Pinocchio

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Pinocchio

Pinocchio blev skrevet af italieneren Carlo Collodi i 1880. I 1940 filmatiserede Disney historien, og det er nok den version børnene bedst kender. Filmen er nr. 2 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Resume:

Historien handler om træskæreren Geppetto. Han lever legetøj af træ til byens børn og de fineste ting af træ til de voksne, blandt andet kuk-ure, reoler, skabe og meget mere. En dag laver han en trædukke, som han døber Pinocchio. Den gamle Geppetto er lidt ensom og det eneste han ønsker er, at Pinocchio må blive til en rigtig, levende dreng. Ønskefeen hører Geppetto's bøn. Hun gør trædukken levende, så den nu kan gå og tale, men Pinocchio kan kun blive en rigtig, levende dreng, hvis han er ærlig, sød og uselvisk. Ønskefeen udnævner Jesper Fårekylling til Pinocchio's samvittighed. Han skal vejlede Pinocchio i altid at gøre det rigtige, så Gepetto's bøn kan gå i opfyldelse. 

 pinocchio 4

 Pinocchio begynder at se sig om i værkstedet og støjen vækker Gepetto og hans kat, Figaro. Geppetto bliver meget glad for at hans ønske er gået i opfyldelse. Den næste morgen bliver Pinocchio sendt i skole, så han kan blive lige så dygtig som de andre børn. På vej til skole møder Pinocchio to tyveknægte. På trods af Jesper Fårekyllings formaninger om, at han ikke skal tage afsted med dem, men gå direkte i skole, drager Pinocchio alligevel afsted med de to skurke. De lokker ham han i et marionet-teater. De fortæller Pinocchio, at han vil blive en stor stjerne og tjene masser af penge, men i virkeligheden har de solgt ham til teaterdirektøren Stromboli. 

Pinocchio synger og danser i teatret. Publikum er vilde med trædukken, der kan bevæge sig uden brug af snore. Men da Pinocchio vil hjem til Geppetto, låser Stromboli ham inde i et bur og forlader byen. Heldigvis for Pinocchio har Jesper Fårekylling fundet ham, men han kan ikke hjælpe Pinocchio ud af buret. I samme øjeblik dukker Ønskefeen op. Pinocchio fortæller en lang løgnehistorie om, hvordan han er havnet i buret. Men jo mere han lyver, jo længere bliver hans næse. Til sidst får Jesper Fårekylling ham til at fortælle feen sandheden. Hans næse bliver normal igen og for Geppetto's skyld hjælper feen ham ud af buret. 

 pinocchio 3

 

På vej hjem til Geppetto støder Pinocchio endnu engang på de to skurke. Denne gang lokker de ham med på en ferie på Dagdriverøen, hvor børn kan køre i karrussel, spise slik og kager, drikke sodanvand og lege hele dagen lang og aldrig behøver at gå i skole eller hjælpe til derhjemme. Pinocchio synes det lyder skønt og er snart på vej sammen med en masse andre drenge og piger. Heldigvis når Jesper Fårekylling at springe ombord på båden, inden den sejler ud til Dagdriverøen. Ude på øen får Pinocchio en ny, god ven, Bølle. Han er rigtig slem. Han drikker alkohol, ryger, bander og slår alting i stykker. Han vil lære Pinocchio at spille billard, men da han skal til at spille, forvandles han pludselig til et skrydende æsel. Pinocchio griner først, men opdager så til sin rædsel, at han selv har fået æselører og en hale. Jesper Fårekylling finder ham og foreslår, at han springer i vandet og forlader øen, så holder forvandlingen måske op. Det gør den.

Men da Pinocchio og Jesper Fårekylling udmattede kommer hjem, er der ingen hjemme. Pinocchio finder en besked fra Ønskefeen om, at Geppetto var sejlet ud for at lede efter Pinocchio og var blevet lugt af en hval. Pinocchio skynder sig ud til kysten og springer i vandet med en stor sten bundet til halen. Efter et stykke tid finder han hvalen og bliver slugt af den sammen med en masse fisk. Inde i hvalen sidder Geppetto og fisker i sin lille båd. Til hans store overraskelse får han Pinocchio på krogen. Han bliver lykkelig for at se Pinocchio igen. Men da han spørger til Pinocchio's ører og hale, bliver denne flov og lover at forklare senere. Først gælder det om at komme ud af hvalens mave. De bygger en tømerflåde og laver et bål af resterne fra båden. Røgen fra bålet får hvalen til at nyse og de ryger ud af munden på den og langt ud på havet.

Men Geppetto er ikke stærk nok til at svømme i land. Men Pinocchio redder dem begge i land og falder så om af bar udmattelse. Geppetto kommer til sig selv på stranden og bærer den livløse Pinocchio hjem. Gepetto tror, at Pinocchio er død og sørger over ham. Men pludselig sætter Pinocchio sig op. Han er i live og ikke længere en trædukke, men en rigtig, levende dreng. Ved sin uselviske handling ude på havet, havde Pinocchio gjort som Ønskefeen havde sagt han skulle, og var nu blevet en rigtig dreng. Geppetto, Figaro, Jesper Fårekylling og Pinocchio festede til den lyse morgen.

 pinocchio 2

 

 

Billeder: 

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4364
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2641660