Oliver og Co.

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Oliver og Co.

Oliver & Co. er en amerikansk Disney film fra 1988, inspireret af historien om Oliver Twist af Charles Dickens. Filmen er nr. 27 på Disney Klassiker listen. Filmen er udkommet på dvd. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

oliver og co 2

Resume:

Oliver er en lille, rødbrun, hjemløs kattekilling. Han bor i New York. En dag møder han gadehunden, Smutter. Oliver hjælper Smutter med at stjæle en masse pølser. Men da han tror, at de to nu skal dele pølserne, stikker Smutter af med hele byttet. Det lykkedes Oliver at følge efter Smutter, der går ombord på en flodbåd. Oliver lister sig nærmere og gennem et ovenlysvindue kan han se og høre Smutter fortælle en gruppe hunde om, hvordan han egenhændigt har kæmpet sig til de lækre pølser. Men netop som hundene skal til at sætte tænderne i pølserne, falder Oliver ned gennem vinduet og lander midt imellem de forskrækkede hunde. Men hundene kommer sig hurtigt over forskrællelsen. De tror, at han er spion, men Oliver forklarer hurtigt, at han bare er kommet for at få sin andel af de stjålne pølser. Hundene spørger nu grinende Smutter, om det var denne lille killing, han måtte kæmpe så bravt imod, for at få fat i pølserne? Men Smutter byder bare smilende Oliver velkommen i flokken. I det samme kommer en træt og ulykkelig mand ombord på båden. Hundene forklarer Oliver, at det er Fagin, bådens ejer. De hjælper ham og han hjælper dem. Fagin går hen til en kasse fyldt med ting, som hundene har samlet sammen. Han skal bruge penge til at betale den skrupelløse lånehaj Sykes tilbage. Men intet af det, som hundene har fundet, kan sælges. Pludselig får han øje på Oliver. Han tager katten op og byder ham hjertelig velkommen. De deler alle pølserne og Oliver falder glad og mæt i søvn. For første gang i sit liv havde han et hjem - noget han altid havde ønsket sig. 

Den næste dag kører Fagin hundene og Oliver ind til byen. Han beder dem finde -  eller stjæle - noget, som han kan sælge, så han kan betale Sykes, hvad han skylder ham. Oliver følges med chihuahuaen, Speedy. De ser en flot limousine stoppe og chaufføren forlader bilen. Men ingen af dem lægger mærke til den lille pige på bagsædet. Speedy prøver at stjæle bilradioen, men får et elektrisk stød. I samme øjeblik kommer Oliver til at trykke på bilhornet. Speedy bliver så forskrækket, at han flygter ud af vognen, men inden Oliver når at smutte ud, har den lille pige taget ham op. Da chaufføren kommer tilbage, vil den lille pige have Oliver med hjem. Da bilen kører, løber Speedy og Smutter bagefter, men kan ikke følge med. Den lille pige, Jenny, er meget glad for Oliver. Hun giver ham mad, et fint halsbånd med navneskilt og lader ham sove i sin seng. Oliver elsker Penny og sit nye hjem. Men Penny's puddelhund, Syzette, kan ikke lide at dele Penny's opmærksomhed og vil af med Oliver. 

oliver og co

Imens på husbåden savner Fagin og hundene Oliver. Smutter skælder Speedy ud for at have efterladt Oliver i bilen, men inden skænderiet kommer alt for godt igang, foreslår hunden Bella, at de tager ud og leder efter Oliver. Alle hundene løber gennem New York's gader og netop som de er ved at give op, finder Einstein Jenny og Oliver's hus. Hundene bryder med hjælp fra Syzette ind i huset og stjæler den sovende Oliver med tilbage til hudbåden. Oliver bliver forbavset, da han vågner op på husbåden. Fagin ser Oliver's fine, gyldne navnetegn og opdager, at der hvor Oliver var, bor der mange, meget rige mennesker. Fagin bliver glad og skriver et brev til Jenny og hendes forældre om, at de skal betale en masse penge, hvis de til have Oliver igen. Oliver er ked af det. Han fortæller Smutter, hvor dejligt et hjem han havde fået og hvor sød Jenny er. Fagin afleverer brevet i Jenny's postkasse og skynder sig derefter hen for at fortælle Sykes, at denne snart vil få alle sine penge. 

oliver og co

Da Jenny læser brevet, bliver hun meget ked af det. Hun tager sin sparegris, kravler ud af vinduet og løber hen til det angivne mødested, for at få Oliver udleveret. Da Fagin ser Jenny med sin sparegris under armen, får han dårlig samvittighed og vil give Oliver tilbage til Jenny kvit og frit. Han fortæller Jenny, at han kun gjorde det fordi han skylder en ond mand en masse penge. I det samme kommer Sykes kørende, griber fat i Jenny og hiver hende ind i sin bil. Sykes vil have Jenny's forældre til at betale en masse penge i løsesum. Fagin og hundene sætter efter bilen. Oliver, som Jenny havde i armene, er med i Sykes bil. Han bider Sykes i fingrene, så bilen slingrer. Det lykkedes Jenny at undslippe ved at hoppe ud af bilen. Fagin og hundene griber hende og får hende i sikkerhed. Men Sykes og hans to onde dobbermann-hunde jagter dem. Oliver har Sykes smidt om på bagsædet, hvor hundene våger over hans mindste bevægelse. Smutter hopper ind i Sykes bil for at komme sin lille ven til undsætning, og det kommer til en voldsom kamp mellem ham og de to dobbermann på bagsædet. På vej over Manhattan Bridge mister Sykes herredømmet over bilen og ryder ud over kanten af broen. Bilen synker til bunds med det samme. Jenny, Fagin og de andre hunde kører ned til flodbredden og kigger hjælpeløse efter deres to venner. Men netop som de opgiver håbet, dukker Smutter op med Oliver i munden. De  kæmper sig ind på land. Jenny, Fagin og hundene er lykkelig.

Et par dage efter har Jenny fødselsdag. Alle hundene og Fagin er inviteret med. Fagin er meget glad, for ny da Sykes er død, behøver han ikke længere bekymre sig om, hvordan han skal tilbagebetale ham. Jenny er glad, men Oliver er den lykkeligste af dem alle, for nu har han et godt og kærligt hjem.

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1674
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4478
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3464
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1960
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
4029

Antal Besøgende

2690587