Mulan

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Mulan

Disney tegnefilm fra 1998. Det er nr. 35 i Disney Klassiker serien. Filmen er baseret på en kinesisk legende om Hua Mulan og blev nomineret til både en Oscar og en Golden Globe. Filmen er udkommet på dvd. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Resume:

Da hunnerne invaderer Kina, befaler kejseren at alle familier skal have et værnepligtsbrev. Den øverstebefalende general tror, at hans tropper kan klare hunnerne selv, men kejseren er af en anden mening. 

mulan

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

I mellemtiden er Mulan på vej til møde med en ægteskabsrådgiver. Den eneste måde en pige kan ære sit land og sin familie på, er ved at gifte sig godt og føde sønner. Mulan kommer for sent til mødet og er uforberedt og det hele går så galt, at ægteskabsrådgiveren smider hende ud med besked om, "at hun aldrig vil kunne bringe sin familie ære". Såret tager Mulan hjem og gemmer sig i haven. Hendes far kommer ud og taler med hende, men de bliver afbrudt af kejserens kvindefjendske rådgiver, Chi-Fu, der faleverer værnepligtsbrevet til faderen. Da familien ikke har nogen sønner, må faderen selv tage afsted. Mulan tilbyder at tage sin fars plads, men bliver på det kraftigste afvist. Da hun senere overhører forældrene tale om faderens afgang og hun ser sin mors fortvivlelse, tager hun en drastisk beslutning. I ly af natten klipper hun sit hår kort, tager faderen krigsdragt på og våben med og rider derefter afsted for at slutte sig til krigen. Mulans bedstemor vågner og vækker resten af huset, men Mulans far ved, at tager han efter hende og afslører hende, vil hun med sikkerhed blive dræbt. 

Imens er den lille drage, Mushu, blevet vækket af familiens afdøde forældre. Da familiens navn og rygte står på spil, enedes forfædrene om, at Mushu skal vække "Den store stendrage", der skal sendes efter Mulan og hjælpe hende. Men da Mushu prøver at vække stendragen, kommer han til at ødelægge den. Først går Mushu i panik, men med hjælp fra den lykkebringende fårekylling, Cri-Kee, får han den ide, at hvis Mulan bliver en krigshelt, vil forfædrene tilgive ham, at han ødelagde stendragen. 

mulan 4

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

I mellemtiden fortsætter hunnernes hær deres vej gennem Kina, og de udfordrer kejseren til at sende sine bedste hære imod dem. 

Mulan er næsten nået til lejren. Hun øver sig på at optræde som "soldat". Hendes hest, Khan, griner ad hende, da hun ikke engang kan løfte sit sværd. Da hun er lige ved at give op, dukker Mushu op og lover at hjælpe hende. Da Mulan går gennem lejren, får hun indtryk af, at slagsmål er mænds måde at sige "hej" på. Hun kommer op at slås med soldaten Yao. Kampen mellem de to udvikler sig og det ender med et kæmpe slagsmål. I nærheden sidder kaptajn Shang og general Li i et telt og diskuterer strategi. Generalen beordrer Shang at optræne de nye rekrutter, mens han selv drager i krig mod hunnerne og deres grusomme leder, Shan Yu.

Shang starter med at stoppe slåskampen. Han får at vide, at det er Mulan, der startede det. Shang og Chi-Fu undrer sig over Mulan, da de ikke vidste at familien havde en søn. Den næste morgen går Chang igang med at træne soldaterne. Han giver soldaterne en udfordring og efter 3 uger er Mulan den første, der klarer udfordringen. Dette giver hende mændenes respekt. Men hun skal hele tiden passe på, at de ikke opdager, at hun i virkeligheden er en pige. Samtidig er hun kommet til at holde meget af kaptajn Shang. Dragen Mushu forfalsker et brev fra generalen med ordrer om, at Shang og soldaterne skal slutte sig til hans hær mod hunnerne. Men da de når hen til lejren, er det hele brændt ned til grunden og generalen og alle hans mænd døde. 

mulan 3

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Shang og tropperne drager mod Kejserens By, men undervejs kommer Mushu til at afsløre deres position for hunnerne og det kommer til kamp. Mulan affyrer deres sidste raket mod et sneklædt bjerg lige over Shan Yu's hær, udløser en lavine og begraver hæren i sne. Rasende farer Shan Yu frem mod Mulan og sårer hende over brystet. Mulan griber fat i Shang og hiver ham med væk fra lavinen. Hesten Khan løber hen mod dem. Mulan når at springe op, men Shang rives med af lavinen. Mulan rider efter ham, får fat i ham og Chien Po, LIng og Yao trækker dem i sikkerhed. Fri af lavinen, besvimer Mulan af smerte fra sit sår. Under lægebehandlingen bliver det afsløret, at hun er en pige. Egentlig burde hun dræbes for at have udgivet sig for en mand, men da hun lige har reddet Shang's liv, kan han ikke få sig selv til det. Hæren efterlader Mulan og drager videre mod Kejserens By.

Mulan beslutter sig for at tage hjem til sin far. Mushu lover at blive hos hende. 

I mellemtiden er Shan Yu og nogle af hunnerne kommet fri af lavinen. De begiver sig efter hæren mod Kejserens By. Mulan ser dem og følger efter dem for at advare Shang og soldaterne. I Kejserens By bliver hæren fejret som Kina's helte, men kun Chi-Fu nyder hyldesten. Chang bliver chokeret, da Mulan dukker op og advarer om hunnerne. Idet optoget når kejserens palads, dukker Shan Yu op og tager kejseren til fange og blokerer døren. Sammen med Mulan klæder Shang, Yao, Ling og Chien Po sig ud som konkubiner. De sniger sig ind i paladset og når op til kejseren lige inden Shan Yu skulle til at slå ham ihjel. Det kommer til en voldsom kamp, hvor Shang bliver banket af Shan Yu. Det lykkedes Mulan at få Shan Yu til at forfølge hende op på taget og med hjælp fra Mushu lykkedes det hende at besejre og dræbe ham.

Mulan går ned til Shang og kejseren. Chi-Fu skal lige til at overfalde hende, men kejseren erklærer højt at hun har reddet dem alle. Han bukker for hende - en fantastisk ære - og snart knæler alle i Kejserens By for Mulan. Kejseren tilbyder hende Chi-Fu's plads i det kejserlige råd, men Mulan takker nej og vil bare gerne hjem. Kejseren giver Mulan sit kongelige segl, så familien kan se, hvad hun har gjort for ham og Shan Yu's sværd, så det kan se, hvad hun har gjort for Kina. Mulan siger farvel til soldaterne og kaptajn Shang og drager hjem.

mulan 2

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Da hun træder ind i familiens have, tror hun, at hun skal have skæld ud. Men faderen giver hende et ordentlig kram og er bare glad for, at hun er hjemme og er stolt af sin datter. Moderen og bedstemoderen havde dog gerne set, at hun var kommet hjem med en mand og ikke kun et sværd. I det samme træder Shang ind i haven. Han vil aflevere Mulan's hjelm. Hun inviterer ham til middag og han takker glad ja.

I bedetemplet giver Den ærværdige forfader, der har set det hele, Mushu lov til at blive skytsånd igen, hvilket Mushu fejrer med en stor fest.

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1674
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4478
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3464
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1960
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
4029

Antal Besøgende

2690700