Tarzan

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Tarzan

Tarzan er en amerikansk Disney tegnefilm fra 1999. Filmen er nr. 37 i Disney Klassiker serien. Filmen er baseret på Edgar Rice Burroughs bog: Tarzan, Abernes konge. Filmen er udkommet på dvd. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Resume:

For mange år siden  ud for Afrikas kyst, undslipper et ungt ægtepar og deres nyfødte søn et brændende skib. De bygger et træhus i regnskoven og søger ly der. 

Samtidig er gorillaparret Kerchak og Kala på vej gennem junglen med deres nyfødte unge og resten af deres flok. Men den lille abeunge bliver dræbt af leoparden Sabor i løbet af natten. Kala er sønderknust. Den næste dag hører hun barnegråd i det fjerne. Hun følger lyden og finder træhuset. De to voksne mennesker er blevet dræbt, men barnet er stadig i live. Kala tager babyen med tilbage til abeflokken. Kerchak siger, at hun skal efterlade babyen, men Kala nægter. Hun vil beholde ham, opfostre ham som en søn og kalde ham Tarzan.

tarzan 5

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Årene går og Tarzan vokser op til at blive en stærk, dygtig og gorillalignende mand. Hans bedste venner er den drengede pige-gorilla, Terk og elefanten Tantor. Da leoparden Sabor en dag igen angriber gorillaflokken, lykkedes det Tarzan at dræbe ham og derved vinde Kerchaks respekt.

Kort tid efter opdager Tarzan en gruppe opdagelsesrejsende, der søger efter gorillaer i regnskoven. Gruppen består af professor Porter, hans datter Jane og en jagt-guide ved navn Clayton. Kort tid efter ender Jane i en værre ballade med en flok vrede bavianer. Tarzan redder hende. han er meget interesseret i hvad Jane er for en størrelse. Han undersøger hende ved at pille ved hendes fødder og kilde hende. Han opdager, at hun har hænder ligesom ham - at de er ens. Derfor bringer han hende tilbage til lejren.

tarzan 1

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

I mellemtiden er Tarzans venner blevet urolige for ham, da de ikke kan finde ham. I deres søgen støder de på menneskelejren, som de kommer til at ødelægge under en leg. Da Tarzan i det samme kommer tilbage med Jane, må han flygte med sine venner inden professoren og guiden kommer tilbage. Kerchak beordrer flokken til at holde sig langt væk fra menneskene, men Tarzan er uenig med Kerchak og tror ikke, at menneskene vil dem noget ondt. I al hemmelighed tager han hver dag ned til lejren for at lære mere om verden. Tarzan lærer også at tale, men da gruppen beder ham føre dem til gorillaflokken, nægter Tarzan, da hen er meget bange for Kerchaks vrede.

Nogle dage senere skal professoren og Jane rejse tilbage til England. Tarzan er ked af, at Jane skal rejse. Clayton bilder ham ind, at Jane vil blive, hvis Tarzan viser dem gorillaernes tilholdssted. Tarzan får sine venner til at distrahere Kerchak, mens han viser gruppen, hvor gorillaerne holder til. Men det går galt. Kerchak dukker op og overfalder Clayton, fordi han har et gevær. Tarzan holder Kerchak tilbage, så menneskene kan flygte og svigter derved sin familie. Kala viser ham bagefter det træhus, som hans biologiske forældre havde bygget, og Tarzan beslutter sig for at tage med Jane tilbage til England.

tarzan

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Men da Tarzan går ombord på skibet, der skal sejle dem tilbage til England, finder han ud af Claytons onde planer. Han ville kun finde gorillaernes tilholdssted for at kunne skyde dem og sælge dem på det sorte marked. Han spærer Tarzan, Jane og professoren inde og drager med sine mænd ud i junglen efter gorilladerne. Det lykkedes Terk og Tantor at befri Tarzan, der styrter efter Clayton for at stoppe ham. I et kæmpe slagsmål mellem Clayton og hans mænd mod gorillaerne, der får hjælp af bavianer, elefanter og Tarzan bliver Kerchak skudt og dødeligt såret. Tarzan og Clayton kæmper mod hinanden. Clayton kommer ved et uheld til at hænge sig selv i en lian og dør. Tarzan finder den døende Kerchak, som gør Tarzan til leder af flokken. Da Kerchak dør, indtager Tarzan sin plads som flokkens leder. Claytons mænd er fanget og professoren og Jane bliver sluppet fri. De er nu klar til at tage tilbage til England. Men Jane indser, at hun elsker Tarzan. Hun vender hurtigt tilbage til ham, efterfulgt af professoren og de lever lykkeligt i junglen sammen med gorillaflokken og de andre dyr.

 tarzan 3

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2640900