Frozen/Frost

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Frozen/Frost

Frozen (eller på dansk; Frost) er en amerikansk animeret film fra Disney fra 2013. Filmen er løselig baseret på eventyret om Snedronningen af H. C. Andersen. Filmen er nr. 53 i Disney Klassiker serien og er udkommet på både dvd og blu ray. Købe filmen, dukkerne, tøj og meget andet fra Frost universet gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

Disney-Frozen-official

 

Handlingen kort:

Frozen handler om de to små prinsesser i kongeriget Arendelle. Pigerne vokser op som tætte søstre, der elsker hinanden højt og leger sammen hver dag. Lillesøster Anna elsker, når storesøster Elsa bruger sine magiske kræfter og laver is, sne, glidebaner, snemænd og snevejr indenfor på slottet. Men en dag går det galt under legen. Elsa kommer ved et uheld til at ramme Anna med sine kræfter og Anna falder bevidstløs om. Kongen og dronningen skynder sig at tage de to piger med til troldene, der heldigvis kan helbrede Anna, da Elsa's froststråle kun har ramt lillesøsterens hoved og ikke hendes hjerte. 

 

frost7

 

Derefter beslutter forældrene at skjule Elsa's magiske evner for alle, også for søsteren Anna. De lukker slottet af for alle og de to søstre må hverken se hinanden eller lege sammen mere. Anna er frygtelig ked af, at søsteren ikke længere vil se og lege med hende, og hun prøver hver dag at komme i kontakt med Elsa. Anna tror, at hun har gjort noget, der har gjort søsteren så sur, at hun nu ikke længere vil se hende. 

 

Kongen og dronningen tager på en rejse, men omkommer da deres skib synker i en frygtelig storm. De to piger er nu alene på slottet, men Elsa vil til Anna's store sorg stadig ikke hverken se eller tale med hende. Og sådan vokser de to piger op hver for sig. Men så kommer den dag, hvor Elsa er blevet voksen og skal krones til dronning. Dørene til slottet åbnes og Anna glæder sig vildt til festen og alle de gæster, de skal have. Elsa er mere betænkelig og bange for, at hun ved et uheld skal afsløre sine magiske evner ved et uheld. Men hun ved, at hun må leve op til sin ansvar og være den dronning, som folket og kongeriget har brug for.

 

frost4

 

Under festlighederne møder Anna den smukke, unge prins Hans og falder for hans charme. De to beder dronning Elsa velsigne deres forlovelse, men da hun nægter, kommer søstre op at skændes. Elsa mister besindelsen og kommer til at indhylde kongeriget i evig vinter. Hun flygter op i bjergene, hvor hun føler sig fri og hjemme. Med sine magiske evner laver hun et smukt isslot, som hun bosætter sig i, uvidende om at hele landet nu er indhyllet i evig vinter.

 

frost3

 

Anna tror, at det er hendes skyld, at søsteren mistede besindelsen og vil derfor finde hende og sige undskyld. Hun er helt sikker på, at hvis hun siger undskyld til søsteren, vil denne kunne fjerne isen igen og alt blive som før. På sin vej op til søsteren møder hun is-eksperten Kristoffer og hans trofaste rensdyr, Sven. Anna hyrer ham til at føre hende op til søsteren. Undervejs møder de den levende snemand, Olaf, som drømmer om at opleve sommer og gerne vil hjælpe dem med at finde Elsa. 

 

frost1

 

De finder Elsa i hendes store isslot. Men Elsa ved ikke, hvordan hun smelter sneen igen. Anna vil gerne hjælpe søsteren, men Elsa vil have hende væk fra sig, da hun er bange for at skade hende. De to søstre diskuterer og Elsa rammer ved et uheld Anna i hjertet med frost. Da Anna nægter at forlade isslottet, laver Elsa en snevagt, som smider Anna, Kristoffer og Olaf ned fra bjerget.

 

frost2

 

Først mærker Anna ikke frosten i hjertet, men hendes hår begynder at blive hvidt. Kristoffer tager hende med til sin "familie", troldene, for at de kan helbrede hende. Troldene tror først, at Anna er Kristoffers kæreste, men han får forklaret dem sagen og at Anna allerede har en kæreste, Hans. Desværre kan troldene ikke helbrede Anna. Det kan kun en ægte kærlighedsgerning. Kristoffer og Sven rider nu afsted alt hvad de kan med den stærkt svækkede Anna, for at hendes kæreste Hans kan give hende et kærlighedskys og redde hende fra at blive en isstatue for evigt. 

 

frost6

 

I mellemtiden har Hans taget Elsa til fange og da Anna dukker op, viser han sit sande jeg. Han elsker ikke Anna, men vil kun have hende til kone for at få fat i kongeriget. Hans efterlader Anna låst inde i et koldt rum for at dø og fortæller hoffolkene, at hun allerede er død, men at de inden hun døde, nåede at gifte sig. Han dømmer nu Elsa til døden. Men da han vil hente hende i fangekælderen, er hun stukket af ud på den frosne fjord. Hendes kræfter går nu amok og fryser hele slottet til is. Det lykkedes dog snemanden Oluf at befri Anna og få hende ud af slottet. Han får hende til at indse, at det er Kristoffer, der er hendes sande kærlighed. Imens har Kristoffer indset, at han elsker Anna og er hurtigt på vej mod slottet for at redde hende. 

 

Ude på den frosne fjord finder Hans Elsa og fortæller hende, at Anna er død og at det er Elsa's skyld. Elsa synker fortvivlet sammen. Imens er både Anna og Kristoffer nået ud på fjorden og tæt på hinanden. Anna er nu næsten frosset helt til is. Pludselig ser hun Hans, der med hævet sværd er på vej for at slå Elsa ihjel. I sidste øjeblik og samtidig med at hun forvandles helt til en isskulptur, springer Anna ind mellem Hans og Elsa, og redder derved søsterens liv.

 

Da Elsa ser, hvad der er sket med Anna og at hun har reddet hende fra døden, slår hun armene om hende. Elsa's store kærlighed til søsteren tør Anna op. Lykkelig finder Elsa ud af, at kærlighed tør isen op. Fyldt af lykke og kærlighed tør hun hele kongeriget op. Dog får snemanden Oluf sin helt egen, private snebyge, så han aldrig smelter. 

 

Elsa kan nu indtage sin plads som dronning. Anna og Kristoffer får hinanden og den onde Hans bliver sendt tilbage til sin familie i lænker. Og folket elsker deres dronning, som endelig har lært at styre og bruge sine magiske evner.

 

Frost8

 

Legetøj, tøj og dukker fra filmen kan købes gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

 Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3401
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639468