Modig

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Modig

Modig (Brave) er en amerikanske Pixar tegnefilm fra 2012. Filmen er udkommet på dvd og blue ray. Forlaget Litas har udgivet en bog med historien og  billederne fra filmen. Du kan også finde dukker, udklædning, spil og lignende fra Modig universet. Køb film, bøger, dukker, tøj og meget andet fra Modigs univers gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

brave 5

Resume:

Lige siden oldtiden er der i det barske, skotske højland blevet fortalt historier om mystiske legender og store slag. Modig er en af disse historier. Den handler om kongedatteren Merida, eneste datter af kong Fergus og dronning Elinor. Hun er selvstændig og impulsiv af natur og er meget dygtig med både sværd, bue og pil. Hendes mor prøvede at lære hende velopdragenhed, sit riges historie og anliggende, men Merida vil hellere være ude i skoven hele dagen med sin hest, sin bue og pil.

En dag fortæller dronningen Merida, at der ankommer bejlere fra tre klager i højlandet for at dyste om hendes hånd. Men Merida er slet ikke klar til at blive gift. Men de tre bejlere, Mac Guffin, Macintosch og Dingwall ankommer og præsenterer sig for Merida. Da dronningen fortæller, at kun den førstfødte kan dyste om prinsessens hånd og at prinsessen selv skal være udfordringen, ser Merida pludselig en udvej. Hun vælger bueskydning og til alles store overraskelse, skyder hun selv om sin hånd og slår alle tre bejlere. Hendes mor er rasende. Hun råber, at Merida har bragt både bejlerne, de tre lords og hendes forældre i forlegenhed. 

brave

I vrede ødelægger Merida en gobelin med et familiebillede, så billedet af hendes og hendes mor bliver delt i to, Merida flygter ud i skoven og ender i en gammel hytte, hvor der bor en gammel, snu heks. Merida beder heksen om at forvandle hendes for. Heksen fortæller Merida om en prins, der engang bad hende forvandle hans skæbne og viser den ring frem, som prinsen gav hende som tak. Ringen har et våbenmærke med to krydsede økser. Heksen giver Merida en fortryllet kage. Merida giver kagen til hendes mor som forsoningsgave. Da moderen spiser en bid af kagen, bliver hun dårlig. Merida følger moderen op på hendes værelse og her forvandles dronningen til en gigantisk bjørn. Bjørnen Elinor brøler og kongen hører dette. Han har, siden en bjørn kaldet Mor'du bed hans ene ben af, jagtet alle bjørne, han kom i nærheden af. Han samler klanerne til en jagt og Merida og hendes mor må flygte ud i skoven. De løber hen til heksens hytte, men den ligger i ruiner. Der er kun en besked i heksens kedel: "Vend din skæbne, end din nød, knyt det bånd, som stolthed brød". 

brave 2

Den næste dag lærer Merida sin mor at fange fisk i bækken. De plasker rundt og for første gang i lang tid, nyder de hinandens selskab. Sent om eftermiddagen når de til ruinerne af et ældgammelt slot. Over porten er et våbenmærke med to krydsede økser. I slottets tronsal finder Merida en stentavle med billedet af fire brødre. Men stykket af den fjerde bror er brækket af, helt som i en gammel legende, som hendes mor havde fortalt hende. Hun kommer i tanke om den ødelagte gobelin. Hun lægger mærke til dybe klomærker overalt i salen, husker heksens historie og prinsens ring. Prinsen var blevet forvandlet til Mor'du. 

I det samme kommer den enorme bjørn, Mor'du ud af skyggerne. Han slår ud efter Merida, men Elinor redder hende væk og de flygter væk fra slottet. Merida ved nu, at hun skal hjem til slottet og sy den ødelagte gobelin sammen for at hæve forbandelsen over Elinor. De sniger sig tilbage til slottet, hvor klanerne var oppe at slås på grund af Merida. Merida råber til dem, at dronningen ønsker, at de skal være frie til selv at vælge deres skæbne og finde kærligheden, når de er klar til det. De tre bejlere hører dette og slutter sig til Merida. De vil også selv vælge, hvem de skal giftes med. Merida og hendes mor sniger sig ind i gobelinværelset. Men pludselig dukker kong Fergus op og ser bjørnen. Elinor flygter og efter at have låst Merida inde i gobelinværelset, sætter kongen og de tre klaner efter bjørnen. Meridas tre små brødre, der også er blevet bjørne efter at have spist af kagen, lukker hende ud og sammen ridder de ud for at redde moderen. Hele vejen arbejder Merida på at sy gobelinen sammen. 

brave 3

Hun finder bjørnejægerne, som har fanget Elinor. Merida forsvarer sin mor og hugger sin fars træben over. Pludselig dukker Mor'du op. Klanerne vender sig hurtigt mod ham, men dem klarer han let og vender sig mod Merida. Men Elinor vil beskytte sin datter. Hun bryder rasende fri af sine reb og går til angreb på Mor'du. Elinor vinder kampen og Mor'du knuses.

Merida svøber den sammensyede gobelin om Elinor, men intet sker. "Jeg elsker dig, lige meget hvad du er", græder Merida inderligt. Pludselig mærker hun moderens menneskehånd stryge gennem hendes hår. Det brudte bånd er helet. Fortryllelsen er ophævet. Nu nød mor og datter hinandens selskab og elskede den anden, præcis som hun var.

Merida-and-Elinor-brave-32540488-500-342

 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4377
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3409
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645147