Peter Plys

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Peter Plys

Peter Plys er en kær, elskelig plysbjørn, der bor i Hundredemeterskoven sammen med sine venner Grisling, Tigerdyret, Æsel, Ninka Ninus, Ugle, Kængu og Kængubarnet og drengen Jakob. 

Bogen om Peter Plys (Winnie the Pooh) udkom for første gang på dansk i 1930. Historierne er skabt af forfatteren A. A. Milne som små godnathistorier til hans søn, Christopher Robin - som kom til at hedde Jakob i den danske udgave. De handlede om Christopher Robin's egen bamse, som han havde fået til sin første fødselsdag. Navnet Winnie the Pooh stammede fra en bjørn ved navn Winnie, som boede i Londons Zoologiske Have og som Christopher Robin var meget betaget af, hvorfor han døbte sin elskede bamse Winnie. Efternavnet Pooh tilhørte egentlig en svane, som faderen havde skrevet om i en tidligere bog, men sønnen lånte navnet til bamsen. Winnie the Pooh var født. Og siden den var sønnens kæreste eje, blev den hovedpersonen i faderens godnatfortællinger til sønnen. Senere fik Christopher Robin Æslet og Grisling i gave og historierne om oplevelserne i Hunderemeterskoven begyndte at tage fat. Senere kom Kængu, Kængubarnet og Tigerdyret også til og blev en del af "familien".

peter plys 1

I den første bog om Peter Plys og vennerne fra Hundredemeterskoven kan man blandt andet læse om Peter Plys på honningjagt og om dengang han havde spist for meget honning og sad fast i sin ven, Ninka Ninus' hoveddør. Om dengang Plys mødte det hoppende Tigerdyr, eller dengang Kængu og Kængubarnet flyttede til Hundredemeterskoven og Grisling fik et bad. Om dengang Plys og Grisling gik på jagt efter væseldyr og næsten fanger et. Om dengang Æslet mistede sin hale og dengang det holdt fødselsdag. Og om dengang Jakob og alle vennerne fra Hundredemeterskoven drog ud på en ekspedition for at finde Nordpolen.

Køb bøgerne gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

peter plys 2

Disney har lavet flere tegnefilm med Peter Plys og alle hans venner i Hundredemeterskoven. Den seneste udkom på dvd i foråret 2012. Adskillige spil er også baseret på den elskelige bjørn og vennerne fra Hundredemeterskoven. Se yderligere under Disney - Peter Plys. Filmene er udkommet på dvd og blu ray. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

Alle de oprindelige tøjdyr er i dag udstillet på New York Public Library og selve Hundredemeterskoven findes også, dog under navnet Ashdown Forest i sydengland nær familien Milne's hus.

 peter plys 3

 

Flere af Peter Plys og vennernes citater og filosofier er i dag også meget populære. Som for eksempel:

Det er altid godt at vide hvor man har sin familie og sine venner, uanset om man behøver dem eller ej.

En af fordelene ved at være rodet, er at man hele tiden gør nye, spændende opdagelser.

Gode venner kan lave alting sammen, men kun de bedste venner er i stand til at lave ingenting sammen

 

Legetøj, tøj, møbler og andet fra Peter Plys universet kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648244