.

Dave er lige ved at styrte i afgrunden, men bliver reddet af Zoe og Ian.

Sammen lykkedes det dem alle at forlade øen på den færdigbyggede tømmerflåde. Zoe undskylder overfor Jeanette, at hun havde kidnappet hende og tvunget hende til at hente skatte op fra grottens dyb.

Hun forklarer, at hun al den tid, hun har været på øen, forgæves har ledt efter den skat. Jeanette tilgiver hende og forærer hende det guldarmbånd, som hun havde fået af Simon.

Det lykkedes dem at blive reddet af et forbipasserende skib og alle seks jordegern kan optræde som planlagt ved Den internationale Musikerpris.

Ian starter en nye karriere som manuskriptforfatter og starter med at sælge Zoes historie til et stort Hollywood filmselskab.  

alvin 3

 

©Twentieth Century Fox

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3401
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639457