Angry Birds

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

angry birds 2

 

Angry Birds startede i 2009 som et spil udviklet til Apples IPhone. Spillet blev lavet af Rovio Entertainment og har siden starten i 2009 gået sin sejrsgang over det meste af verden. Med mere end to billioner downloads af spil til alle platforme, er Angry Birds en af de største app successer i verden indtil videre.

Inspireret af spillet er der siden hen kommet både tegnefilm, figurer, kogebøger, aktivitetsbøger og meget mere på markedet. Der er endda tale om en Angry Birds biograffilm engang i 2016.

I Finland findes en Angry Birds temapark og den ide har spredt sig til flere steder i verden, hvor der nu er selvstændige temaparker eller som en del af allerede eksisterende parker i blandt andet USA, Spanien, Kina og Rusland.

 

angry birds 1

Billede: copyright Rovio Entertainment Ltd.

 

Figurer:

Fugle:

Red Bird:

Han er flokkens leder og strateg. Han er altid klar til kamp og der skal bare være noget grønt i nærheden, der bevæger sig, så er han fuldt kampberedt og i forsvarsposition. Hvis han er alene med æggene, kan han godt vise en mere følsom side, men så snart de andre fugle kommer, er han sit sædvanlige kampklare selv igen.

Bomb:

Det vigtigste i Bombs liv er at have det sjovt. Han elsker at springe ting i luften og lave sjov og ballade – gerne sammen med The Blues. Han er en levende omvandrende bombe og hvis ikke han er rolig og afslappet, kan han risikere at springe i luften ved et uheld, også mellem venner. Til gengæld er han fantastisk i kampen mod grisene.

 

angry birds 4

Billede: copyright Rovio Entertainment Ltd.

 

Bubbles:

Elsker alt sødt og spiser det gerne dagen lang. Man kan få ham til næsten hvad som helst – bare der er søde sager i udsigt. Han er en af de mindste fugle, men hvis du gør ham sur, svælder han op til en kæmpe ballon og kan ødelægge selv den bedste grisefæstning.

Chuck:

Det kan bare ikke gå hurtigt nok for Chuck. Der er ingen grund til at gøre tingene roligt og grundigt, når den samme ting kan nås på den halve tid, men måske ikke med samme gode resultat. Chuck har 100 tanker i minutter og det er derfor svært for ham at koncentrere sig om kun en ting. Han elsker at beundre sig selv og er fantastisk hurtig i sine angreb på grisene.

Matilda

Flokken moderfigur. Hun elsker at nusse omkring de andre fugle og sørge for, at de spiser deres grøntsager og kommer i seng til ordentlig tid. Det er dog absolut ikke alle der værdsætter denne indsats. Hun går ind for fred og harmoni – og kan blive rasende når andre ikke deler denne ideologi. Og så er det ikke en god ide at kritisere hendes madlavning – det udløser et voldsomt raserianfald.

The Blues – Jim, Jake og Jay

Identiske trillinger, der elsker sjov og ballade - gerne sammen med deres helt Bomb. Deres bedste våben er at flyve i tæt formation, så de ligner én stor blå fugl, for så pludselig at bryde ud og angribe grisene tre steder fra.

Terence

Er en mega-stor fugl. Hans store korpus kan uden problemer tromle gemme grisenes bedste forsvarsværker. Terence har kun et eneste ansigtsudtryk, blinker sjældent og griner aldrig.

 

angry birds 5

Billede: copyright Rovio Entertainment Ltd.

 

Grisene:

Korporal Pig

Han er god til at råbe ordre og bruge skræmmebilleder for at holde styr på Minions, men knap så god til at lære af sine fejl, udtænke strategier og taktikker. Faktisk har han aldrig vundet en kamp. Korporal Pig blev vilkårligt udvalgt af King Pig som hærfører og har siden da set King Pig som en ægte helt – og enhver der ikke behandler kongen med respekt, bliver katapulteret ud af kongeriget. Korporal Pig elsker at styrketræne, så han kan blive endnu større og mere frygtindgydende.

King Pig

Den ledeste, grådigste og mest dovne gris i kongeriget. Han sover til middag 14 gange om dagen og bliver båret rundt dagen lang mens han spiser junk food. Så længe tingene går som han vil, er han glad og rolig. Men hvis noget går galt og tingene for eksempel ikke er der, når han ønsker dem, går han fuldstændig amok og tér sig som et hysterisk barn. Han opdigter historier om sin families fortid og sine egne bedrifter. Han ser sig selv som den klogeste, stærkeste og mest talentfulde gris i kongeriget. Og for at være sikker på at alle andre gør det samme, har han indført en lov der automatisk udnævner ham til det bedste i alt. I virkeligheden er han meget usikker på sig selv.

Minion pigs

Egentlig er de ikke helt så slemme. De er 100 % loyale overfor King Pig, men vil meget hellere lave sjov og ballade end at slås. Men de gør, hvad de får besked på. De er ikke så kløgtige, men overraskende nok i stand til at bygge flere kreative ting. Og så giver de aldrig nogensinde op – uanset hvor tåbelig deres ordrer end lyder.

Foreman Pig

En stædig gammel gris, der tror at han altid ved, hvad der er bedst. Han tvinger sine egne ideer igennem – også selv om de er dårlige. Og når tingene går galt, giver han Minions skylden. Han elsker at kommandere rundt med Minions, også selv om de gør lige præcis som han siger. Egentlig hader han at tjene kongen. Han mener, at kongen bør træde tilbage og overdrage magten til en vis gris med orange overskæg.

 

angry birds 6

Billede: copyright Rovio Entertainment Ltd.

 

Venner:

Stella

Ser sød og nuttet ud, men lad dig ikke narre. Hun har et hidsigt temperament der kommer til udtryk, hvis hun bliver presset. Hun elsker eventyr, er meget ambitiøs og får nogle gange gabt over mere end hun kan klare.

Dahlia

Er videnskabsmand og gartner. Elsker at fremavle nye eksotiske planter. Hun er meget utålmodig og bliver sur, hvis nogen forstyrrer hende i hendes eksperimenter eller hvis eksperimenterne ikke ender, sådan som hun havde planlagt. Men hun giver ikke op. Hun bliver ved indtil det lykkedes for hende og hun får det resultat, hun er ude efter.

Luca

Han er den yngste. Han er legesyg, nysgerrig og elsker at udforske verden.
Det giver dog sommetider problemer, når han er vandret af uden at sige noget til nogen. Han kan skrige meget højt og efterligne alle slags dyr, både grise, fugle og mange insekter.

Poppy

Hun elsker opmærksomhed og er gruppens komiker. Hun elsker at få de andre til at le. Nogle gange kan de andre godt miste tålmodigheden overfor hende, især hvis hendes practical jokes går lidt for vidt. Hun er meget musikalsk og elsker at tromme på hvad som helst. Det hun hader allermest er at få besked på at tie stille.

Willow

Hun er kunstneren i gruppen. Hun er dagdrømmer og har tit store ideer, men får dem sjældent ført ud i livet. Hun er meget genert og har det bedst under dække af en hat i overstørrelse. Men når grisene er i nærheden, glemmer hun alt om at være genert. Det værste hun ved, er når nogen forstyrrer hendes kreative proces.

Gale/Bad Princess

Hun er Stellas tidligere veninde, indtil de gik hver sin vej. Hendes krone giver hende kontrol over Minion Pigs. Hun er fuldstændig besat at Det gyldne æg og bruger det meste af sin og grisenes tid på at lede efter det. En del af hende vil egentlig gerne genforenes med hendes gamle venner, men stolthed, forfængelighed, magt og grådighed gør hende blind for dette. Engang imellem skinner det dog igennem, især når hun skjult for de andre, ser dem lege og hygge sig.

 

angry birds 3

Billede: copyright Rovio Entertainment Ltd.

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4380
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645745