Skønheden og Udyret

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Skønheden og Udyret

Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af Disney i 1991, hvor filmen vandt 2 Oscar©'s for bedste musik og bedste sang. Filmen blev desuden nomineret til en Oscar© for bedste film. Skønheden og udyret er nr. 30 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd og blu ray. Dukker, film, tøj, bøger og meget andet fra Skønheden og udyret univers gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

skønheden og udyret 5 

Resume:

Engang under et frygteligt uvejr søgte en gammel kone ly på et slot. Hun gav prinsen som boede der, en smuk rose som tak. Men han smed hende på porten på grund af hendes usle udseende, til trods for hendes advarsel om, at han ikke skulle lade sig nare af udseende. Den gamle kone var i virkeligheden en smuk fe. Da hun så, at prinsens hjerte var hårdt og koldt, forvandlede hun ham til et udyr og fortryllede tjenestefolkene. Hvis han lærte at elske og blev elsket, inden han fyldte 21 år, ville fortryllelsen blive hævet, ellers ville han forblive et udyr resten af sit liv.

skønheden og udyret 10

I en lille fransk landsby bor pigen, Belle sammen med sin far, Maurice, der er opfinder. Belle passer ikke rigtig ind i landsbylivet. Modsat alle andre i byen læser hun meget går næsten altid med næsen nede i en bog. Gaston, en flot, selvglad fyr, har udset sig Belle til hustru. Til hans store overraskelse takker hun nej til hans frieri. 

Belle's far drager afsted til den nærmeste storby med sin seneste opfindelse, men undervejs farer han vild. Han hører ulve og for at slippe væk fra dem, ender han dybt inde i en skov. Her støder han pludselig på en slotsport. Han går ind på slottet for at søge ly. Her blive rhan mødt af en talende lysestage, Lumiere og et talende stue-ur, Clocksworth. Slottet er forhekset, men Maurice bliver venligt budt på te af den talende tepotte, Mrs. Potts og hendes søn, koppen Chip. Me pludselig dukket et udyr op og smider Maurice i fangekælderen, da det ikke vil have gæster på slottet.

Imens er Belle blevet bekymret for sin far, da hans hest og vogn vender tilbage uden ham. Hun drager ud for at lede efter ham. Hun finder frem til slottet. Hun går ind og leder efter til far. Til slut finder hun ham i fangekælderen. Pludselig dukker udyret op. Belle beder ham tage hende som fange istedet for faderen. Udyret går med på aftalen og inden Belle når at sige farvel til sin far, er udyret forsvundet med faderen og Belle er alene tilbage i fangekælderen. 

skønheden og udyret 17

Tjenestefolkene overtaler udyret til at give Belle et værelse, nu da hun skal blive hos dem. Belle bliver vist op til sit værelse af Lumiere og Clocksworth. Hun er ulykkelig over at have mistet sin far og ikke at have fået sagt farvel til ham. Lumiere, Clocksworth, Mrs. Potts og de andre tjenestefolk gør, hvad det kan for at muntre hende op. De håber, at netop hun er den, der kan hæve fortryllelsen. Lumiere prøver at tale med udyret om det, men denne tror ikke på det. For hvem vil kunne elske et udyr? Men det ender med, at han alligevel prøver at være venlig overfor Belle og gøre hendes ophold på slottet behageligt. Han viser hende rundt i haven og biblioteket. Kun vestfløjen må hun ikke komme i. Belle lærer til gengæld udyret god opførsel og at tøjle sin temperament. Langsomt bliver de to venner. 

 

skønheden 1

 

En aften hvor de to har spist en dejlig middag og udyret har gjort sig stor umage med at spise pænt med kniv og gaffel, fører han Belle ind i balsalen og de danser til en smuk melodi. Han spørger hende, om hun er glad for at være på slottet? Hun svarer ja, men at hun gerne ville se sin far igen. Han giver hende et magisk spejl, der viser hende den hvis navn hun nævner. Da Belle kigger i spejlet, ser hun sin far i stor fare i skoven. Udyret giver hende lov til at rejse fra slottet for at redde faderen. Det lykkedes Belle at få faderen hjem i sikkerhed. Men hjemme dukker Gaston op med det halve af landsbyen. De mener, at faderen er sindssyg, da han har råbt op om en udyr, der har taget hans datter til fange. De kommer for at sende faderen på en anstalt for sindssyge. Gaston tilbyder dog Belle, at hvis hun indvilliger i at blive hans kone, vil han prøve at hjælpe faderen, så han ikke ender på en anstalt. For at vise dem, at faderen taler sandt, viser Belle dem udyret i spejlet. Gaston og byens indbyggere drager nu mod slottet for at dræbe udyret. Belle forsøger at komme først for at advare udyret, men hun kommer for sent. Mens landsbyboerne kæmper mod Lumiere, Clocksworth og de andre fortryllede tjenestefolk, leder Gaston efter udyret. Han vil dræbe udyret og derefter tvinge Belle til at gifte sig med ham. 

Gaston finder udyret, men udyret vil ikke slås, da han ved, at han er Gaston langt overlegen i styrke. I det samme dukket Belle op. Udyret bliver så glad for at se hende, at han ikke lægger mærke til Gaston, der kaster sig over ham og hugger en dolk dybt ind i siden på udyret. Udyret hyler af smerte og idet han vender sig rundt, kommer han til at skubbe Gaston ned fra muren. Belle prøver at trøste udyret. Hun fortæller ham, at hun elsker ham og at han ikke må dø fra hende. Hun græder og kysser ham. Hendes tårer, kys og kærlighed forvandler udyret til den smukke prins, han var før forbandelsen. Såret er væk og han tager hende glad i sine arme. Overalt på slottet bliver de fortryllede tjenestefolk forvandlet tilbage til deres menneskelige skikkelser. Aldrig vil prinsen opfører sig grusomt og forfængeligt igen. Belle har ændret ham for altid. De bliver gift og lever lykkeligt til deres dages ende.skønheden og udyret

 

Belle er en del af Disney Princess© serien. 

 

Nu kommer Skønheden og Udyret i ny filmatiseret udgave.

Se trailer nr. 1 HER  (Obs! Du bliver omdirigeret til Youtube!)

"Beauty and the Beast" får dansk biografpremiere den 16. marts 2017.

 

 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648244