Junglebogen

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Junglebogen

Junglebogen er en amerikansk Disney tegnefilm fra 1967. Filmen er nr. 19 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd ogh blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

  

Filmen er inspireret af Rudyard Kiplings bog, Junglebogen. Filmen udkom i 1967 og var den sidste film Walt Disney var med til at producere. Han døde under filmens tilblivelse.

Fortsættelsen, Junglebogen 2, udkom i 2003 og er også udkommet på dvd. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

  

Resume:

Den sorte panter, Bagheera finder en dag et lille menneskebarn i junglen. Den lille dreng var efterladt i en kurv og skreg i vilden sky. Bagheera tager barnet med til ulveflokken, der selv lige har fået unger. Ulvene tager drengen til sig og kalder ham Mowgli. Årene går og Mowgli vokser op sammen med ulvene. Bagheera fulgte Mowgli's opvækst på afstand og var meget stolt af ham. Men tigeren, Shere Khan holdte også øje med Mowgli. Engang havde en jæger skudt efter Shere Khan, og derfor hadede han nu alle mennesker. Shere Khan var bange for, at Mowgli skulle vokse op og blive jæger. Så han blev enig med sig selv om, at holde øje med drengen og skulle han få muligheden for at dræbe drengen, ville han gøre det.

Men Shere Khan fik snakket over sig og rygtet om, at han ville dræbe Mowgli nåede frem til ulvene. De afholder rådslagning og det bliver besluttet, at Mowgli skal bringes tilbage til menneskelandsbyen, så han kan være i sikkerhed for Shere Khan. Panteren Bagheera, der har overhørt rådslagningen, melder sig frivilligt til at følge Mowgli til landsbyen. Mowgli selv kan ikke forstå, hvorfor han skal til landsbyen. Han er ikke bange for tigeren og vil blive i junglen, men ulvene og Bagheera overtaler ham til at gå med Bagheera for at se på landsbyen.

junglebogen 2

De tager afsted og da natten falder på, kravler de op i et stort træ, for at sove. Men de er ikke alene i træet. Den store slange, Kaa, er på jagt og Mowgli vil være en passende aftensmad. Mowgli vågner, da han fornemmer Kaa's nærvær. Han skælder Kaa ud for at vække ham og beder ham forsvinde, men det lykkedes slangen at hypnotisere Mowgli, alt imens han snor sin lange hale rundt om drengen. Men lige inden Kaa skal til at spise Mowgli, vågner Bagheera. Han får Mowgli viklet ud af slangens greb, krøller Kaa sammen og smider ham ned fra træet. Bagheera prøver endnu engang at få Mowgli til at forstå, at det er farligt for ham at være i junglen. Både Kaa og Shere Khan er ude efter ham. Men Mowgli vil være i junglen og han stikker af fra Bagheera.

Mens han løber, hører han pludselig sang. Det er bjørnen, Baloo, der synger. Mowgli slår sig sammen med ham og Baloo lover, at gøre ham til en rigtig bjørn. Mowgli lærer at brøle som en bjørn, slås som en bjørn, spise som en bjørn og slappe af som en bjørn. Mens de to flyder ned ad floden, Mowgli på Baloo's tykke mave, dukker nogle aber op i træerne ovenfor. Hverken Mowgli eller Baloo lægger mærke til dem, indtil de pludselig griber fat i Mowgli's ben og svinger ham afsted fra træ til træ. Baloo prøver forgæves at få fat på Mowgli.

junglebogen 1

Aberne bringer Mowgli til abernes konge, Kong Louie. Denne vil have Mowgli til at vise ham, hvordan man laver ild. Mowgli prøver at forklare Kong Louie, at han ikke ved, hvordan man gør, men kongen tror ikke på ham. Aberne holder en kæmpe fest. Midt under festen dukker en gæst op. Der er Baloo, forklædt som abe. Han har opsøgt Bagheera og sammen vil de befri Mowgli fra aberne. Baloo kaster sig ud i en vild dans med Kong Louie. Men pludselig ryger Baloo's forklædning af ham og han bliver afsløret. Aberne bliver rasende og kaster sig over Baloo og Bagheera, der er kommet Baloo til undsætning. Men det lykkedes Baloo og Bagheera at slippe væk fra aberne sammen med Mowgli. 

jungle-book-mowgli-vs-shere-khan

De prøver endnu engang at overtale Mowgli til at tage til menneskelandsbyen, men han bliver vred på dem og stikker af ind i junglen. Mens han går rundt i junglen helt alene, bryder et uvejr løs. Pludselig står Mowgli foran tigeren Shere Khan. Men Mowgli er ikke bange for tigeren. Shere Khan giver Mowgli et forspring på 10 sekunder, så vil han sætte efter ham og æde ham. Mowgli når ikke ret langt, inden Shere Khan indhenter ham, men pludselig kommer Bagheera og Baloo Mowgli til undsætning. De to kæmper mod Shere Khan, men han får slået Bagheera bevidstløs og kaster sig ud i en voldsom kamp mod Baloo. Imens ser Mowgli sig om efter et våben. Et lyn slår ned i et nærliggende træ, der bryder i brand. Mowgli samler en brændende gren op og det lykkedes ham at binde den fast til Shere Khan's hale. Tigeren bliver bange for ilden og løber sin vej. Men Baloo bliver liggende livløs på jorden. Bagheera kommer til sig selv igen og sammen med Mowgli går han hen til den faldne bjørn. Både Bagheera og Mowgli tror, at bjørnen er død. De taler varmt om hans bedrifter og om hans store mod i kampen mod Shere Khan. Pludselig rører Baloo på sig. Han er ikke død, men var slået ud et kort øjeblik. Han havde ligget og nydt alle de rosende ord, de to andre sagde om ham.

Glade går de tre venner videre gennem junglen. Pludselig hører de sang. Mowgli bliver nysgerrig og vil undersøge, hvor sangen kommer fra. Baloo prøver at tale ham fra det, men Bagheera holder med Mowgli. Sangen kommer fra en pige, der er nede for at hente vand ved floden. Mowgli bliver fascineret af pigen og hendes sang. Han følger efter hende ind i landsbyen. Han vinker en sidste gang til Baloo og Bagheera. Bagheera glæder sig over, at Mowgli er i sikkerhed i landsbyen. Baloo mener nu, at Mowgli kunne være blevet alletiders bjørn.

Sammen går de to venner tilbage i junglen.

junglebogen 3

 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4393
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3411
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2648295