Cars 2 (Biler 2)

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Cars 2 (Biler 2)

Biler 2 (Cars 2) er en amerikansk Pixar tegnefilm fra 2011. Filmen er en fortsættelse af Biler og er udkommet på dvd og blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Resume:

Den hemmelige, bristiske agent Finn McMissile er på en meget farlig mission i Stillehavet. Han skal finde en forsvunden kollega. Eftersøgningen bringer ham til en boreplatform, men da han ankommer er det for sent. Den forsvundne agentkollega er blevet mast til skrot af den eftersøgte og vanvittige videnskabsmand, Professor Z. Ved siden af den maste agent er en slags tv-kamera omhyggeligt pakket ned i en kasse. Finn McMissile tager i al hemmelighed billeder af det. Men pludselig bliver han opdaget af Professor Z's mænd. De jagter ham rundt på hele platformen og til sidst må han springe ud over kanten og ned i havet, hvor han ændrer form til en ubåd og slipper væk. 

cars 3

 Langt væk i Kølerkildekøbing venter Bumle og alle de andre indbyggere på, at Lynet skal komme hjem efter sin seneste sejr. Men da Lynet kommer hjem, vil han hellere være sammen med sin kæreste Sally, en ture rundt i omegnen med Bumle. Bumle bliver meget skuffet. Lynet og Sally kører op på restauranten Det Glade Hjul. Til deres overraskelse agerer Bumle tjener. Han bliver dog hurtigt optaget af et talkshow, hvor en italiensk racerbil, Francesco, praler med at han kan vinde over Lynet McQueen til hver en tid. Bumle ringer til talkshowet og forsvarer sin ven. Lynet kommer til og det ender med, at de to skal køre om kap i et internationalt gran prix med ialt 3 løb. På Sally's anmodning tager Lynet Bumle med sammen med Luigi, Guido, Frede og Sjanten.

 De ankommer til Tokyo og deltager i en fornem velkomstfest, hvor også Finn McMissile og hans agentkollega, Holly Shiftwell er til stede. De venter på at blive kontaktet af en amerikansk agent. Lynet hilser på løbets arrangør, opfinderen af det nye alternative brændstof, Allinol, rigmanden Sir Miles Axelrod. Axelrod fortæller, at alle bilenerne i gran prix'et skal køre på Allinol for at bevise, at det er lige så godt som benzin. Mens Lynet og Axelrod taler sammen, kommer Bumle pludselig farende ovre fra buffet'en, hvor han har spist wasabi. Han kommer til at lække olie lige ud for Axelrod og gør Lynet pinligt berørt. Da Lynet sender Bumle ud på toilettet, møder han den amerikanske agent. Denne får sat en lille boks fast på Bumle, uden at denne opdager det, inden to af Professor Z's håndlangere kaster sig over agenten. Da Bumle, uanende om den lille boks, kommer ud fra toilettet, støder han på Holly Shiftwell. Holly tror fejlagtigt, at Bumle er den amerikanste agent i forklædning. Hun foreslår, at de mødes den næste dag. Stolt vender Bumle tilbage til Lynet og fortæller, at han skal på date. Lynet tror ikke på ham og beder ham opføre sig pænt og lade være med at blamere sig mere overfor Lynet's konkurrenter. 

Imens alle andre gør sig klar til løbet dagen efter, demonstrerer Professor Z, hvad den kameralignende ting skal bruges til. Kameraet udsender elektromagnetiske stråler, der vil få det nye brændstof, Allinol, til at eksplodere. Professor Z har via sine håndlangere fundet ud af, at Bumle har den lille boks og sender dem ud for at få fat i boksen - koste hvad det vil. 

 Under racerløbet den næste dag, retter Professor Z's mænd tv-kameratet mod en spansk bil. Strålingen opvarmer brændstoffet og motoren eksploderer. McMissile og Holly har holdt øje med Bumle, som de stadig tror er amerikansk agent, og da de opdager, at alle Professor Z's mænd er på vej mod Bumle, logger de sig ind på pitradioen og beordrer Bumle til at forlade pitten. Bumle begynder at snakke med Holly over radioen,. Lynet, der er i fuld gang med løbet tror, at det er ham, Bumle taler med og retter sig efter hans instrukser. Det går ikke godt og ærkerivalen Francesco vinder løbet. I mellemtiden har der været en stor kamp mellem Professor Z's mænd og de britiske agenter. Bumle, der kører rundt og leder efter Holly, tror at det er en opvisning i karate han ser. Holly fortæller, at de må mødes senere og Bumle er skuffet over, at hun aflyser deres date. 

Tilbage i pitten er Lynet rasende over Bumle's dårlige råd, der kostede ham sejren. Bumle bliver ked af det og tager til lufthavnen for at rejse hjem, så han ikke ødelægger mere for Lynet. I lufthavnen møder han McMissile og Holly, der tager ham med i deres privatfly. De fjerner den lille boks, som den rigtige agent havde gemt på Bumle. Boksen indeholdte en film med billeder af en mystisk motor. Bumle kender motoren. Den tilhører en såkaldt mandagsbil - en bil, der ofte bryder sammen. Spørgsmålet er nu, hvilken mandagsbil? Bumle's viden overbeviser de to agenter om, at Bumle virkelig er hemmelig agent. Ved at afhøre en af agenternes kontaker i Paris, finder de ud af, at der skal være et stormøde for mandagsbiler i Italien to dage senere. Det er samme sted, som det næste gran prix skal afholdes. 

I mellemtiden har Lynet og de andre venner fra Kølerkildekøbing fundet det brev, som Bumle har efterladt, hvori han skriver, at han er ked af af Lynet table på grund af ham, og at han er taget hjem. Lynet havde ikke ønsket at Bumle skulle rejse hjem, men på den anden side behøver han nu ikke længere at bekymre sig om, at Bumle skal komme til skade. Lynet og de andre tager videre til Italien. De gør holdt i Luigi og Guido's hjemby, hvor alle kommer for at hilse på dem. Lynet snakker med Luigi's kloge onkel, der går ham til at indse, at Bumle aldrig ville skade ham og at han bliver nødt til at sige undskyld til sin ven. 

cars 4

Den næste dag køres løbet i Porto Corsa. Bumle er der allerede. McMissile og Holly har udstyret ham med en masse spionudstyr, så han i forklæding kan snige sig med til mødet for mandagsbiler. Under mødet, som ledes af Professor Z, taler denne med mandagsbilernes topchef via en tv-skærm. Man kan kun se motoren, men det er den samme motor som på billedet fra den sorte boks. Topchefens plan er at springe alle bilerne, der Allinol, i stykker, så alternative brændstoffer vil virke farlige og ustabile. Alle vil så bruge benzin som brændstof og da mandagsbilerne ejer det meste af verdens olie, vil de blive rige og magtfulde. Gennem en mikrofon på Bumle hører agenterne dette. De får øeje på to af Professor Z's mænd med kameraet. McMissile prøver at forhindre angrebet, men bliver taget til fange og de to håndlangere får en japansk racerbil's motor til at eksplodere. Da løbet er i fuld gang, kører flere af de andre biler ind i japaneren og snart er der et kæmpe sammenstød midt på banen. Men Lynet of Francesco er så langt foran de andre, at de først hører om uheldet efter at Lynet har vundet løbet. 

cars 9

Imellemtiden er Bumle blevet afsløret af mandagsbilerne, men det lykkedes ahm at slippe væk fra mødet ved hjælp af sit spionudstyr. Han flyver i faldskærm hen over løbets pressetelt. Han prøver at advare Lynet om den overhængende fare, men Lynet hører ham ikke. Da Bumle lander, bliver han overmandet af mandagsbiler og taget til fange. De bedøver ham, og da han vågner op, er han bundet til urværket i Big Ben i London. Under ham bundet til at kæmpe tandhjul er Holly og McMissile. Mandagsbilerne fortæller Bumle, at de har anbragt en bombe i Lynet's pit. Da de er kørt, lykkedes det Bumle at slippe fri. De to agenter beordrer ham til at køre ned og redde Lynet. Mens Bumle drøner afsted, lykkedes det de to agenter at slippe fri. Det går op for dem, at bomben er placeret i Bumle og Holly suser afsted for at standse ham. 


cars 2

Det sidste løb i London er i fuld gang. Bumle og Lynet når pitten samtidig. Over sin radio hører Bumle McMissile, der fortæller ham at bomben er placeret i Bumle's motor. Bumle vil væk fra Lynet, men denne vil ikke forlade sin ven, førend han har givet ham en undskyldning. Lynet kobler sig til Bumle og sammen drøner de to gennem London's gader. Mandagsbilerne er i hælene på dem, men dem tager Holly sig af. McMissile fanger Professor Z, men denne fortæller, at det kun er topchefen, der kan stoppe bomben. Tiden er ved at løbe ud for Bumle, men Lynet nægter at forlade sin ven. Mens Buido uden held forsøger at skrue bomben fri af Bumle's motor, regner Bumle pludselig ud hvem topchefen er. Ved hjælp af sit spionudstyr flyver han med Lynet på slæb til Buckingham Palace. Her er dronningen, kongen, Sir Axelrod og andre prominente gæster samlet for at overvære løbet. Bumle konfronterer Axelrod. Han fremlægger beviser for at Axelrod er topchefen, og for at redde sit eget liv, er Axelrod nødt til at deaktivere bomben. Straks efter bliver han pågrebet af agenterne. Bumle er dagens store helt og Lynet er mægtig stolt af sin ven. Dagen efter besøger de igen Buckingham Palace, hvor Bumle bliver slået til ridder af dronningen.

Tilbage i Kølerkildekøbing gør de klar til at afholde Kølerkildekøbing gran prix'et. McMissile og Holly er der. De tilbyder Bumle at komme med på endnu en mission, men han takker nej. Han har afleveret sit spiongrej, men en ting har han fået lov til at beholde. Mens Lynet og de andre racerbiler drøner afsted, dukker Bumle pludselig grinende op forrest i feltet. Han har fået lov til at beholde sine raketmotorer og ræser som den første over mållinien.

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4397
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3413
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1926
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3977

Antal Besøgende

2649316