Monsters Inc.

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Monsters Inc.

Monsters Inc. er en amerikansk Pixar tegnefilm fra 2001, der vandt en Oscar© for bedste sang. Filmen er udkommet på dvd og blu ray. I 2013 kom endnu en film i Monsters Inc. universet: Monsters University, som også er udkommet på dvd og blu ray. Film, bøger, spil og meget andet i Monsters Inc. universet kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Resume:

Filmen foregår i Monstropolis, som er beboet af monstre i alle former og figurer. Den største arbejdsplads i byen er Monsters Inc., der producerer energi til byen. Energien får man ved at sende skræmmere ind i små børns soveværelser og skræmme dem, indtil de skriger. Skrigene skaber den energi, byen har brug for, for at kunne fungere. Og sker det, at en genstand fra menneskenes verden rører eller sætter sig fast på en skræmmer, kommer specieltropper fra CDA (Child Detection Agency) og desinficerer og glatbaberer den berørte skræmmer, hvorefter denne får karantæne og må ikke skræmme i en periode.

monsters inc 5

Topskræmmeren hos Monsters Inc. er Sulley og hans makker og bedste ven, Mike Wazowski. Sulley er rolig og venlig, mens Mike har travlt med at imponere sin veninde, Celia Mae. Sulley's største konkurrent er den ondskabsfulde Randall. Men Monsters Inc. har problemer. Byen lider af energimangel fordi nutidens børn er sværere at skræmme. Skræmmerne må gøre deres yderste for at få børnene til at skrige af skræk.

En aften efter en lang arbejdsdag er Sulley og Mike på vej hjem. Monsters Inc's sekretær, Rosa rykker Mike for hans rapporter, som er meget forsinkede. Men Mike har glemt at udfylde dagens rapporter, da han kun har sin date med Celia Mae i tankerne. Sulley lover at udfylde rapporterne, så Mike kan tage på date. Da Sulley finder rapporterne, opdager han en efterladt dør til et barns soveværelse. Sulley går gennem døren for at se, om nogen skulle arbejde over, men han finder ikke nogen og forlader rummet igen. Men til hans store skræk er værelsets beboer gået med ham gennem døren og ud i fabrikshallent. Det er en lille pige, der havde gemt sig bag ved Sulley, da han gik ind i værelset. Sulley prøver at få hende tilbage gennem døren, men hun stikker af fra ham. Bange for hvad der vil kunne ske, hvis CDA får fat i pigen, lykkedes det for Sulley at fange hende og anbringe hende i en taske. Han opsøger Mike, der er på romantisk date med Celia på en fin sushirestaurant. Mens Sulley prøver at forklare Mike, hvad der er sket, stikker menneskepigen af og skaber vil panik i restauranten. CDA dukker op, men det lykkedes Sulley og Mike at slippe væk sammen med den lille pige. Hun ender med at overnatte hos de to, der døber hende "Bøh", da hun tit siger det for at skræmme Sulley. De to venner finder ud af, at der bliver genereret meget mere energi, når Bøh griner, end når hun skriger af skræk. 

monsters inc

Næste morgen klæder de hende ud som et monster og tager hende med tilbage på fabrikken. De vil sende hende tilbage gennem hendes dør, inden nogen andre på fabrikken møder på arbejde. Men nu er døren væk. Det viser sig, at det er Randall, der aftenen før havde efterladt Bøh's dør i fabrikshallen. Randall er klar over, at Sulley og Mike skjuler Bøh. Bøh bliver væk fra Sulley og Mike. Mens Sulley prøver at finde hende igen, overtaler Randall Mike til at de sammen finder Bøh's dør og får hende hjem til menneskeverdenen igen. Mike går med på ide'en, men Sulley, der har genfundet Bøh, stoler ikke på Randall. Mike går ind gennem Bøh's dør, for at bevise, at der ikke er noget lusket ved Randall. Men Randall, der tror at Mike er Bøh, fanger ham i en kasse og tager ham med ned i en hemmelig kælder under fabrikken. Her har han en maskine, der skal suge skrigene ud af børnene. Han kalder den for Skrig-Udtrækkeren og det er meningen, at de skal kidnappe børn, sætte dem i maskine og suge skrigene ud af dem. I mangel af et barn, vil Randall nu bruge Mike som testperson i maskinen. Men det lykkedes Sulley og Bøh, som er fulgt efter Randall ned i kælderen, at befri Mike. Sulley, Mike og Bøh skynder sig op til fabriksdirektøren, Waternose, for at fortælle ham om Randall's onde planer. På vej til direktøren, møder de denne i et øvelokale med en flok nye skræmmere. Sulley bliver tvunget til at vise de nye skræmmere, hvordan man får et barn til at skrige. Han demonstrerer det overfor en simulationsdukke. Bøh ser det, bliver bange og skriger og kommer derved til at afsløre, at hun i virkeligheden er et barn. Sulley kommer til at se, hvordan han ser ud, når han skræmmer. Han tænker på Bøh's skræmte ansigtsudtryk og mærker for første gang, hvor skræmt børnene egentlig bliver. 

Mike og Sulley prøver at fortælle direktøren om Randall's maskine og hvor forkert det er, men det viser sig at direktøren selv er en af mændene bag maskinen. For at redde firmaet er han gået med på Randall's ide om Skrig-Udtrækkeren. Han tvinger Sulley og Mike gennem en ensrettet dør, så de ender hos den afskyelige snemand i Himalaya. De to venner kommer op at skændes og Sulley begiver sig alene til den nærmeste landsby. Her sniger han sig igennem et barns dør og vender tilbage til Monsterverdenen for at redde Bøh fra Randall og hans maskine. Mike følger dog hurtigt efter Sulley og de to bliver gode venner igen. Sammen begiver de sig ned i kælderen for at befri Bøh. Det kommer til en voldsom kamp mellem Sulley og Randall, der ender med at Mike og Sulley skubber Randall gennem en dør, hvor beboerne tror, han er en aligator og slår ham. Sammen med Bøh lykkedes det de to venner at få direktør Waternose til at afsløre, at han var en af mændene bag kidnapningsideen og ideen med Skrig-Udtrækkeren. Til deres store overraskelse er fabrikkens sekretær, Rosa, i virkeligheden under-coveragent for CDA. Hun hører Waternose's tilståelse og får ham arresteret. Bøh bliver sendt hjem til menneskeverdenen og for at undgå, at hun igen slipper ind i Monsterverdenen, bliver hendes dør makuleret.

monsters ind 7

Mens Mike og Sulley var sammen med Bøh, havde de fundet ud af, at et barns latter genererer meget mere energi end et barns rædselsskrig. Monsters Inc. får nu Sulley som direktør og de tidligere skræmmere skal nu få børnene til at le og ikke længere skræmme dem. Snart er byens energimangel overstået og fabrikken er en stor succes. Men Sulley savner Bøh.

I mellemtiden har Mike samlet Bøh's makulerede dør. Han viser den til en overrasket Sulley. Denne åbner forsigtigt døren til børneværelset, hvor Bøh glædesstrålende venter på ham.

 

Billeder: 

Copyright: Pixar Animated Studios 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3402
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639840