Mads og Mikkel

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Mads og Mikkel

Oprindeligt var The Fox and the Hound en roman af Daniel Mannix fra 1967, men det er Disney's tegnefilmsudgave fra 1981, de fleste børn kender. Filmen er nr. 24 i Disney Klassiker serien. Fortsættelsen, Mads og Mikkel 2 udkom i 2006. Begge film er udkommet på dvd. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Resume:

Den lille ræveunge, Mikkel, bliver forældreløs, da hans mor og far bliver dræbt af en jæger og hans hund. Den rare ugle, Mor Ugle, arrangerer at Mikkel kommer til at bo hos Tante Tille som hendes kæledyr. Tille's nabo, en gnaven, hidsig jæger ved navn Orla Olsen, har fået en hundehvalp, som han kalder Mads. Mads bliver opdraget af den erfarne jagthund, King. En dag møder Mads og Mikkel hinanden og bliver straks venner. Hver eneste dag mødes de to venner og leger dejligt. Men Olsen finder ud af, at hans hvalp hver dag tager ud og leger med en ræv. Olsen forbyder Mads at mødes mere med Mikkel, men de to mødes alligevel. Til sidst lænker Olsen Mads til hundehuset. Men Mikkel løber over til Mads for at lege med ham. Det går fint, indtil Mikkel kommer til at vække den gamle jagthund, King. King begynder straks at jage Mikkel rundt på gårdspladsen. Olsen kommer ud for at se, hvem der laver spetakel. Han opdager Mikkel og skyder efter ham. Tille kommer til og redder Mikkel op i sin bil. I arrigskab skyder Olsen efter Tille's bil. Tille bliver rasende, springer ud, snupper geværet fra Olsen og skyder motoren på hans bil i smadder. Olsen og Tille skændes voldsomt og en rasende Olsen erklærer, at næste gang han ser ræven, vil han skyde ham. Resten af sommeren holder Tille Mikkel indenfor. Mor Ugle prøver at forklare Mikkel, at han og Mads ikke kan være venner, da de er født til at være fjender. Men Mikkel erklærer i sin ungdoms uskyld, at han og Mads vil være venner for altid. 

mads og mikkel

Tiden går, og Mads vokser op til at blive en dygtig jagthund. Da jagtsæsonen er slut vender Olsen hjem med begge sine hunde. Mikkel, der nu er en flot, fuldvoksen ræv, løber over for at besøge sin ven og byde ham velkommen hjem. Han håber, at de stadig er venner. Men Mads forklarer, at han nu er en jagthund og at de derfor ikke kan være venner. King vågner, alarmerer Olsen og de begynder at jage Mikkel. Mads får afledt dem fra Mikkels spor, men King får færten og genoptager jagten. De når et jernbanespor og da et tog kommer, lykkedes det Mikkel at gemme sig under toget, mens King bliver ramt af det. Mads giver Mikkel skylden for uheldet og sværger at hævne sig på ham.

Tante Tille indser, at Mikkel nu er så stor, at han ikke længere kan blive boende hos hende. Han vil ikke være i sikkerhed for jægeren. Hun kører ham langt ud i skoven og efterlader ham der. Mikkel har svært ved at begå sig i skoven. Mor Ugle introducerer ham for en sød, ung hunræv ved navn Mille. Mikkel prøver at imponerer hende ved at fange en fisk, men det går helt galt for ham og Mille og de andre dyr griner af ham. Såret kalder Mikkel Mille for en dum gås, og de to bliver uvenner, indtil Mor Ugle får Mille til at give Mikkel endnu en chance. Det går bedre mellem dem. Mikkel fortæller Mille, at han har problemer med at klare sig selv i naturen, og Mille hjælper ham med at tilpasse sig. Men Olsen og Mads har ikke glemt Mikkel. De går ud i skoven for at dræbe Mikkel med rævesakse og geværer. Mads får færten af de to ræve. Han og Olsen indleder en intens jagt. Men de kommer undervejs til at forstyrre en bjørn. Olsen når kun at affyre et enkelt skud, inden han falder og sidder fast i en af sine egne rævesakse. Hans gevær ligger udenfor hans rækkevidde. Mads kæmper nu selv mod den rasende bjørn. Mikkel kommer sin gamle ven til hjælp og redder ham fra bjørnen ved at skubbe til den, så den lander i en gammel vogn. Vognen, bjørnen og Mikkel ryger i floden og ned ad et vandfald. Mikkel overlever faldet. Han møder Mads ved flodbredden. Mads er forbløffet over, at Mikkel reddede hans liv, selvom Mads havde jagtet ham gennem skoven. Pludselig dukker Olsen op. Han er kommer fri af rævesaksen. Da han lægger an til at skyde den forsvarløse Mikkel, stiller Mads sig imellem dem. Olsen, der ikke vil dræbe sin bedste jagthund over en ræv, der tillige har reddet hans liv, sænker geværet og vender hjem. Mads og Mikkel smiler til hinanden, inden de skilles. 

mads og mikkel 4

Tilbage i hundehuset ligger Mads og hviler sig. Han hører Mikkels stemme fra dengang de var unger: "vi to skal være venner for altid". Han smiler. Oppe på bakken i skovkanten står Mikkel og Mille og ser ud over begge husene. 

 

Billeder: 

 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4377
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3409
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645158