Cars (Biler)

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Cars (Biler)

Cars er en ren computeranimeret film fra 2006 produceret af Pixar. I filmen er alle levende væsner biler og historien foregår i USA. Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Resume:

Den unge, røde racerbil, Lynet McQueen, har stor succes på racerbanen. Men successen er steget ham til hovedet og han er temmelig kæphøj. Da han i det sidste løb ignorerer sit pitmandskabs råd om at skifte dæk, springer hans dæk på sidste omgang og i stedet for at vinde løbet suverænt, må han humpe over målstregen samtidig med sine to nærmeste konkurrenter. Da kampen om Stempel Cup'en således er endt uafgjort, bestemmer løbsledelsen, at der vil blive afholdt et sidste altafgørende løb i Californien. "Kongens" sponsoraftale med Dinoco er snart slut og "Kongen" på vej på pension, så en ny sponsoraftale er også på spil. Lynet drømmer om at være Dynoco's nye superbil i stedet for at være hos hans nuværende, knap så tjekkede sponsor, Rust-væk. Lynets pitmandskab har fået nok af ham og hans egoistiske væremåde, og siger op. Men Lynet er ligeglad. Det er jo ham, der er stjernen, så hvem bekymrer sig om et pitmandskab.

cars 6

Lynet vil gerne hurtigt frem til banen i Californien for at forberede sig, og han overtaler sin lastbil, Mack, til at køre non-stop hele vejen til Californien. Men Mack bliver træt og er ved at falde i søvn. Han er lige ved at køre galt, men får rettet op i sidste øjeblik. Uheldigvis går bagsmækken op og den sovende Lynet McQueen ruller ud på motorvejen. Forskrækket vågner han op og prøver at finde Mack igen. Forskrækket over at være blevet væk fra Mack, drøner Lynet rundt på må og få, indtil han får et stykke pigtråd til at sidde fast i hækspoileren. Rædselsslagen drøner han afsted, indtil han ramler ind i den lille, søvnige by, Kølerkildekøbing, hvor han smadrer udstillinger og ødelægger vejen. Han bliver fanget af sheriffen og smidt i fængsel.

Den næste morgen bliver han hentet af den venlige, rustne kranvogn, Bumle. Han slæber Lynet med i retten, hvor den søde porche, Sally, får overtalt dommeren, Doc Hudson til at dømme Lynet til at reasfaltere hovedgaden, da han nu selv havde ødelagt den. Lynet bliver spændt fast til asfaltmaskinen, Bertha. Han skynder sig at få asfalteret vejen, men han gør ikke arbejdet ordentligt og vejen bliver meget bulet og næsten umulig at køre på. Lynet føler sig overlegen overfor indbyggerne i byen. Den gamle Doc Hudson tilbyder Lynet en aftale: Hvis han kan slå Doc i et racerløb, kan han frit kører fra byen. Hvis ikke, reparerer han vejen ordentligt. Lynet slår til, fuldt overbevist om, at han uden problemer kan klare den gamle Doc. Men Lynet er ikke vant til at køre på en grusbane og ender i et kaktuskrat. Bumle må trække ham ud, mens resten af byens indbyggere ser grinende til.

cars 8

Lynet begynder nu at reparere vejen ordentligt og lærer byens indbyggere at kende. Det går op for Lynet, at byen engang var en vigtig by på Route 66, men da motorvejen blev bygget uden om byen, gik bylivet langsomt i stå og forretningerne lukkede. Lynet opdager også, at Doc engang var en berømt racerbil, der har vundet flere Stempel Cup'er, men pludselig var forsvundet fra rampelyset. Det lykkedes Lynet at overtale Doc til at lære ham at køre på grusbanen. Sammen med Bumle lærer han at tippe traktorer og køre baglæns ved at bruge bakspejle. Lynet er meget interesseret i den søde porche, Sally. Hun viser ham den flotte natur omkring byen og fortæller ham om byens storhedstid. Sammen med sin nye ven, Bumle, lykkedes det Lynet at få gang i de mange gamle lys i byen. Han overrasker Sally og de andre indbyggere ved at tænde dem, så de kan gense byen i al dens glans. Lynet går også på indkøb i de resterende butikker - den første nye kunde, de har haft i årevis. Men mens Lynet og Sally langsomt cruiser ned ad hovedgaden, dukker lastbilen Mack og en hel flok journalister op. 

cars 5

Lynet er tilbage i rampelyset  og igang med træningen til løbet i Californien, men han bliver ved at med tænke på Kølerkildekøbing og alle hans venner der. 

Det altafgørende løb i Californien starter, men det er som om Lynet's hjerte slet ikke er rigtigt med i løbet. Pludselig hører han Doc's stemme i sin radio. Lynet ser ind mod pitten, og der står alle hans venner fra Kølerkildekøbing. Lynet får ny energi og snart er han oppe foran og med i kampen om 1. pladsen. Konkurrenten Ronny Ræs presser Lynet af banen, men han husker, hvad Doc har lært ham om at køre på grus og han får rettet sig op og er tilbage på banen på ingen tid. Lynet kommer i front, men i sit bakspejl ser han, hvordan Ronny Ræs presser Kongen af banen, så denne kører galt. Lynet bremser alt, hvad han kan og stopper lige før målstregen. Han vender om og kører tilbage til den skadede Konge. Lynet skubber Kongen over målstregen, så denne kan afslutte sit sidste løb. Lynet vinder ikke Stempel Cup'en, men ved at vise ægte sportånd, vinder han alles hjerter. Han får tilbudt en ny sponsoraftale hos Dinoco, men afslår idet han vil blive hos det firma, der troede på ham til at begynde med. 

Efter løbet vender Lynet tilbage til Kølerkildekøbing med alle sine venner. Han og racerholdet slår sig permanent ned i byen. Sammen med Sally genåbner han et gammelt spisested med udsigt over byen. Kølerkildekøbing kommer igen på landkortet og handlen vender tilbage til byen, som blomstrer op påny. 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3401
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639434