Diddl

Diddl

Den 24. august 1990 tegnede den unge tysker, Thomas Goletz de første skitser til det, der senere skulle blive til springmusen Diddl. 

diddl 1

I første omgang skulle Diddl egentlig have været en kænguru med smækbukser. Men efter de første tegninger blev Goletz enig med sig selv om, at kænguruen var for stor. Den skulle være mindre og mere nuttet. Det blev til en springmus med store fødder og smækbukser. 

Diddl forandrede sig med tiden. Ørerne blev større og det samme gjorde fødderne. Fodsålerne blev rosa og størrelsesforholdet mellem hoved og krop forandrede sig. Pludselig en dag var Diddl perfekt og blevet til den friske, glade springmus, vi kender i dag. Senere kom den kvindelige udgave af den elskede springmus, Diddlina.

diddl 3

Diddl bor i Ostekøbing. Klipper og sten i området er lavet af stenost - en særlig ostevariant - og udsender en duft af ostelagkage over hele byen. Han bor i en ostehule på den nordlige side af den måneskinsfunklende sø. Diddl's ostehule er placeret under et gammelt egetræ. Der er spisekøkken, badeværelse, soveværelse og naturligvis det absolut bedste værelse i hulen: Osteforrådskammeret. Diddlina bor på den vestlige side af søen. Diddlina's ostehule ligger under en duftende blomstereng. Det er en hyggelig 2½ værelses hule med en smuk solskinsslyngplantebalkon, hvorfra der er udsigt til smukke solnedgange over den måneskinsfunklende sø. Der er også Candyfloss skoven, hvor totter af candyfloss svæver rundt og lokker folk til for at fange dem. Heldigvis findes der anti-candyfloss-skovklemmer, så man kan modstå fristelsen til at sætte efter de forførende totter af candyfloss.

Ud over Ostekøbing er der mange andre landsbyer i omegnen: Højthoppehusene, Hopsasund og Osterød og ikke mindst hovedstaden: Store Spring Sted.

Diddl's navn har ingen speciel betydning, men Goletz syntes, at det passede godt til den lille, frække, friske springmus, der nærmest springer ud af papiret.

diddl 2

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3401
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639434