Snehvide

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Snehvide

Snehvide er oprindeligt et eventyr skrevet af brødrene Grimm. Men det er nok Disney's tegnefilmsudgave fra 1937 børn husker bedst. Snehvide er nr. 1 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd og blu ray. Dukker, film, tøj, bøger og meget andet fra Snehvide universet kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

snehvide 13 

Resume:

Snehvide er en prinsesse, der bor sammen med sin stedmor, Dronningen. Dronningen er meget forfængelig og for at Snehvide ikke skal overstråle hende, bliver hun behandlet som en tjenestepige og må arbejde dagen lang. Dronningen har et fortryllet spejl, som hun hver dag spørger: "hvem er den skønneste i landet her?" Og hver dag svarer spejlet, at det er Dronningen. Men en dag svarer spejlet, at Snehvide er den skønneste i landet. Ude af sig selv af misundelse beordrer Dronningen, at slottets jæger skal tage Snehvide med langt ud i skoven og dræbe hende. Hendes hjerte skal han tage med tilbage i et skrin som bevis på, at hun virkelig er død. Men da Snehvide og jægeren kommer ud i skoven, kan jægeren ikke slå den smukke, unge pige ihjel. Jægeren fortæller Snehvide, hvad Dronningen ville have ham til. Han siger til Snehvide, at hun skal løbe langt ind i skoven og aldrig mere vende tilbage. Det gør Snehvide og jægeren tager et svinehjerte med tilbage til Dronningen som bevis på Snehvide's død.

Snehvide løber ind i skoven og her finder hun en hytte. I hytten er der et forfærdentligt rod og det ser ud, som om der bor 7 små børn. Snehvide rydder op og gør rent, men al arbejdet gør hende træt og hun falder i søvn hen over 3 små senge. Det er ikke børn, der bor i hytten, men 7 små dværge. De arbejder i den nærliggende mine. Da de kommer hjem og ser, at der er ryddet op og gjort rent, tror de, at det er noget farligt, der har overtaget deres hus. De finder Snehvide sovende i sengene. Hun vågner og præsenterer sig høfligt for dværgene. Da de finder ud af, at hun er rar og god til at lave mad, beder de hende om at blive.snehvide 12

Snehvide bor nu hos dværgene og holder hus for dem og laver mad til dem. Men Dronningen finder ud af, at Snehvide stadig er i live, da hun en dag spørger spejlet om, hvem der er den smukkeste i landet og spejlet svarer: Snehvide. Dronningen bliver rasende og forvandler sig til en gammel kone. Hun forgifter et æble og drager ud i skoven. Hun finder Snehvide alene hjemme. Dværgene har sagt til Snehvide, at hun ikke må lukke fremmede ind. Men da Snehvide åbner døren for den stakkels, gamle kone der sælger æbler, inviterer hun hende alligevel indenfor. 

snehvide 4

Den forklædte Dronning får lokket Snehvide til at tage en bid af det forgiftede æble. Snehvide falder i en dyb søvn og kan kun vækkes af et kys. Netop som Dronningen er på vej væk fra hytten, kommer dværgene hjem. De fatter straks mistanke til hende og jager hende væk. Da hun prøver at rulle en stor kampesten ned over dværgene, mister hun selv balancen og falder ned i en dyb kløft og dør.

snehvide

De 7 dværge finder Snehvide liggende livløs i hytten. De tror, hun er død, men da de ikke nænner at begrave hende, lægger de hende i en glaskiste i en lysning i skoven. 

Årene går, men en dag hører en ung prins om den smukke pige, der ligger i en glaskiste i skoven. Han finder Snehvide i kisten. Betaget af hendes skønhed, løfter han glaslåget af og kysser hende. Derved hæver han forbandelsen og Snehvide vågner.

 

snehvide 17

 

Dværgene, der har set ham kysse Snehvide, bliver ellevilde af glæde. Snehvide tager afsked med dværgene og takker dem for alt, hvad de har gjort for hende. Hun følger med sin prins til hans slot.

 

Snehvide er en del af Disney Princess serien. 

 

Billeder: 

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3401
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639484