Pocahontas

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Pocahontas

Pocahontas er en amerikansk Disney tegnefilm fra 1995. Filmen er nr. 33 i Disney Klassiker serien. Filmen er inspireret af mødet mellem Powhatan-stammen og kolonisterne - især mødet mellem Pocahontas og John Smith. Pocahontas er udkommet på dvd. Pocahontas er en del af Disney Princess serien. Køb film, figurer og meget andet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

pocahontas 1

 

Resume:

John Smith er kaptajn på det stolte skib, Sudan Constant, der sejler ud fra London mod den nye verden. Lederen af denne ekspedition er den hovmodige guvernør, John Ratcliffe, der er fulgt af sin tjener, Wiggins og sin overforkælede skødehund, Percy. 

Turen over Atlanten tager mange måneder. Skibet ryger blandt andet ind i et voldsomt uvejr, hvor et af besætningsmedlemmerne, Thomas, ryger over bord. Kaptajn Smith er imidlertid en meget modig mand og kaster sig i havet efter sin ven og redder ham ombord igen. Nogle af mændene er bekymrede over, om de mon ville få problemer med de blodtørstige indianere, men kaptajn Smith lover folkene, at dem skal han nok tage sig af. 

På den anden side af Atlanten var en flok indianske krigere vendt hjem fra kamp. De blev hyldet af medicinmanden og resten af stammen. Den eneste, der ikke var hjemme og hylde krigerne, var høvdingens egen datter, Pocahontas. Hun var ude og se sig omkring med sine to faste følgesvende, den nysgerrige vaskebjørn, Meeko og kolibrien, Flit. 

 

pocahontas 13

 

Da Pocahontas kommer hjem til sin far, fortæller hun ham om en drøm, hun har haft. Hun mener, at drømmen er et tegn på, at der snart vil ske noget spændende. Hendes far er helt enig med hende og fortæller, at den dygtige kriger, Koloum, har spurgt om han må gifte sig med Pocahontas. Men Pocahontas er ikke begejstret. Kokoum er efter hendes mening alt for alvorlig og slet ikke en mand for hende.

Pocahontas opsøger den kloge, gamle træånd, Bedstemor Piletræ og fortæller hende om drømmen. Bedstemor Piletræ råder Pocahontas til at lytte til ånderne, der lever overalt i naturen. De vil vise hende den rette vej. Da det i det samme begynder at blæse op, klatrer Pocahontas op i træet for at høre, hvad vinden kan fortælle hende. Her får hun øje på nogle mærkelige, hvide skyer i det fjerne. Det er skibet, Susan Constant, der er på vej ind i bugten. Pocahontas gemmer sig ved en klippe, hvorfra der er udsigt over havet. Hun ser mænd i færd med at hale skibet op på land og pludselig kommer en af dem op til hendes klippe. Fra sit skjul i buskene ser hun kaptajn Smith, der er klatret op på klippen for at få et overblik over omgivelserne. Vaskebjørnen Meeko er lige ved at afsløre Pocahontas gemmested, men Smith bliver i samme øjeblik kaldt tilbage til skibet. Her har Ratcliffe plantet det engelske flag på kysten som tegn på, at dette nu er engelsk jord. Men selve jorden og fædrelandet  interesserer slet ikke Ratcliffe. Det eneste han søger, er guld og andre rigdomme - og ingen skal komme i vejen for det! Så han sender kaptajn Smith ud for at se efter indianere i skoven. 

 

Pocahontas 5

 

Her møder han Pocahontas. Hun er først lidt bange for ham, men langsomt lærer de hinanden at kende. Pocahontas fortæller Smith om nogle af de skikke, som hendes stamme har og Smith fortæller hendes om England og London. De går op for Pocahontas, at nybyggerne vil prøve at genskabe deres verden på det nye sted. Smith fortæller, at nybyggerne gerne vil gøre indianerne mere civiliserede - ligesom englænderne. Pocahontas bliver vred og viser Smith, at indianerne lever i pagt med naturen og med respekt for den, og ikke som englænderne, der prøver at bekæmpe den og tromle den ned.

Men pludselig bliver de afbrudt af alarmtrommer fra landsbyen og Pocahontas forsvinder inden Smith kan nå at følge med hende. Stammens indbyggere havde set nybyggerne og nogle af krigerne var draget ud for at holde øje med de nye. I nybyggerkolonien havde Ratcliffe givet ordre til, at man skulle begynde at grave efter guld i området. Indianerne betragter tavst nybyggerne, men de bliver opdaget og nybyggerne griber til våben. Det kommer til kamp og krigeren, Namontack, bliver såret. Medicinmanden er bekymret og høvdingen beordrer alle til at holde sig langt væk fra de farlige fremmede. 

Både indianerne og nybyggerne bygger nu forsvarsmurer rundt om deres lejre. Men kaptajn Smith savner Pocahontas og med risiko for sit liv, tager han i al hemmelighed over for at se hende igen. De mødes. Han fortæller om sine frustrationer over, at de er draget hele vejen fra London bare for at grave efter guld. Pocahontas fortæller ham så sandheden: Der er ikke noget guld, kun gyldne majs at spise. Hun introducerer ham også for gamle Bedstemor Piletræ, der straks synes godt om den unge mand.

 

pocahontas-and-john-smith

 

Men netop som de snakker godt sammen, bliver de afbrudt af et par nybyggere, der er ude og lede efter Smith. De finder ham ikke. Smith og Pocahontas aftaler at mødes igen samme nat. 

Pocahontas er splittet, på den ene side har hendes far forbudt, at hun ser nybyggerne og på den anden side vil hun meget gerne se kaptajn Smith igen. Hun spørger Bedstemor Piletræ til råds og hun råder hendes til at følge sit hjerte. 

Både hos nybyggerne og i indianerlejren forbereder man sig på kamp og ingen af parterne vil lytte til hverken Pocahontas eller kaptajn Smitj, der hver for sig prøver at overtale dem til fredelig kommunikation istedet for kamp. Alligevel mødes Pocahontas og Smith som aftalt om natten. Kaptajn Smith går med til at mødes med høvdingen for at se, om de kan finde en fredelig løsning. Men inden de når så langt, angribes Smith af krigeren Kokoum, der er taget ud efter Pocahontas. Mens Smith og Kokoum kæmper, dukker Thomas op og skyder Kokoum. Smith beordrer Thomas til at forsvinde, og da stammens krigere et øjeblik senere dukker op, fanger de Smith og anklager ham for Kokoums død. Pocahontas prøver at forsvare ham, men hendes far vil ikke høre på hende og dømmer Smith til døden. 

I mellemtiden er Thomas løbet tilbage til nybyggerne og fortæller, at indianerne har taget Smith til fange. Ratcliffe benytter chancen for at gå til angreb på indianerne og nybyggerne begiver sig afsted mod lejren.

Indianerne tager næste morgen ved solopgang afsted til henrettelsesklippen. Men lige da høvdingen skal til at dræbe Smith, kommer Pocahontas løbende og kaster sig ned ved siden af ham. Nybyggerne er også nået frem med hævede geværer, klar til kamp. Pocahontas argumenterer endnu engang for, at faderen skåner Smiths liv og finder en fredelig løsning med nybyggerne. Og denne gang lytter høvdingen til hende og råber ned til nybyggerne, at indianerne ønsker fred. Men Ratcliffe, der ser at indianerne sænker deres våben, opfordrer nybyggerne til at skyde alle indianerne ned nu, hvor de har chancen. Men en efter en indser nybyggerne, at Ratcliffe kun er ude efter guld og de sænker deres våben. Rasende tager Ratcliffe selv et gevær og skyder mod høvdingen. Men kaptajn Smith kaster sig ind foran høvdingen og bliver i stedet selv ramt af kuglen. Rasende afvæbner nybyggerne Ratcliffe og smider ham i kachotten ombord på skibet. 

Smiths eneste chance for at overleve skuddet er, at rejse hjem til England. Pocahontas og indianerne kommer ned til skibet med mad og tæpper til de nybyggere, der skal blive tilbage og for at tage afsted med kaptajn Smith. Han beder Pocahontas om at tage med ham hjem til England, men hun forklarer, at hun er nødt til at blive og hjælpe nybyggerne og indianerne med at knytte venskabsbånd. Og de to tager afsked med hinanden. Kaptajn Smith vender med Susan Constant tilbage til England. 

 

pocahontas 12

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648278