Find Nemo

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Find Nemo

Find Nemo er en amerikansk Pixar animationsfilm fra 2003. Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

En fortsættelse, Find Dory er planlagt til at udkomme i biografen engang i 2015. 

finding-nemo-wide-sceneCopyright: Pixar Animation Studios 

 

Resume:

Farer lurer overalt. Også på det storslåede og farvestrålende Great Barrier Reef. Store fisk jager de mindre fisk. Klovnefisken Marlin har mistet sin elskede kone og de fleste af deres børn til en større fisk. Han er derfor temmelig overbeskyttende overfor sin eneste søn, Nemo.

Nemo skal starte i skole og far Marlin bekymrer sig - og ikke uden grund. For en dag vil Nemo vise sine klassekammerater hvor modig han er. Han svømmer for langt væk fra revet og bliver fanget af mennesker.

find nemo 6

Copyright: Pixar Animation Studios 

 

Marlin, der har udspioneret sin søn, når ikke at redde ham. Han svømmer efter båden, hvor Nemo er fanget i et glad. Under den hektiske jagt rammer Marlin ind i en blå kirurgfisk ved navn Dory. Dory har ingen korttidshukommelse, men et stort hjerte og lover at hjælpe Marlin med at finde Nemo. De finder ud af, at båden hører hjemme i Sydney havn, så der begiver de sig hen. Undervejs møder de tre hajer, der ikke længere spiser fisk, de slipper med nød og næppe fra en sulten lygtefisk, er ved at blive stegt af dødbringende gopler, møder havskildpadder og rider på havstrømmene, taler med hvaler og er ved at blive ædt af måger. 

find nemo 3

Copyright: Pixar Animation Studios

 

Imens er Nemo endt i et stort akvarium hos en tandlæge i Sydney. De andre fisk i akvariet tager venligt imod Nemo. Akvariets leder, Gælle, finder ud af, at Nemo skal være en fødselsdagsgave til tandlægens frygtede niece, Darla. Nemo optages i akvariets broderskab og det aftales, at Nemo skal forsøge at flygte. Gælle's flugtplan går ud på, at Nemo skal svømme op og blokere luftfiltret med en sten. Akvariet vil så blive beskidt og for at rense det, må tandlægen først tage fiskene ud - og der er flugtmuligheden. Nemo forsøger at blokere luftfilteret, men det går galt og han er nær ved at blive hakket i småstykker, men bliver reddet af vennerne i sidste øjeblik.

find nemo 4

Copyright: Pixar Animation Studios

 

Imens er historien om den omsorgsfulde, modige far, der søger efter sin søn, Nemo gået hele oceanet rundt. Historien når frem til Pelikanen, der ofte besøger tandlægen. Han opsøger Nemo og fortæller ham historien om faderen, der har kæmpet mod hajer, lygtefisk og gopler. Beslutsomt prøver Nemo igen at sætte en sten i filteret og denne gang lykkedes det. Akvariet gror hurtigt til med alger, og fiskene hører tandlægen sige, at han vil ordne det næste dag. Men da de vågner om morgenen, er akvariet helt rent. Tandlægen har installeret et nyt rensningsanlæg i løbet af natten. Han fanger Nemo og kommer ham i en pose med vand. Men da Darla ankommer spiller Nemo død efter aftale med Gælle. 

Imens er Marlin og Dori ankommet til Sydney havn. Her redder Pelikanen dem fra en flok sultne måger og flyver dem i sin næbpose over til tandlægen. Pelikanen flyver helt ind i tandlægeklinikken og der opstår vild panik. Under al balladen lykkedes det Nemo at slippe ud af posen og undslippe gennem et afløb. Alle afløb fører ud til havet, og Pelikanen bringer Marlin og Dory tilbage til havnen. Kort efter genforenes Marlin og Nemo. Men genforeningsglæden er kort for de bliver alle tre fanget i et travlernet sammen med en masse andre fisk. Men ved at arbjede sammen lykkedes det Marlin og Nemo af befri fiskene fra nettet.

Tilbage på revet er Marlin nu en helt anden. Han har fået sit humør tilbage og stoler nu på, at hans søn godt kan klare sig selv. Forholdet mellem far og søn er bedre, end det nogensinde har været.

find nemo 8

 Copyright: Pixar Animation Studios

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4377
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3409
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645147