Løvernes konge

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Løvernes konge

Løvernes konge er en amerikansk Disney tegnefilm fra 1994 og vandt en Oscar for Bedste sang. Filmen er nr. 32 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd og blu ray.

Der er senere lavet to efterfølgere: Løvernes konge 2: Simbas stolthed og Løvernes konge 3: Hakuna Matata som også begge er udkommet på dvd. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

løvernes konge 9

Resume:

Det er morgen på Afrika's savanne. Men ikke en almindelig morgen. Alle savannens dyr var på vej mod kongeklippen. Da de når frem sidder kong Mufasa og dronning Sarabi og venter tålmodigt. Da alle er på plads, går den gamle kloge bavian Rafiki frem til det yderste af klippen med en lille løveunge i armene. Han løfter ungen, Simba, op så alle dyrene på savannen kan se, at de har fået en ny prins. Kun 'en har ikke været med ved ceremonien, kongens bror Scar. Han hadede kong Mufasa og var jaloux, fordi Simba en dag ville overtage magten efter sin far og blive konge. Da Mufasa bebrejder Scar, at han ikke havde været med, slår Scar det hen med, at han havde glemt det. Scar ved, at han ikke vil kunne vinde over Mufasa i en kamp, det er Mufasa for stærk til.løvernes konge 4

 

Tiden går og Simba vokser dag for dag. En dag tager Mufasa ham med ud for at vise ham deres land, Kongesletten. Han fortæller, om det store ansvar, har har som konge, for at alle dyrene trives. Han viser også Simba, hvor hans kongerige ender og fortæller, at der må Simba ikke gå hen. Simba er meget stolt af sin far. Glad fortæller han sin onkel Scar, hvad han har set den dag og at det alt sammen vil blive hans en dag. Scar fortæller Simba, at der udenfor kongeriget er en elefantkirkegård. Han ved, at Simba vil være nysgerrig nok til at trodse sin fars forbud og tage derud. Hyænerne herskede på elefantkirkegården. Scar havde planlagt at ramme Mufasa ved at dræbe hans søn. Sammen med sin gode ven, Nala, drager Simba afsted til elefantkirkegården. De er stukket af fra deres babysitter og pludselig befinder de sig på kirkegården. Den er øde, mørk og dyster. Hverken Nala eller Simba føler sig godt tilpas. Pludselig dukker tre hyæner op. Simba bliver bange, men prøver at vise sig modig som sin far. Men netop som hyænerne skal til at kaste sig over de to løveunger, dukker Mufasa op og jager dem på flugt. Han følger Simba og Nala tilbage til Kongesletten. Simba undskylder sig med, at han ville være lige så modig som Mufasa. Mufasa forklarer sin søn, at han nok en dag skal blive en både klog og modig konge.

Imens har Scar opsøgt hyænerne. Han håner dem med deres fiasko. Men med hans hjælp kan det lykkedes dem at få ram på Mufasa. Han beder dem være parat den næste dag, så vil de få mulighed for at slippe af med Mufasa en gang for alle. Og Scar lover dem bedre tider, når han bliver konge over sletten. 

løvernes konge 3

Næste morgen venter Scar til Simba er alene. Han fortæller ham, at Mufasa venter på ham i en nærliggende kløft, hvor han vil vise ham noget vigtigt. Simba styrter afsted, men da han kommer frem, er hans far der ikke. Imellemtiden har Scar fået hyænerne til at skræmme en flok gnuer, så de begynder at bisse. Scar løber hen til Mufasa og fortæller ham, at Simba er i kløften, og at gnuerne er på vej direkte mod den. Mufasa styrter afsted. Det lykkedes ham at redde Simba i sikkerhed men klippen, som Mufasa klamrer sig til for selv at komme i sikkerhed, begynder at smuldre. Pludselig dukker Scar op. Men i stedet for at hjælpe Mufasa op, skubber han ham ned til de bissende gnuer. Da gnuerne er væk, skynder Simba sig hen til sin far, som ligger i bunden af kløften, død. Simba har ikke set, at det var Scar, der skubbede Mufasa i døden. Han tror, at det er ham, der er skyld i faderens død. Scar giver ham ret i, at det er hans skyld at faderen nu er død og opfordrer ham til at stikke af. Rædselslagen løber Simba sin vej. Hyænerne jagter ham, men det lykkedes Simba at undslippe dem. Til sidst falder han om af bar udmattelse.

løvernes konge

 

Da han flere timer senere vågner op, står der en marekat og et vortesvin og kigger nysgerrigt på ham. De fortæller ham, at de har trukket ham ind i skyggen og da han er meget sulten, giver de ham insekter at spise. De to, Timon og Pumba bliver hurtigt Simba's bedste venner. Tiden går og Simba vokser op til en ung løvehan. En aften ligger de tre venner og kigger op på stjernerne. Simba siger, at stjernerne er tidligere tiders konger, der ser ned på dem. Det var noget hans far engang havde fortalt ham. Simba savner sin far og mor, men kan ikke vende tilbage til Kongesletten, da han jo er skyld i sin far's død. Da Simba næste dag vender tilbage efter en tur alene, er hans venner trængt op i en krog af en sulten hunløve. Simba kaster sig frem for at forsvare sine venner. Men inden det kommer til en voldsom kamp, standser løvinden op. Simba ser, at det er hans barndomsveninde, Nala. Hun fortæller, at Scar nu er konge og opfordrer Simba til at vende hjem, da han er den retmæssige konge. Men Simba nægter. Om aftenen dukker den gamle bavian, Rafiki, op. Han havde fornemmet, at Simba stadig var i live og havde ledt efter ham. Han får Simba til at se, at Mufasa lever videre i ham selv og at han har et ansvar overfor sit folk. 

Under Scar's kongedømme er løvinderne tvunget til at skaffe føde, også til de dovne hyæner. Simba's mor, der stadig er dronning, bliver behandlet meget dårligt. Hun leder gruppen af jagende løvinder. Hun prøver at overtale Scar til at forlade Kongesletten, der nu ligger øde hen, for at finde andre jagtmarker. Men Scar nægter og siger, at løvinderne bare er dovne. Simba's mor nægter at følge Scar's befalinger og idet Scar gør mine til at kaste sig over hende, dukker Simba op og forsvarer sin mor. Scar tror først, at det er Mufasa, der er genopstået fra de døde, men Saribi genkender sin søn. Simba beordrer Scar til at opgive magten og forlade Kongesletten, men Scar nægter og det kommer til en voldsom kamp mellem dem. Hyænerne hjælper Scar, mens Nala, Saribi og de andre løvinder står på Simba's side. Det lykkedes Scar at tvinge Simba ud på en klippeafsats. Simba glider og falder halvvejs ud over klippen. Han holder krampagtigt fast med kløerne. Scar håner ham og fortæller Simba, at han nu vil dræbe ham på samme måde, som han dræbte hans far. Simba bliver rasende og det lykkedes ham at komme op og skubbe Scar ud over klippekanten. Simba har vundet kampen og er nu konge. Han fortæller sin mor og de andre, hvad der var sket den dag, Mufasa døde. De andre løver vil have ham som konge og da han skal udvælge sig en dronning, er han ikke i tvivl. Han vælger sin bardomsveninde, den kloge, trofaste Nala. Hun gengælder hans kærlighed. Timon og Pumba, der har været med til at jage hyænerne væk, bliver æresmedlemmer af Simba's og Nala's hof. 

Et par måneder senere er Kongesletten igen grøn og frodig. Dyrene er vendt tilbage og de samler sig endnu engang foran kongeklippen. Den gamle bavian, Rafiki, går frem til kanten af klippen og viser Simba og Nala's søn frem for alle dyrene. 

løvernes konge 1

 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1630
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4368
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3406
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3971

Antal Besøgende

2642290