Mesterdetektiven Basil Mus

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Mesterdetektiven Basil Mus

Mesterdetektiven Basil Mus er en amerikansk Disney tegnefilm fra 1986. Filmen er baseret på Arthur Conan Doyle's berømte detektiv, Sherlock Holmes. Filmen er nr. 26 i Disney Klassiker serien. Mesterdetektiven Basil Mus er udkommet på dvd. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

basil mus 2 

Resume:

Det var en fredag aften hjemme hos mesterdetektiven Basil Mus og hans ven, doktor Hotson i deres lejlighed i London. Mens Basil Mus var optaget af et spændende forsøg udi kemiens svære kunst, sad doktor Hotson i en lænestol og læste om den store fødselsdagsfest, der skulle afholdes for dronningen senere sammen aften.

basil mus 3

Men pludselig afbrydes roen af dørklokken. Det er den lille pige, Olivia, der beder Basil Mus om hjælp til at finde hendes far. Han er blevet kidnappet af en flagermus med træben. I det samme dukker flagermusen op uden for mesterdetektivens vindue. Men selv om Basil Mus og doktor Hotson med det samme styrter ud af døren, er flagermusen væk. Basil Mus er dog overbevist om, at det er Flakse, der arbejder for den onde rotte, Rottigan. Og han bliver helt sikker, da de finder Flakses hue, som han har tabt under flugten. 

basil mus 4

De får hjælp af sporhunden Henry. Han får hurtigt færten af Flakse. Sporet ender ved den legetøjsbutik, hvor Olivias far hver dag arbejder med at lave makanisk legetøj. De finder et lille, åbent vindue og går ind i butikken for at lede efter Flakse. Denne havde gemt sig på en af de øverste hylder og holdt godt øje med Basil Mus, Hotson og lille Olivia. Da han så, at Olivia var kommet lidt væk fra de to andre, fløj han straks ned, stoppede hende i en sæk og fløj væk med hende. Men under flugten taber Flakse et stykke papir. Det er en huskeseddel og Basil Mus genkender straks håndskriften: Det er Rottigans.

Basil Mus er nu helt sikker på, hvor Flakse havde taget Olivia hen. Han og Hotson begiver sig straks afsted.

I sit hovedkvarter havde Rottigan store planer. Han ville have dronningen af vejen og selv krones til konge. Da Flakse kommer flyvende med Olivia, får Olivias far lov til at se sin datter. Rottigan truer ham med, at hvis han ikke gør som Rottingham siger, vil han aldrig se sin datter igen. Rottigan havde fået Olivias far til at lave en mekanisk kopi af dronningen. Selv havde Rottigan stjålet en kåbe og en kongekrone fra legetøjsbutikken. Og da Olivias far var helt færdig med dukken, tog de alle afsted til dronningens fødselsdagsfest.

Mens Rottigan og hans bande var på vej, nåede Basil Mus og doktor Hotson frem til Rottigans hovedkvarter. Her fik de befriet Olivia, der straks fortalte dem om Rottigans plan. Basil Mus får igen fat i sporhunden Henry, der med Basil Mus, Hotson og Olivia på ryggen skynder sig afsted til slottet.

Oppe på slottet har Rottigan spærret den rigtige dronning inde og har givet den mekaniske dukke dronningens tøj på. Det er nu den mekaniske dukke, der taler til musene. Hun siger, at hun er ved at blive for gammel og har overdraget kronen til Rottigan. Rottigan træder så frem og siger, at der fra nu af hverken er fridage eller ferier. Alle penge, der tjenes, skal afleveres til ham, kong Rottigan.

basil mus 5

 

Men pludselig kommer Basil Mus og doktor Hotson stormende ind. Basil råber, at Rottigan har fanget den rigtige dronning og at hende, der står ved siden af ham, er en maskine. Først er vagterne tøvende, men da Rottigan under sin flugt kommer til at skubbe til dukken, så den vælter og går i stykker, kaster de sig over ham og Flakse. Den rigtige dronning bliver hurtigt befriet og kan nu fejre sin fødselsdag. Rottigan bliver smidt i fængsel og Olivia bliver genforenet med sin far.

Da doktor Hotson næste dag sidder i sin magelige lænestol, kan han læse om hvordan mesterdetektiven Basil Mus reddede dronningen. Og Basil Mus selv? Ja han var igen dybt optaget af sine kemieksperimenter.

 

Billeder: Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4386
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2646700