Robin Hood

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Robin Hood

Den historie, de fleste børn kender, er Disney tegnefilmen fra 1973. Filmen er inspireret af historierne om Robin Hood, der levede i Sherwoodskovene nær byen Nottingham i England. Personerne i filmen er forskellige dyr. Robin Hood og Lady Marion er ræve, Lille John er en bjørn, Broder Tuck er en grævling, Richard Løvehjerte og prins John er løver. Sheriffen fra Nottingham er en ulv. Prinsens rådgiver er en slange og hans mænd er væsler, næsehorn og gribbe. Robin Hood er nr. 21 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

robin hood 1

Resume:

Historien foregår i det gamle England. Kong Richard Løvehjerte er taget på korstog til Det hellige land og imens regerer hans onde bror, Prins John landet med hård hånd. Prins John er kun interesseret i penge og har pålagt indbyggerne tårnhøje skatter. Alle, der modsiger eller trodser ham, bliver erklæret fredløs og må leve på flugt fra lovens lange arm. 

Robin Hood er fredløs og bor sammen med sin bedste ven, Lille John i Sherwoodskovene ved Nottingham by. De tager fra de rige, og giver til de fattige.

Prins John og hans karavane er på vej mod den rige by, Nottingham. Med sig har han en skatteskiste med alle de penge, han har indsamlet på sin rejse rundt i landet. Robin Hood og Lille John ser kisten, og ved at klæde sig ud som spåkoner, lykkedes det dem at frarøve prins John både skattekistens indhold, alle hans juveler, hans kåbe og hans krone. Da prins John finder ud af, hvad der er sket, er det for sent, og Lille John og Robin er over alle bjerge.robin hood

Prinsen ved dog at Robin vil dele ud af pengene til de fattige. Han sender sin skatteopkræver, den onde sherif i Nottingham ud for at spionere og kræve pengene tilbage i skatter. Sheriffen er grundig, ingen undgår at betale til prins John. Selv den unge dreng, Skippy, må aflevere den mønt, han lige har fået i fødselsdagsgave.

Man da sheriffen er gået, kommer Robin Hood på besøg hos Skippy og hans familie forklædt som tigger. Han giver moderen penge til at leve for og Skippy får en bue og pil og Robin's egen hat i fødselsdagsgave. Da Robin er gået, løber Skippy og hans venner ud for at afprøve buen. De kommer til at skyde pilen ind i prins John's baghave. Da de går ind efter pilen, møder de den smukke lady Marion og hendes hofdame, Lady Kluk. Marion tager godt imod børnene og fortæller, at hun og Robin Hood var barndomskærester. robin hood 5

Nogle dage efter hører Robin Hood og Lille John, at prins John vil afholde en bueskytteturnering. Vinderen vil få en gylden pil og et kys af lady Marion i præmie. Da Robin stadig er forelsket i lady Marion, vil han gøre alt for at vinde det kys. Hvad han ikke ved er, at hele turneringen er en fælde, lagt af prinsen for at fange Robin Hood. Prins John ved,a t Robin er den bedste bueskytte i hele England, og at han vil gøre alt for at vinde turneringen. Det vil så være nemt for prinsens mænd at omringe og fange Robin. 

Robin møder op til turneringen forklædt som stork, og Lille John er klædt ud som en rig adelsmand. Turneringen begynder og til slut står den fattige stork og sheriffen tilbage som de eneste. I det sidste skud rammer sheriffen plet med sin pil, men storkens pil kløver sheriffens pil i to og vinder turneringen. Men da Robin i forklædning går frem mod lady Marion for at få sin belønning, bliver han omringet og taget til fange af prinsens soldater. Det lykkedes dog for Lille John, ved at sætte en kniv mod prinsens ryg, at få befriet Robin. Det kommer til et kæmpe slagsmål mellem Robin, Lille John og Lady Kluk mod alle prinsens mænd med sheriffen i spidsen, men det lykkedes til slut Robin, Marion, Kluk og Lille John at slippe væk. Om aftenen holder de en kæmpe fest med alle deres venner i sikkerhed i Sherwoodskoven.

Efter denne fiasko er prins John rasende. Skatterne tidobles og dem, der ikke kan betale, bliver smidt i fængsel. Mange kommer i fængsel, også en del af Robin og Lille John's gode venner. Prins John vil hænge en af Robin's bedste venner, Broder Tuck i håb om, at Robin vil prøve at redde sin ven. Når han prøver, vil prinsens mænd stå klar til at pågribe ham. Men Robin er snedig. Aftenen før den planlagte hængning sniger Robin sig ind på slottet forklædt som en gammel blind tigger. Han får lukket Lille John ind på slottet. Det lykkedes Robin at stjæle nøglerne til fangekælderen fra den sovende sherif. Lille John skynder sig at befri alle fangerne. Imens er Robin trængt ind i prins John' soveværelse, hvor han ligger og sover omgivet af sække med alt hans indkrævede guld. Ved hjælp af reb får Robin fragtet sækkene med guld ned til Lille John og deres venner. Men da den sidste sæk er på vej ned, vågner prins John og slår alarm. robin hood 7

Sheriffen og alle hans mænd sætter efter Robin. Imens kan Lille John få alle fangerne og guldet ud af slottet. I sikkerhed udenfor slottet ser Lille John, at der er ild i slottet. Det er lykkedes sheriffen at trænge Robin op i et tårn uden mulighed for flugt. Men Robin springer ud af vinduet og ned i voldgraven. Da han ikke kommer op af vandet med det samme, tror Lille John og Robin's venner, at Robin er druknet. Det samme tror sheriffen og prins John. Men Robin dukker op i live.

Kort tid efter vender kong Løvehjerte hjem igen. Kongen hører om Robin's heltemodige indsats, hvor han tog fra de rige og gav til de fattige. Robin får lov til at gifte sig med en smukke lady Marion. Prins John og hans rådgiver bliver smidt i fængsel.robin hood 15

 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3402
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639785