Kejserens nye flip

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Kejserens nye flip

Kejserens nye flip (The Emperor's new groove) er en amerikansk Disney tegnefilm fra 2001. Filmen er nr. 39 i Disney klassiker serien. Filmen blev nomineret til både en Oscar og en Golden Globe og i 2006 kom fortsættelsen "Kejserens nye flip 2: Kronks nye flip". Begge film er udkommet på dvd. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Resume:

Teenageren Kuzco er en selvcentreret, ung kejser over et junglefyldt land med store bjerge. Han er barnlig, forkælet og vil have, at alting skal gå efter hans hoved. Da Pacha, en simpel bonde og repræsentant for sin landsby, får fremtræder for den unge kejser, betror denne Pacho at hans landsby skal rives ned for at gøre plads til kejserens fødselsdagsgave til sig selv: et kæmpe sommerhus med swimmingpool og vandrutsjebane.

kejserens nye flip 6

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Kejseren har også fyret sin gamle, magtbegærlige rådgiver, Yzma. Yzma er vred, og sammen med sin mindre kloge, men meget muskuløse assistent, Kronk, vil hun forgifte kejseren, så hun kan overtage hans trone. Men planen går galt. I stedet for at dø, bliver Kuzco til en lama. Yzma befaler Kronk at bære Kuzco ud af byen og smide ham i floden. Kronk kan imidlertid ikke få sig selv til at drukne Kuzco. Han snubler ned ad en trappe og sækken med lamaen Kuzco ender på ladet af den uvidende Pacha's vogn, da denne er på vej hjem.

kejserens nye flip 11

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Hjemme i landsbyen fortæller Pacha den forfærdentlige nyhed om kejserens planer. Da han sætter sin lama ind i stalden, finder han Kuzco. Da det går op for Kuzco, at han er blevet til en lama, bliver han vred og går ind i junglen. Først lader Pacha ham gå, men får dårlig samvittighed og følger efter. Først redder Pacha Kuzco fra at blive ædt af en flok jaguarer, men under flugten bliver de to snurret fast til en træstamme og styrter i floden. Da de kommer op af floden, indgår de en aftale. Hvis Kuzco dropper sine sommerhusplaner, vil Pacha følges ham tilbage til paladset. Kuzco lader som om at han accepterer og de begiver sig afsted. De to er nødt til at hjælpes ad for at komme sikkert til paladset og langsomt ændrer Kuzco sig - endda så meget at han på et tidspunkt redder Pacha's liv.

kejserens nye flip 2

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Tilbage på paladset nyder Yzma livet som kejserinde. Men da Kronk har det dårligt med at lyve, finder hun ud af at Kuzco stadig er i live. Yzma og Kronk tager ud for at finde Kuzco. Ved et tilfælde ender de alle på samme restaurent. Pacha overhører Yzma tale om det fejlslagne mordforsøg, men da han prøver at advare Kuzco, men denne tror ikke på ham og de skilles som uvenner. Da Kuzco kort efter hører Yzma tale om mordforsøget, ved han, at Pacha talte sandt. Det lykkedes ham at komme uset ud af restaurenten, finde Pacha og undskylde overfor vennen. Det lykkedes de to at nå frem til Yzmas hemmelige kælder på slottet, men Yzma og Kronk venter på dem. Yzma beordrer Kronk at dræbe Kuzco og Pacha, men lige inden han skal til det, dukker hans gode og dårlige samvittighed op. Kronk har en større diskution med dem. Yzma bliver utålmodig og begynder at skælde ham ud. Men da hun fornærmer hans kogekunst, bliver han sur og skifter side. Han prøver at dræbe Yzma, men det mislykkedes og han falder gennem en lem i gulvet.

kejserens nye flip 10

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Nu starter en vild kamp om flasken med modgift. I forsøget på at finde den rigtige bliver Kuzco forvandlet til både en skildpadde, en papegøje, en hval og til en lama igen. I kampens hede bliver Yzma selv forvandlet til en lille bitte kat. Hun prøver at løbe væk med modgiften, men Kronk dukker op og slår flasken ud af poterne på hende. Kuzco bliver sig selv igen og beslutter sig for at gøre alt det onde, han har gjort, godt igen. Han holder ord overfor Pacha og bygger kun et lille hus ved siden af Pacha's og tilbringer sine ferier der med sin nye familie.

Natur- og dyreelskeren Kronk bliver spejderleder og katten Yzma bliver tvunget til at være medlem af spejdergruppen.

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4364
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2641660