TMNT

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

TMNT

 tmnt 5

  

Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT) er både tegneserier, tegnefilmsserier, spillefilm, Lego og figurer med de fire muterede skildpadder, Donatello, Leonardo, Michelangelo og Raphael. Serien startede som en undergrundstegneserie for voksne i 1984, skabt af Kevin Eastman og Peter Laird. 

Dukker, film, tøj, bøger og meget andet fra TMNT universet kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Hovedpersonerne er fire muterede, menneskelignende skildpadder. De er ninjaer og teenageagtige. De bor i kloakerne under New York sammen med deres lærermester, Splinter. De bekæmper alverdens ondskab, blandt andet den onde ninjamester, Shredder og hans folk. 

 

De fire skildpadder er:

Donatello er et teknisk og videnskabeligt geni. Han er ret fingernem og har bygget en stor del af deres kørertøjer, våben og udstyr. Han kan lave fantastiske ting af noget, han lige har fisket ud af en skraldespand. Han har et øje for detaljer og bliver tit irriteret på de andre, når de ikke kan følge hans tanker og ideer. Han er lidt af en stille type. Han går med lilla bandana og kæmper med en bostav. Han er opkaldt efter den italienske billedhugger, Donatello.

 

Raphael er den vittige fyr, der altid har en sjov bemærkning klar og lidt af en slagsbror. I nogle serier portræteres han som henholdsvis romantiker eller den let aggressive type, der let kommer på kan med de andre. Han er meget utålmodig, når det kommer til list, være stille og gemme sig i skyggerne. Hene r meget loyal overfor sine brødre, men også den der driller dem mest. Han går med rød bandana og kæmper med to sai. Han er opkaldt efter den italienske maler/arkitekt Raffaello Sanzio.

 

Leonardo er gruppens ubestridte leder. Det er ham, der lægger planerne og han vil gå langt i kampen for ære og retfærdighed. Han stræber efter at være en modig, betydningsfuld og perfekt helt. Han træner og studerer altid. Han er til ninjitsu og bushidu. Han har en tendens til at være hård ved sig selv og er den, der står Splinter nærmest. Han går med en blå bandana og kæmper med to katanasværd. Han er opkaldt efter det italienske multigeni Leonardo da Vinci.

 

Michelangelo er gruppens festlige fyr, der gerne vil have sjov i gaden. Han tager ikke altid tingene alvorligt, hvilket nogle gange leder til farlige situationer. En ting tager han dog meget alvorligt: PIZZA! Han er nem at distrahere og entusiastisk omkring stort set alt. Han er enormt kreativ og kommer engang imellem også med en brilliant ide. Han går med orange bandana og kæmper med to nunchaku. Han er opkaldt efter den italienske maler og billedhugger Michelangelo Buonarroti. 

 tmnt 2

Andre:

Splinter er en muteret rotte og paddernes lærermester (sensei) og plejefar. Det er ham, der har oplært dem i ninjitsu. han holder sig mest i baggrunden og er klar med gode råd. Men nogle gange er han aktivt med i kampen mod de onde og viser, at han er en sand mester i kampsportens kunst. Det er ham, der gav padderne deres italienske navne efter en bog om renæssancekunst. 

tmnt 6 

April O'Neil er det første menneske, som Teenage Mutant Ninja Turtles lærte at kende og er nu deres trofaste veninde. Hun portræteres som enten antikvitetshandler eller tv-rapporter og bliver jævnligt involveret i paddernes eventyr - både frivilligt og ufrivilligt.

 

Skurkene:

Shredder, paddernes fjende nr. 1. Han er japanske ninjamester, er oftest iført en rustning og en hjelm, der skjuler hans ansigt. Han hader padderne og deres lærermester og vil gerne udslette dem.

tmnt 1 

Fodklanen er Shredders hær af onde ninjaer.

 

Baxter Stockman er en ond videnskabsmand, der oprindeligt arbejdede for Shredder, men blev fyret på grund af gentagne fiaskoer. Han er opfinder af de farlige mouser-robotter. Han kæmper mod både TMNT og Shredder.

tmnt 3

 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1674
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4478
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3464
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1960
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
4029

Antal Besøgende

2690700