Build-a-bear

Build-a-bear

Build-a-bear blev opfundet af Maxine Clark i 1997. Den første build-a-bear butik blev åbnet samme år i St. Louis, USA og siden er der kommet butikker overalt i verden. Konceptet kom til Danmark i 2004. Build-a-bear's danske hovedkvarter ligger i Tommerup Stationsby på Fyn.

build a bear 3

Konceptet går ud på, at børnene udvælger sig en bamsefigur i butikken. Barnet får så, med hjælp fra personalet, selv liv til at komme fyld i bamsen. Herefter skal bamsen selvfølgelig have et hjerte, som barnet skal sætte gang i ved at hoppe på stedet og varme det med hænderne inden det lægges ind i bamsen. Bamsen skal også være god til forskellige ting, for eksempel at løbe, hvor barn og bamsen sendes på en lille løbetur frem og tilbage i butikken. Bamsen kan få yderligere personlighed ved en hjertelyd eller en anden form for lyd - et grin, en sang eller lign. - der sættes i bamsen, som herefter syes sammen af personalet. Bamsen skal herefter "vaskes", fønes og børstes, før den er klar til at få et navn. Dette sker ved en computer, som herefter skriver en fødselsattest ud på bamsen. Denne attest følger med bamsen hjem. Hver enkelt bamse er udstyret med en gemt stregkode, så skulle en bamse bliver væk fra sin ejer, fundet af andre og indleveret til en Build-a-bear butik, vil butikken via stregkoden og de indtastede oplysninger fra fødselsattesten altid kunne finde bamsens ejer igen og genforene bamse og barn.

Bamserne kan have form af forskellige dyr, som for eksempel kat, hund, hest, papegøje, kanin, søhest, blæksprutte, ko, tiger, smølf, mickey og minnie bamser, rudolf, dukke, snemand og bamser i alle mulige former og farver. 

build a bear 1 

Udover et udtal af bamser, kan man købe tøj og sko i alle afskygninger til bamserne, alt lige fra fodboldtrøjer fra de store klubber, kostumer fra forskellige film herunder Star Wars og Disney Princess til badetøj, nattøj og regntøj. Derudover findes der senge, garderobeskabe, surfboards, stole og meget andet til de søde bamsevenner.

Der fåes også en mindre bamseudgave - smallfrys - som er fyldt på forhånd, men kan få en valgfri lyd isyet. Til disse er der selvfølgelig også et udvalg af tøj og tilbehør. 

build a bear 2

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648310