Herkules

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Herkules

Herkules er en amerikansk Disney tegnefilm fra 1997. Det er nr. 35 i rækken af Disney Klassikere. Filmen handler om den legendariske Herakles (i filmen bruges hans romerske navn, Herkules), der er søn af de græske guders konge, tordenguden Zeus.  Udover filmen er der lavet en TV-serie, der har været vist på Disney Sjov. Serien handler om den unge Herkules, der går i skole, og hans venner, den synske pige Cassandra og drengen Icarus. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

hercules 2

Resume:

I det gamle Grækenland levede guderne oppe på Olympen. Gudernes konge, Zeus og hans kone, Hera fik en søn, Herkules. Allerede som baby var Herkules meget stærk. Zeus forærede sin søn en flyvende hest, Pegasus i dåbsgave. Alle guderne var med til dåbsfesten - også Hades, der var kommet til Olympen fra Underverdenen. Hades ville gerne overtage Zeus' plads som konge over guderne. De tre skæbnegudinder har fortalt Hades, at den eneste, der står i vejen for hans planer, er Herkules. Hades får sine to håndlangere, Pine og Plage til at kidnappe Herkules og bringe ham ned på jorden. Her giver de ham en drik, der skal gøre ham til menneske og derefter kan de slå ham ihjel. Men inden de når at fuldføre planen, dukker en bondemand og hans kone op. De tror, at guderne har velsignet dem med et længe ønsket barn og tager den lille Herkules med hjem. Pine og Plage tør ikke andet end at fortælle Hades, at Herkules er død. 

Årene går og Herkules vokser op. Selv om han ikke længere er udødelig, har han stadig sin enorme styrke. Han har meget svært ved at håndtere sine kræfter. En dag kommer han ved et uheld til at vælte hele markedspladsen. Hans forældre fortæller ham nu historien om, hvordan de havde fundet ham. De viser ham den gudemedaljon, han havde haft om halsen. Herkules tager til Zeus' tempel og beder guden om råd. Til hans store forbløffelse bliver statuen af Zeus levende. Zeus fortæller Herkules historien om, hvordan han blev bortført, gjort dødelig - og da kun guder kan bo på Olympen - måtte han blive boende hos bonden og dennes kone. Men der var en mulighed for Herkules for at få sin udødelighed tilbage. Han skulle vise sig som en sand helt på jorden. Zeus sender Herkules hen til en satyr ved navn Philoktetes, der er ekspert i at træne helte. Zeus får Pegasus, der nu er en fuldvoksen hest med vinger, til at ledsage Herkules.

På øen Idra træner Philoktetes Herkules i mange år. Til sidst er han klar til helteprøven i storbyen, Theben. På vej til storbyen redder Herkules den smukke, unge kvinde, Megara fra den onde kentaur, Nessos. Megara takker Herkules, som er helt betaget af hende. Men Megara arbejder for Hades, og da hun fortæller ham, at hun havde mødt en utrolig stærk mand ved navn Herkules, bliver Hades rasende. Han tilkalder Pine og Plage, som tilstår at det ikke var lykkedes dem at dræbe Herkules. Imens er Herkules, Pegasus og Philoktetes ankommet til Theben. Borgerne i Theben er ikke umiddelbart imponerede af Herkules. Han må bevise, at han er en helt. En kvinde fortæller ham om 2 børn, der er fanget i en hule. Herkules redder de to børn, men kommer samtidig til at slippe det mangehovede uhyre, Hydra, løs. Herkules kæmper en hård kamp mod Hydra, men overvinder det til slut. Indbyggerne i Theben er imponerede. I den følgende tid kæmper Herkules mod flere uhyrer og bliver utrolig populær. Herkules opsøger sin far, Zeus, i hans tempel for at få sin guddommelighed tilbage. Men Zeus forklarer ham, at det at være en sand helt kræver mere end blot berømmelse. Da Herkules spørger; "hvad mere?", svarer Zeus, at han skal se ind i sig selv, så vil han finde svaret. 

hercules

Imens er Hades rasende. Ligemeget hvilket monster han sender mod Herkules, besejrer denne dem. Hades lover Megara hendes frihed, hvis hun vil hjælpe ham med at finde Herkules' svaghed. Megara indvilliger modstræbende, da hun ikke vil være Hades' slave til evig tid. Hun finder Herkules, der gladelig går en tur med hende. De to lærer hinanden at kende og forelsker sig. Da Herkules er gået, dukker Hades op. Megara vil ikke være en del af Hades onde planer om at gøre Herkules fortræd. Hades bliver først rasende, men ved at nægte at gøre Herkules fortræd, har Megara afsløret, at Herkules' svaghed er hans kærlighed til hende. Hades lader som om han har taget Megara til fange og opsøger Herkules. Han får overtalt Herkules til at opgive sine kræfter i et døgn, mod at Hades ikke gør Megara fortræd. Ikke så snart er Herkules gået ind på aftalen, førend Hades tilkalder Titanerne og sender dem mod Olympen for at tilintetgøre guderne. Titanerne overmander guderne. Det eneste uhyre, Hades ikke sender mod guderne, er Kyklopen. Det enøjede uhyre tager til Theben for at tilintetgøre byen og Herkules. Da Herkules ikke har sine kræfter, er han i stor fare. Men Herkules er også klog. Han snurrer Kyklopens ben sammen og uhyret falder i afgrunden. Men idet Kyklopen falder, kommer han til at vælte et par søjler. Den ene ville have knust Herkules, men Megara skubber ham væk i sidste øjeblik. Desværre bliver hun selv ramt af søjlen. Da Megara er kommet til skade, annuleres Herkules' aftale med Hades og han får sine kræfter tilbage. Mod sin vilje efterlader Herkules den døende Megara hos Philoktetes, mens han selv og Pegasus tager til Olympen for at kæmpe mod Titanerne. Herkules er meget vred. Han får befriet Zeus og slynget de onde titanere langt ud i verdensrummet.

Hades må opgive at overtage Zeus' trone, men for at hævne sig på Herkules, tager han Megara's sjæl med tilbage til Underverdenen. Hvis Herkules vil redde hende, må han tage ned til Underverdenen. Det gør Herkules, og her slår han en handel af med Hades. Hans egen sjæl for Megara's. Hades går med på aftalen velvidende at Herkules, for at redde Megara's sjæl, vil være nødt til at dykke ned i De døde's flod, som ingen nogensinde er kommet levende op af. Men til Hades' store overraskelse dør Herkules ikke. Fordi han viste sig som en sand helt og er villig til at ofre sit eget liv for den kvinde, han elsker, er Herkules igen blevet udødelig. Herkules smider Hades i De døde flod og sammen med Megara tager han op til Olympen til sin far og mor og de andre guder. Zeus er stolt af sin søn. Men da Megara som dødelig ikke kan bo på Olympen, afslår Herkules at forblive gud. Han vil hellere bo som menneske på jorden sammen med Megara. Zeus beslutter at ære sin søn ved at danne hans billede af himlens stjerner. Stjernebilledet kan stadig ses den dag i dag. Herkules og Megara levede lykkeligt til deres dages ende.

hercules 2

 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4397
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3413
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1926
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3977

Antal Besøgende

2649316