Tornerose

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Tornerose

Historien om Tornerose blev oprindeligt skrevet af brødrene Grimm. Disney tog historien op og det blev til den kendte tegnefilm fra 1959. Det var den sidste tegnefilm baseret på et eventyr, som blev produceret af Walt Disney selv. Filmen er nr. 16 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd og blu ray. Dukker, film, tøj, bøger og meget andet fra Tornerose universet kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

  

Resume:

Der var stor glæde i kongeriget. Kong Stefan og dronning Lea er netop blevet forældre til en dejlig lille pige. De kalder prinsessen for Aurora. Til hendes barnedåb nogle måneder senere ankommer blandt mange prominente gæster blandt også de tre gode feer, Flora, Fauna og Majsvejr med gaver til den lille prinsesse. Af Flora får hun skønhed, Fauna giver hendes en smuk sangstemme, men da Majsvejr skal give sin gave, dukker pludselig den onde fe, Natskygge op. Hun er vred og fornærmet over ikke at være blevet inviteret med til barnedåben. Hun har også en gave til den lille prinsesse: På sin 16-års fødselsdag skal prinsessen stikke sig på en ten og dø!

tornerose 3

Efter at have kastet forbandelsen, forsvinder den onde fe. Kongen og dronningen er ude af sig selv af sorg, men Majsvejr kommer til hjælp. Hun kan ikke hæve forbandelsen, men formilde den: Prinsessen vil ikke dø, men falde i en dyb søvn som kun et ægte kærlighedskys kan vække hende fra. 

For at forhindre at forbandelsen i at blive til virkelighed, beordrer kong Stefan alle spinderokke i hele landet brændt. Men de gode feer mener ikke, at det vil stoppe Natskygge. De tager Aurora med ud til en hytte i skoven. De forklæder hende som en bondepige og sig selv som 3 bondekoner. De kalder hende Tornerose og optræder som hendes tanter. For ikke at bringe Natskygge på sporet af dem, vil de ikke bruge magi mere. Prinsessen skal blive i skoven til hendes 16 års fødselsdag.

Årene går og Tornerose vokser op og bliver en smuk, ung pige. Hun kender kun til livet i skoven og har venner blandt skovens dyr. Selvom Natskygges spioner har ledt efter hende overalt, er det ikke lykkedes dem at finde prinsessen. På Tornerose's 16 års fødselsdag vil feerne overraske hende med en ny kjole og en gave. De sender Tornerose ud i skoven efter bær. Den romantiske Tornerose går og synger og drømmer om engang at møde sine drømmes prins. 

Samtidig er den unge prins Philip på vej gennem skoven på sin hest. Han hører Tornerose's smukke stemme og bliver tiltrukket af den. Han finder Tornerose og det er kærlighed ved første blik for dem begge. Men pludselig kommer Tornerose i tanke om, at tanterne venter derhjemme. Hun løber tilbage til hytten, efter at de to unge har aftalt at mødes igen om aftenen.

tornerose 1

 

Samtidig i hytten har de tre feer forsøgt at lave en flot kjole og en dejlig kage til Tornerose, men det går helt galt for dem. De ender med at bruge magi. Det går fint lige indtil Flora og Majsvejr kommer op at skændes om, hvilken farve Tornerose's kjole skal have. Tryllestavene gnistrer og det opdager Natskygges ravn, som netop kommer flyvende forbi. Han kigger ind ad vinduet, opdager de tre feer og skynder sig afsted for at fortælle det til Natskygge. 

Da Tornerose kommer hjem, bliver hun meget glad for kjolen og kagen, men er mest optaget af sit møde med den unge mand, hvis navn hun glemte at få at vide. Feerne afslører nu, hvem hun i virkeligheden er og at hun i dag skal tilbage til slottet. Tornerose prøver at forklare, at hun har lovet den unge mand, at det skal mødes. Men feerne siger, at hun skal glemme ham, da hun har været bestemt for og forlovet med kong Stefan's bedste vens søn, den unge prins Philip siden de begge var børn. Tornerose er fortvivlet, men må følge med til slottet.

Kongen og dronningen venter spændte på at se deres datter igen. Deres gode ven og nabo, kong Hubert er til stede sammen med dem. Pludselig kommer hans søn, prins Philip riddende. Han fortæller sin far om den dejlige pige, han har mødt i skoven. Han vil giftes med pigen fra skoven og ikke prinsessen. Han ridder tilbage mod hytten og kong Hubert må overbringe kong Stefan beskeden om, at Philip ikke vil gifte sig med Aurora, da han er forelsket i en bondepige. 

Imens har de tre gode feer anbragt Aurora i et værelse, så hun kan gøre sig klar til at møde sine forældre, kongen og dronningen. Da feerne har ladt hende alene et øjeblik, lykkedes det for Natskygge at få hende til at gå op ad en trappe. For enden af trappen er der et rum, hvori der står en spinderok.Tornerose, der aldrig har set sådan en før, rører ved tenen og falder i en dyb søvn. De tre gode feer ankommer for sent til rummet. De møder en hoverende Natskygge og den sovende prinsesse. Da Natskygge er forsvundet, lægger de den sovende prinsesse på en seng og skynder sig derefter at trylle alle andre på slottet i søvn, så ingen opdager, at forbandelsen er gået i opfyldelse. Da kun et kærlighedskys kan vække den sovende prinsesse, vil de finde den unge mand fra skoven. Den ene af feerne hører kong Hubert brumme, at hans søn er vanvittig og vil giftes med en bondepige fra skoven, lige inden Hubert falder i søvn, er de klar over, at den unge mand Tornerose har mødt i skoven er prins Philip.

Da prins Philip ankommer til hytten i skoven, bliver han taget til fange og anbragt i fangekælderen på Natskygges borg. Hun fortæller ham, at den unge pige fra skoven i virkeligheden var prinsesse Aurora, og at så længe hun holder ham fanget, vil prinsessen sove for altid. Men de tre gode feer dukker op i fangekælderen. De bevæbner Philip med Sandhedens Sværd og Dydens skjold og det lykkedes ham at flygte fra borgen. Natskygge bliver rasende og lader et kæmpemæssigt, tæt tjørnekrat vokse op omkring kongens slot. Da Philip prøver at kæmpe sig gennem krattet, forvandler Natskygge sig til en ildspyende drage. Philip kæmper mod dragen og det lykkedes ham at dræbe den ved at kaste Sandhedens Sværd i dens hjerte. Natskygge dør og tjørnekrattet forsvinder. De tre gode feer viser Philip vej op til den sovende Aurora. Han kysser hende og forbandelsen hæves. Aurora og alle på slottet vågner op. Aurora og Philip følges glade og forelskede ned til deres forældre. Aurora's fødselsdagsfest starter og de to unge åbner ballet. Men Flora og Majsvejr skændes stadig om farven på Aurora's kjole, så den skifter hele tiden farve mellem blå og lyserød.

 tornerose 2

 

Tornerose er den del af Disney Princess serien.

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4397
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3413
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1926
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3977

Antal Besøgende

2649316