To på flugt - et hårrejsende eventyr

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

To på flugt - et hårrejsende eventyr

To på flugt - et hårrejsende eventyr (på engelsk Tangled) er en amerikansk Disney tegnefilm fra 2010. Filmen er nr. 50 i Disney Klassiker serien og er baseret på eventyret om Rapunzel skrevet af brødrene Grimm. Filmen blev udsendt i biograferne både 2D og 3D. Filmen er udkommet på dvd og blu ray. Dukker, film, tøj, bøger og meget andet fra To på flugt universet kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Resume:

Kongerigets højt elskede gravide dronning er meget syg og kun magien fra en gylden blomst kan redde hendes og barnets liv. Magien lykkedes og kort tid efter føder dronningen en dejlig lille datter med gyldent hår.

 

tangled 2

 

Hvad ingen vidste var, at en ond kvinde, Gothel, i mange, mange år havde brugt blomstens magi til at holde sig ung og smuk. Denne magi vil hun under ingen omstændigheder undvære. Da hun finder ud af, at magien nu sidder i den lille prinsesses hår, kidnapper hun prinsessen og flygter ud i skoven.

Hele kongeriget leder efter den lille prinsesse, men uden held. I årene fremover sender hele riget lanterner op på aftenhimlen på prinsessens fødselsdag i håb om, at hun vil se dem og de vil vise hende vejen hjem.

 

to på flugt 10

 

Gothel gemmer prinsessen, som hun kalder for Rapunzel, i et tårn i en skjult dal, hvor hun opdrager hende som sin egen datter. Hun bruger Rapunzels lange hår til at komme op og ned i fra tårnet. Når Gothel reder Rapunzels hår og Rapunzel synger, virker magien og Gothel bevarer sit unge udseende. Hvis hun klipper håret, forsvinder magien og håret bliver brunt og almindeligt. Gothel har fortalt Rapunzel, at verden er fuld af onde mennesker, der vil fange hende og tvinge hende til at udøve magi med hendes hår. 

Men til trods for Gothels advarsler og grumme historier, har Rapunzel kun et eneste ønske til sin 18 års fødselsdag. Hun vil gerne hen og se lysene, som hun kan se fra sit vindue om aftenen på sin fødselsdag. Men dette nægter Gothel hende på det kraftigste. 

 

tangled 3

 

Samtidig med dette er tyven, Flynn Rider og hans to kompagnoner, brødrene Slubbertgrum på flugt efter at have stjålet prinsessens krone fra slottet. Flynn snyder dog både sin kompagnoner og vagthesten, Maximus. Ved et tilfælde opdager han den skjulte dal og søger tilflugt i Rapunzels tårn. Rapunzel er alene hjemme. Hun overfalder Flynn bagfra og slår ham ned med en stegepande. Hun gemmer ham af vejen i et stort klædeskab, da Gothel i det samme vender hjem.

 

to på flugt 3

 

Rapunzel og Gothel kommer op at skændes om Rapunzels fødselsdagsgave. Gothel gør det klart for Rapunzel, at hun aldrig kommer til at forlade tårnet. Rapunzel finder hurtigt på et andet ønske, der sender Gothel afsted på en tredages tur. Næppe er Gothel ude af tårnet, førend Rapunzel binder den bevidstløse Flynn til en stol med sit magiske hår. Hans taske med den kostbare krone har hun gemt væk. Hun vækker ham og får ham til at love, at han vil følge hende sikkert hen til de svævende lys og hjem igen, mod at han får tasken med indhold tilbage.

Undervejs skifter Rapunzel fra at være lykkelig over sin frihed til at være plaget af, at være gået bag ryggen på Gothel. Flynn prøver flere gange at tale hende fra turen - han vil bare gerne have sin taske og væk fra kongerigets vagter - men Rapunzel insisterer, hun vil se lysene. Det har hun drømt om hele livet.

Imens har Gothel set Maximus med slottets våbenmærke på seletøjet. Hun tror, at vagterne har fundet Rapunzel og skynder sig hjem. Hun finder tårnet tomt, men opdager tasken med kronen og en plakat af den efterlyste Flynn.

 

to på flugt 9

 

Imens prøver Flynn endnu engang at få Rapunzel til at vende om. Han tager hende med ind på en kro fyldt med skurke, men det ender med at Rapunzel må redde ham, da skurkene genkender ham og alle gerne vil have den dusør, der er udlovet på ham. Skurkene bliver så glade for Rapunzel, at de hjælper parret med at flygte, da slottets vagter pludselig banker på kroens dør. Men både kongens vagter, brødrene Slubbertgrum og Gothel er lige i hælene på dem. Da Flynn undervejs kommer til skade med sin hånd og Rapunzel helbreder ham med sit magiske hår, indser Flynn hvor speciel Rapunzel virkelig er og at han egentlig er kommet til at holde meget af hende.

 

to på flugt 7

 

Da Flynn er ude efter brænde til et bål, dukker Gothel pludselig op. Hun udfordrer Rapunzel til at give Flynn den stjålne krone tilbage og så se, hvor længe han så vil blive hos hende, inden hun igen forsvinder ud i natten.

Den næste morgen indhenter en vred Maximus Flynn og Rapunzel. Den vil straks smide Flynn i fængsel, men Rapunzel overtaler den til at vente en dag, da det er hendes fødselsdag og Flynn har et løfte at holde.  

 

to på flugt 8

 

Da Flynn og Rapunzel ankommer til kongeriget, bliver de mødt af en masse festglade mennesker, der alle fejrer den forsvundne prinsesses fødselsdag. Rapunzel får et lille flag med kongerigets symbol og nogle små piger fletter hendes lange hår. Hun ser også et billede af den lille prinsesse, kongen og dronningen. Prinsessen på billedet havde samme gyldne hår, som hun selv. Da det blev tid for de svævende lys, tager Flynn Rapunzel med ud på søen, så hun rigtigt kunne se alle lysene. Overvældet af glæde giver Rapunzel Flynn den stjålne krone tilbage. Hun er ikke længere bange for, at han vil forlade hende.

 

to på flugt 14

 

Da de igen kommer i land, beder Flynn Rapunzel om at vente på ham. Han vil aflevere kronen til brødrene Slubbertgrum og vende tilbage til Rapunzel. Men brødrene overfalder ham og binder ham fast til en båd med kronen sat fast i hans bælte. Så vender de tilbage til Rapunzel og fortæller hende, at Flynn er stukket af. Alt dette har de aftalt med Gothel, som nu nemt kan tage den knuste Rapunzel med tilbage til tårnet.

I mellemtiden er Flynn blevet fanget af slottets vagter og smidt i fængsel. Maximus har set det hele og sammen med skurkene fra kroen, redder han Flynn, så han til gengæld kan redde Rapunzel.

 

to på flugt 6

 

Tilbage i tårnet har Rapunzel fundet ud af, at det er slottets våbenmærke, hun har malet hele sit liv og at hun er den forsvundne prinsesse. Hun kommer op at skændes med Gothel. Da Flynn i det samme kravler ind gennem vinduet for at redde Rapunzel, stikker Gothel ham ned med en kniv. Rapunzel lover Gothel, at hun nok skal blive hos hende i tårnet, hvis bare hun får lov til at redde Flynn. Men Flynn vil hellere dø end at Rapunzel skal leve resten af sine dage fanget i tårnet, så da hun bøjer sig over ham for at hele hans sår, skærer han hendes magiske hår af. Håret bliver brunt og mister med det samme sin magi. Gothel, som kun har været i live på grund af hårets magi, bliver forvandlet til støv. Rapunzel græder over den nu døde Flynn. En gylden tåre, der indeholder det sidste af Rapunzels magi, falder ned på Flynn og bringer ham til live igen.

 

tangled 1

 

Flynn og Rapunzel rider tilbage til kongeriget på Maximus. Rapunzel genforenes med sine forældre og hun og Flynn laver lykkeligt sammen til deres dages ende.

 

Raqpunzel er en del af Disney Princess serien. 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648295