Skatteplaneten

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Skatteplaneten (Treasure Planet) er en amerikansk Disney film fra 2002. Filmen er nr. 42 i Disney Klassiker rækken. Historien er en science fiction version af Robert Louis Stevensons eventyrroman Skatteøen. Filmen er udkommet på dvb og blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Treasure Planet poster

 

Resume:

Den 3 årige Jim Hawkins er helt vild med historierne om den legendariske pirat, Kaptajn Flint og hans evner til at plyndre skibe, hvorefter hans skib forsvinde sporløst til den hemmelige Skatteplanet.

 

Nu er Jim blevet en 15 årig stædig, sur teenager, som kun nødtvunget hjælper sin mor, der har sin egen kro. En dag styrter der et skib ned i nærheden af kroen og den døende pilot giver Jim en gylden kugle med ordene: "Pas på cyborgen". Kort tid efter bryder en piratbande ind på kroen, gennemroder det hele og brænder kroen ned til grunden. Jim, hans mor og deres ven, Doktor Doppler når lige at flygte fra stedet.

 

Kuglen viser sig at være et kort, som viser vejen til den legendariske Kaptajn Flints Skatteplanet. Dr. Doppler hyrer straks rumgaleonen RLS Fortuna og en besætning. Sammen drager de afsted for at finde Skatteplaneten. Skibet ledes af Kaptajn Amelia og hendes loyale 1. styrmand, Mr. Arrow. Resten af besætningen er faktisk en piratbande under hemmelig ledelse af skibskokken, cyborgen John Silver.

 

treasure-planet-2002-large-picture

 

Jim har mistanke om, at John Silver er den cyborg, som den døende pilot advarede ham om, men de to kommer til at arbejde sammen, og til trods for Jims mistro til John, udvikler de et far-og-søn lignende forhold. Sammen kæmper besætningen mod både supernovaer, rumstorme og sorte huller. Under et sammenstød med et sort hul, ryger Mr. Arrow over bord og dør. Jim har en voldsom skyldfølelse, da han tror, at det er ham, der ikke har bundet Mr. Arrows livline godt nok fast. Hvad han ikke ved er, at linen er blevet skåret over af et af de andre besætningsmedlemmer.

 

Da skibet kommer i nærheden af Skatteplaneten, udbryder der mytteri anført af John Silver. Jim, Dr. Doppler og Amelia flygter, men glemmmer kortet ombord på skibet. Silver, der tror at Jim har kortet, får under forfølgelsen en mulighed for at dræbe drengen, men kan ikke få sig selv til det. Men de tres flugtskib bliver beskadiget under flugten og Amelia såret.

 

Jim, Dr. Doppler og Amelia nødlander og møder BEN, en robot, der har mistet halvdelen af sin hjerne. BEN tilbyder dem husly, så Amelia kan få den nødvendige pleje. Piraterne belejrer BEN's hus, men det lykkedes BEN og Jim at snige sig ud af bagdøren og ombord på Fortuna. Her finder de kortet, men da de kommer tilbage til huset, har piraterne allerede taget Doppler og Amelia til fange. Jim bliver nu tvunget til at åbne kortet og vise vej til Skatteplaneten, som viser sig at være den planet, de er på.

 

Det viser sig, at skatten er inde i planeten. Gruppen når ind i selve planeten og finder et kæmpestort rum fyldt med skatte og midt i det hele står Kaptajn Flints skib. Ombord på skibet finder Jim Kaptajn Flints skelet med resten af BENs hjerne i sin knoglede hånd. Da BEN får sin hukommelse tilbage, husker han på, at Flint havde programmeret planeten til at eksplodere, hvis nogen kom ind i skatkammeret.

 

John Silver står nu pludselig med et dilemma: Skal han redde Jim fra døden eller miste alle skattene i planeten. De når lige at få aktiveret rummets portal, komme igennem den og hjem, inden planeten eksploderer.

 

Hjemme igen har Amelia taget de øvrige pirater til fange. Hun vil anbefale Jim til det Intergalaktiske Akademi for hans heroiske indsats. John Silver får sig sneget ned i lastrummet, hvor Jim finder ham i færd med at flygte. Jim lader ham gå. Men inden John Silver forlader Jim, kaster han en håndfuld juveler og diamanter hen mod drengen. Nok til at moderens kro kan blive bygget op igen.

 

Nogen tid efter er der indvielsesfest på den nye kro. Doppler og Amelia er blevet gift og har fået børn. Jim har fået en militærgrad og tænker tilbage på sin ven, piraten John Silver.

 

00013204 skatteplaneten plakat-us 360

 

Billeder: 

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1630
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4368
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3406
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3971

Antal Besøgende

2642315