Barbie

Glæd en du kender!

Køb legetøjet i dag via vores samarbejdspartnere

 

                 redlekmer                   orangecdon                

Barbie

Barbiedukken blev opfundet af Ruth Handler i 1959. Hun mente, at små piger havde brug for en dukke, der kunne inspirere dem og få dem til at forestille sig, hvad de kunne blive, når de blev voksne.

Den første Barbiedukke havde en zebrastribet badedragt på og hun havde håret sat op i en hestehale. Hun blev et kæmpehit!

barbie 5

Tøjet til dukkerne er inspireret af moden gennem tiderne. Barbie kunne fåes blandt andet med tøj inspireret af den amerikanske præsidentfrue, Jacqueline Kennedy, smukke aftenkjoler med fantastiske detaljer, som astronaut, med små lårkorte kjoler, jumpsuits, badedragter og adskillige hverdagskjoler. Mange af favoritterne fra 1960'erne og 70'erne blev genskabt og reproduceret i 1990'erne og 00'erne. Hårfarve og frisure skiftede også, så Barbie blev ved med at være modeikon for små og store piger.

I 1961 blev Ken lanceret. Han kunne fåes med brunt eller blond hår, blå øjne og bevægeligt hoved, arme og ben. Iført badebukser, sandaler og med badehåndklæde er han klar til en tur på stranden. I 1963 lanceres Midge, Barbie's første veninde. Året efter kommer Skipper, Barbie's lillesøster og Allan, Ken's ven og Midge's kæreste.

I 1970'erne gennemgår Barbie en større forandring. Hendes knæ, ankler og albuer kan bøjes og hendes hoved, arme, ben, hænder og talje kan drejes. Øjnene ser ikke mere til siden, men ligeud.

I 1980'erne kommer der så rigtig gang i Barbie-samlermanien og den første Barbiekonvention blev afholdt i 1980. Barbiedukkerne blev nu også internationale og der kom både spanske, italienske, parisiske og mange andre internationale dukker på markedet. Der er indtil videre over 50 lande repræsenteret.barbie 2

Barbie's tøj bliver i 1980'erne blandt andet designet af Bob Mackie, Calvin Klein, Oscar de la Renta, Paco Robanne, Chloe' og Hanae Mori. Under en Barbieudstilling i 1985 er der dukker med modetøj designet af Yves St. Laurent, Christian Dior, Pierre Cardin og Jean Paul Gaultier. Udstillingen afsluttes med en kæmpefest i New York, hvor Andy Warhol afslører sit Barbie-maleri.barbie 3

 

 

 I 1990'erne fortsætter tidernes berømte designere med at lave tøj til Barbie. Hun får også sin egen web-side: www.barbie.com og der bliver udgivet en cd-rom, så pigerne selv kan designe og printe tøj til Barbie.

Barbie har portræteret alt fra eventyrfigurer som Rødhætte, Askeput, Guinevere og Rapunzel til Hollywood-ikoner som Scarlett O'Hara fra Borte med blæsten, Eliza Doolitle fra My Fair Lady, Dorethy fra Troldmanden fra Oz og Marilyn Monroe.

barbie 1

I år 2000 går Barbie selv til filmen, da Barbie i Nøddeknækkeren udkommer. Der er sidenhen udgivet et utal af film med Barbie i hovedrollen. De fleste fåes på dvd og med dansk tale. 

Barbie har siden 1959 fulgt moden, så der i dag er utallige kjoler, drager og lignende til hendes rådighed. Hun har en stor vennekreds og familie, herunder Ken, Skipper, Stacey, Midge og Allan. Hun har flere huse fuldt møbleret, biler, campingvogne, cykler, strandsæt, motorcykler og mange andre ting til sin rådighed. Hun har gennem tiden haft et utal af karrierer fra fotomodel, astronaut, rockstar, landmand, sygeplejerske, stewardesse, lærer og mange flere.barbie 4

Barbie er i sandhed en kvinde, der har alt og kan alt!

 

Køb filmene, dukkerne og meget andet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Glæd en du kender!

Køb legetøjet i dag via Børnelegs samarbejdspartnere

 

                redlekmer                 orangecdon                

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4386
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2646639