The Simpsons

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

The Simpsons

Den verdenskendte tegnefilms-serie The Simpsons blev skab i 1987 af Matt Groening. Han tegnede sign version af en amerikansk, dysfunktionel familie. Figurerne er opkaldt efter Groenings egen familie, for eksempel er Bart tegner efter Groenings ældste bror, dog med et andet navn. The Simpsons er en satirisk parodi på den amerikanske middelklasse. Serien gør grin med middelklassens livsstil, amerikansk kultur og samfund.

Hæder og ære

The Simpsons startede den 19. april 1987 som en række kortfilm på The Tracy Ullman Show. To år senere omdannede man serien til et halvtimes-show for tv-selskabet Fox. Serien blev en kæmpe succes og har gennem årene vundet adskillige priser, blandt andet flere Emmy’er, Time Magasine har kaldt serien Århundredets bedste tv-serie og i 2000 blev serien hædret med en stjerne på det berømte Walk of Fame. Serien var og er stadig inspirationskilde til mange animerede sitcoms. I 2007 havde spillefilmen The Simpson Movie premiere og blev en stor succes.

 

simpsons i sofa 2

 

Familien Simpson

Familien Simpson består af far Homer, der er ansat på Springfields atomkraftværk, mor Marge, der er hjemmegående husmor og børnene Bart, en 10 årig ballademager, Lisa, en 8 årig temmelig klog pige og Maggie, familiens yngste, der stadig er baby. Derudover er der Homers far, Abraham Simpson, der bør på byens plejehjem og Marges to søstre, Selma og Patty, der ligeledes bor i samme by. Familien har også en hund ved navn Santas Little Helper og en kat ved navn Snowball. Til trods for at serien har kørt i mange år, er familien ikke blevet en dag ældre.

Springfield

The Simpsons bor i byen Springfield, hvor det meste af handlingen i serien foregår. Det bliver aldrig oplyst i hvilken amerikansk stat byen ligger og fans har gennem mange år forsøgt at finde ud af det, men uden held.

Gæstestjerner

The Simpsons har gennem årene haft mange gæstestjerner, hvor berømtheden enten har lagt stemme til sin egen figur eller en fiktiv figur i serien. For eksempel har serien haft besøg af George Harrison, 50 Cent, U2, Steve Martin, J.K. Rowling (forfatteren til Harry Potter serien), Mick Jagger, Buzz Aldrin, Mark Hamill, N-Sync, Lenny Kravitz og Poul McCartney.

 

homer

 

Figurer i serien:

Homer Simpson - Arbejder på Springfield Atomkraftværk, der ejes af Mr. Burns. Homer elsker mad og øl og bruger en stor del af sin fritid på Moes Bar.

Marge Simpson – Gift med Homer og hjemmegående husmor med meget højt, blåt hår.

Bart Simpson – 1o år gammel ballademager. Han får tit eftersidninger på skolen og kører meget på skateboard. Elsker at ringe til Moes Bar og lave telefonfis.

Lisa Simpson – 8 årig pige med en iq på over 159. Passioneret saxofon spiller, elsker naturen og er til tider politisk aktiv.

Maggie Simpson – Familiens yngste. Taler ikke men elsker sin sut og sin mor.

 

simpsons i sofa

 

Abraham Simpson – Homers far, er halvsenil og bor på Springsfields plejehjem. Han var med i 2. verdenskrig, både som minesøger og i elitegruppen ”the flying hellfish” sammen med Montgomery Burns og flere andre af fædrene til Springfields borgere.

Mona Simpson – Homers mor. Hippie og på flugt fra loven.

Patty og Selma Bouvier – tvillingesøstre og storesøstre til Marge. De arbejder på det lokale motorkontor og er begge kæderygere. Ingen af dem kan lide Homer, men de er begge to store fans af tv-serien MacGyver.

 

crusty

 

Krusty the clown – Har mange fans blandt byens børn, heriblandt Bart. Men uden for scenen er Krusty en kynisk, udkørt mand med et dårligt helbred efter års stofmisbrug og gambling. Han reklamerer for hvad som helst, bare der giver gode penge. Han burgerkæde, Krusty Burger, sælger burgere som smager godt men er af tvivlsom kvalitet.

 

flanders

 

Ned Flanders – The Simpsons meget religiøse nabo. Var gift med Maude og er far til drengene, Rod og Todd. Homer opfatter ham som skinhellig og til tider lalleglad. Ned er altid positiv, lever sundt og er i superform (han har en six-pack mavemuskulatur). Flanders står ofte og mangler sine ting, som Homer har lånt og ikke leveret tilbage.

Maude Flanders – Gift med Ned og mor til drengene, Rod og Todd. Hun blev dræbt af en salve skjorter skudt ud af en luftkanon. Salven var egentlig tiltænkt Homer, men ramte ved et uheld Maude i stedet.

 

millhouse

 

Milhouse – Barts bedste ven og lidt af en nørd. Han er hemmeligt forelsket i Lisa – noget som alle og enhver ved. Forældrene er skilt.

 

moe

 

Moe Szyslak – Ejer af Moes Bar. Er tidligere bokser og forelsket i Marge.

 

barney

 

Barney – Alkoholiker og stamkunde på Moes Bar. Han har kendt Homer siden skoletiden og de er bedste venner. Han har været på vandvognen flere gange, men ender altid med tilbagefald.

Seymour Skinner – Rektor på Springfields skole. Han har et godt øje til lærerinden Edna Krabappel og de to bliver også kærester i serien. I virkeligheden heder han Armin Tanzarian, og skulle til Springfield for at fortælle den rigtige Seymour Skinners mor, at denne var død i Vietnam. Man han kunne ikke få sig selv til det og overtog den dødes identitet. Han bor hos moderen.

Edna Krabappel – Barts klasselærer og en overgang kæreste med rektor Skinner.

Otto – Skolebussens chauffør. Han elsker rock og har som regel hovedtelefoner på. Han spiller selv guitar og eksperimenterer med diverse rusmidler.

 

muntz

 

Nelson Muntz – Skolens største bølle. Han går i Barts klasse. Han har en følsom side, men viser den sjældent. Han har ingen far, efter at denne gik ud efter cigaretter og aldrig kom tilbage. Er en meget kort overgang kæreste med Lisa.

 

willie

 

Willie – Skolens pedel. Han er skotte og har et hidsigt temperament. Han bor i skolens redskabsskur og eleverne finder ofte på historier om ham.

 

burns

 

Montgomery Burns – Byens rigmand og ejer af Springfields atomkraftværk. Han er egoistisk, ondskabsfuld og hader at få besøg på sin herregård. Han er 104 år gammel og har eller har haft alle de sygdomme, der findes i verden. Men han er sejlivet og har snydt døden mere end en gang.

Waylon Smithers – Mr. Burns assistent. Han er skabsbøsse og helt vild med Mr. Burns.

Carl – Homers kollega og gode ven. En af stamkunderne på Moes Bar. Følges som regel med Lenny.

 

carl og lenny

 

Lenny – Homers kollega og gode ven. Ena f stamkunderne på Moes Bar. Han følges som regel med Carl.

Duffman – Maskot for ølproducenten Duff Beer

 

politimester wiggum

 

Politichef Wiggum – En temmelig uduelig politimand, der aldrig har opklaret en sag.

Ralph – Politichef Wiggums søn. Går i klasse med Lisa. Han er temmelig naiv og ikke specielt klog. Bliver ofte mobbet af Bart.

Apu – Den indiske indehaver af byens Kwik-E-Mart. Han er gift og har mange børn.

 

fat tony

 

Fat Tony – Byens mafiaboss.

 

Film, bøger, figurer, spil og meget mere kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden

 

Billeder: copyright Twentieth Century Fox

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4392
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648232