Wall-E

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Wall-E er en amerikansk Pixar film fra 2008. Filmen vandt en Golden Globe. Wall-E er udkommet på dvd og blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Resume:

Jorden er uddød. En forladt planet og så alligevel ikke helt. For midt i bjergene af affald og forfaldne bygninger ruller robotten Wall-E rundt og udfører det job, som han i sin tid blev skabt til: at rydde op i gader og stræder.

 

wall-e2

 

Wall-E lever af solenergi. Han kører rundt og samler affaldet i sit indre. Der bliver det presset sammen til mindre firkanter, som han møjsommeligt stabler op. Wall-E bor i en stor, gammel kæmperobot. Han bor sammen med en kakerlak, men føler sig alligevel lidt ensom. Wall-E og kakerlakken er de eneste to, der er tilbage på Jorden. Forurening og affald har ødelagt planeten. Menneskene har forladt Jorden og vil først vende tilbage igen, når der er spor af liv.

 

En dag lander et rumskib og en robot kommer ud. EVA afsøger Jorden for liv. Hun er programmeret til at forsvare sig selv og skyde, hvis hun ser noget mistænkeligt. Hun er lige ved at skyde på Wall-E og kakerlakken, men da han redder hendes liv, opstår der en slags venskab mellem de to. Wall-E forærer hende en plantespire, som han har fundet og plantet i en gammel støvle. Pludselig er EVA helt forvandlet. Hun tager spiren, gemmer den i sit indre og står helt stille og ubevægelig. Wall-E holder stadig af hende og da hun bliver samlet op af rumskibet, følger Wall-E med. 

 

wall-e 1

 

De kommer til det kæmpestore stjerneskib, Axiom, hvor menneskene bliver transporteret rundt i stole, så de ikke behøver at gå. De bliver vartet op dagen lang af robotter. Alt ombord styres af robotter, så menneskene ikke behøves at lave noget som helst. Axiom styres af Auto, en meget effektiv, forprogrammeret autopilot, som blindt adlyder ordrer. Autos ordrer siger, at Jorden er ubeboelig og at oprydningsoperationen har slået fejl. Så da EVA kommer med plantespiren, skynder Auto sig at gemme den væk. Menneskene kunne jo finde på at vende tilbage til Jorden, og det er Autos vigtigste opgave at sørge for, at alle menneskene bliver ombord på Axiom.

 

Men Wall-E og EVA kæmper imod. De hjælper kaptajnen med at få planten tilbage. Kaptajnen længes efter Jorden. Menneskene gør oprør mod robotterne og vinder. Axiom lander på Jorden, hvor menneskene planter den lille plante og begynder et nyt liv. Wall-E og EVA levet lykkeligt sammen fra da af.

 

wall-e 3

 

Billeder:

Copyright Pixar Animation Studios. 

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648310