Dumbo

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Dumbo

Dumbo er oprindeligt en børnebog skrevet af Helen Aberson. Det er dog Disney's tegnefilmsudgave fra 1941, de fleste børn kender. Filmen er nr. 4 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

Dumbo 2

Resume:

En stork kommer med en unge til elefanten, Mrs. Jumbo, der arbejder i et cirkus. Ungen bliver budt hjertelig velkommen i flokken af de andre hun-elefanter, lige indtil han nyser og hans enorme ører kommer frem. De andre hun-elefanter driller ham straks med hans ører og giver ham øgenavnet Dumbo. Mrs. Jumbo vender ryggen til de andre elefanter. Hun elsker sin søn, præcis som han er. 

Dagen efter skal alle dyrene gå parade gennem byen. Dumbo er uheldig og falder i sine store ører. Senere, mens hans mor vasker ham, kommer der nogle drenge forbi og begynder at drille elefantungen med de store ører. Mrs. Jumbo bliver rasende og går amok i teltet. Cirkusdirektøren sætter hende i karantæne. Dumbo er nu overladt til de andre elefanter, der bliver ved med at drille ham med hans store ører. Musen Timothy skræmmer de andre elefanter væk fra Dumbo og de to bliver venner. Dumbo klarer sig ikke godt i cirkusforestillingen, hvor han falder i sine store ører og braser ind i de andre elefanter og ødelægger deres nummer. Han bliver degraderet til klovn og bliver en stjerne. Publikum elsker ham, men han hader sit job og savner sin mor.

dumbo 3

 

Timothy tager ham med hen for at besøge moderen, der er spærret inde. Hun kan kun lige nå ham med det yderste af snablen. Da Dumbo skal forlade hende igen, får han hikke. Timothy får ham til at drikke noget vand fra en balje. Uden at Timothy er klar over det, har klovnerne tidligere på dagen væltet en flaske champagne ned i baljen. Så da han og Dumbo drikker af baljen bliver de fulde. Næsten morgen vågner de op i toppen af et træ. Da kragerne i træet gør dem opmærksom på, hvor de er, falder de ned af bar overraskelse. Kragerne mener, at Dumbo måske er FLØJET op i træet. Timothy og kragerne giver Dumbo en fjer. De fortæller ham, at den er magisk og kan få ham til at flyve. De overtaler Dumbo til at flyve ud fra en klippe og det lykkedes. Dumbo kan flyve!

Han flyver tilbage til cirkus. Under en forestilling skal han reddes ud af et brændende hus af klovnene. Men det går galt og Dumbo må springe. Hans ører folder sig ud og til publikums store begejstring flyver han rundt i manegen. For første gang bliver han beundret for sine store ører. 

Dumbo bliver en kæmpestjerne og bliver genforenet med sin mor. 

dumbo 4

 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4377
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3409
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645138