Peter Pan

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Peter Pan

Peter Pan er skabt af den skotske forfatter J. M. Barrie tilbage i 1902 og optrådte for første gang i bogen Little White Bird. Efterfølgende blev de kapitler hvor Peter Pan optrådte udgivet som en selvstændig bog under titlen Peter Pan in Kensington Gardens. Bogen udkom første gang på danske i 1930. I 1904 skrev Barrie så teaterstykket Peter Pan, som blev en kæmpe succes. I 1911 udkom så Peter Pan og Wendy som er romanudgaven af teaterstykket. Men de fleste børn kender nok bedst Peter Pan fra Disney's tegnefilmen fra 1953. Filmen er nr. 14 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd og blu ray. Der kom en fortsættelse i 2002, Peter Pan - Tilbage til Ønskeøen som også er udkommet på dvd. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Resume:

Pigen Wendy fortæller sine to yngre brødre, John og Michael eventyr om drengen Peter Pan, der bor på Ønskeøen med De glemte drenge, feen Klokkeblomst og sørøveren Kaptajn Klo og hans mænd. Men Peter Pan er virkelig til. Han bor ganske rigtigt på Ønskeøen og er aldrig blevet voksen. Han sidder tit udenfor Wendy's vindue og lytter til hendes historier om ham.

Peter-Pan-Wallpaper-disney-6583578-1024-768

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

En aften bliver hans skygge væk og da han vender tilbage for at finde den, bliver han opdaget af Wendy og hendes brødre. De flyver med ham tilbage til Ønskeøen. Peter Pan's fe-veninde, Klokkeblomst bliver jaloux på Wendy og får De glemte drenge til at skyde hende ned, da de ankommer til øen. Men Wendy bliver reddet i sidste øjeblik at Peter Pan.

I mellemtiden er indianerprinsessen Tiger Lilly bliver kidnappet af Kaptajn Klo. Han er altid på jagt efter Peter Pan, fordi Peter engang huggede hans hånd af og gav den til krokodillen. Hånden smagte krokodillen så godt, at nu vil den have resten af kaptajnen. Heldigvis for kaptajnen har krokodillen slugt et væggeur, så han kan høre den komme. Kaptajn Klo vil nu have Tiger Lilly til at røbe Peter's skjulested. Men hun nægterJohn, Michael og drengene er taget ud for at jage indianere og ender med selv at blive taget til fange. Peter Pan viser Wendy havfruerne og på vejen ser de Kaptajn Klo med den tilfangetagne indianerprinsesse. Det lykkedes Peter Pan at redde Tiger Lilly og bringe hende hjem til stammen, som med det samme løslader John, Michael og De glemte drenge igen.

Imens er Kaptajn Klo rasende og sværger hævn over Peter Pan. Han får muligheden, da Klokkeblomst i ren jalouxi fortæller ham, hvor Peter Pan gemmested er. Kaptajn Klo spærrer Klokkeblomst inde og lægger en fælde for Peter Pan. Wendy, Peter, John, Michael og drengene er alle taget hjem til gemmestedet, men selv om de har de sjovt på Ønskeøen, savner Wendy og brødrene deres mor og vil gerne hjem. Da De glemte drenge hører hvad en mor er for en størrese, vil de også gerne med hjem til Wendy, John og Michael. Kun Peter Pan bliver tilbage. Men udenfor gemmestedet lurer Kaptajn Klo og hans mænd. De tager Wendy og de andre til fange og efterlader en pakke med en bombe til Peter.

I mellemtiden har Klokkeblomst fundet ud af, at Klo har narret hende og hun bryder ud af sit fængsel og flyver afsted for at advare Peter Pan om bomben Klo har anbragt. Hun når frem i samme øjeblik som bomben springer. Både hun og Peter overlever og de tager afsted til Klo's skib for at befri de andre og hævne sig på Klo.

Ombord på skibet har Klo givet Wendy og de andre et valg: de kan enten slutte sig til ham eller gå planken ud. De nægter og Wendy må som den første gå planken ud. Men idet hun styrter mod de mørke hav, griber Peter Pan hende. Ombord på skibet står Klo og hans mænd og venter på et plask som aldrig kommer. Derimod dukker nu Peter Pan op. Det kommer til kamp mellem Klo og hans mænd på den ene side og Peter Pan, Wendy, John, Michael og drengene på den anden side. Det ender med at alle sørøverne hopper overbord og Kaptajn Klo bliver forfulgt af krokodillen, der øjner en chance for at få en bid mere af kaptajnen. 

Klokkeblomst drysset fe-støv over hele skibet og sammen drager de mod London, hvor Wendy, Michael og John tager afsked med Peter Pan og drengene.

 peter pan 

I bogen Peter Pan og Wendy tager Peter Pan med Wendy tilbage til den virkelige verden for at blive voksen. I Disney's udgave vender han tilbage til Ønskeøen og evig ungdom.

Steven Spielberg har lavet en spillefilms fortsættelse af historien om Peter Pan. For hvad ville der ske, hvis Peter Pan blev voksen. Dette kan ses i filmen Hook fra 1991 med blandt andet Robin Williams, Dustin Hoffman og Julia Roberts i hovedrollerne. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1630
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4368
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3406
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3971

Antal Besøgende

2642340