Den lille havfrue

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Den lille havfrue

De fleste voksne kender H. C. Andersens eventyr om den lille havfrue fra 1837. I H. C. Andersens udgave er der et lidt trist endeligt for havfruen, der ikke får sin udkårne prins og ender med at blive til en af luftens døtre.

I Disney's tegnefilmsudgave fra 1989, som de fleste børn kender, er der en lykkelig slutning. Filmen beskriver en teenagepige, hendes store kærlighed og løsrivelsen fra hendes far. Filmen er nr. 28 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd og blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

den lille havfrue 8

Resume:

Havfruen, Ariel, bor sammen med sine søstre på Kong Tritons slot på havets bund. Hendes søstre er glade for liver i havet, men Ariel er fascineret af alt fra landjorden. Hendes far har forbudt hende at tage op til overfladen, hvor hun kan blive opdaget af menneskene. Ariel har en stor samling af ting fra overfladen. De fleste har hun fundet på sunkne skibe. Hun spørger ofte mågen Skralde til råds om, hvad tingene skal bruges til. Ariel er ofte så optaget af sine skatte, at hun glemmer aftaler med sin far, sine søstre eller kongens rådgiver, krabben Sebastian, til disses store irritation.

En dag hvor Ariel har trodset sin far's forbud og alligevel er taget op til overfladen, ser hun et flot, kongeligt skib. Den unge prins Erik er ombord. Det er hans 18 års fødselsdag og i gave forærer mandskabet ham enflot statue af ham selv. Pludselig bryder et uvejr løs. Ariel dykker under havoverfladen og opdager, at den unge Erik er faldet bevidstløs overbord. Hun redder ham i land. Hun er meget betaget af den unge mand, og for at få ham til at komme til sig selv igen, synger hun for ham. Ariel har en meget smuk sangstemme, og langsomt kommer prinsen til sig selv. Men inden han vågner helt op, er Ariel forsvundet i bølgerne. Prinsen bliver fundet af nogle folk fra slottet og bragt hjem. Det eneste han kan huske fra sin redning er, at en ung pige med en smuk stemme sang for ham.

Imens på havets bund er Ariel forelsket. Hendes gode ven, fisken Tumle har fundet den flotte status af prinsen, der også var blevet skyllet overbord under stormen. Men gennem Sebastian finder Kong Triton ud af, at Ariel har været oppe ved overfladen og at hun har haft kontakt med menneskene. I raseri ødelægger har Ariel's samling af ting fra overfladen. Ariel bliver ked af det og stikker af hjemmefra. Hun møder havheksen, Ursula's to håndlangere, Skidtslam og Bundslam. De lokker Ariel med hjem til havheksen. Ariel's højeste ønske er at blive menneske, så hun kan komme op til overfladen og møde prinsen. Den onde Ursula lover Ariel, at opfylde hendes ønske - mod betaling!. For at få sit ønske opfyldt og blive menneske, skal Ariel give havheksen sin stemme. Herefter har hun til solnedgang på den 3. dag til at få prinsen til at kysse sig. Gør han det, forbliver hun menneske og får sin stemme tilbage. Men gør han det ikke, tilhører Ariels liv havheksen til evig tid. Den forelskede Ariel går ind på havheksens betingelser og skriver under på en kontrakt. Kort efter er hun forvandlet til et menneske uden stemme. Stemmen har Ursula gemt i et sneglehus, som hun bærer i en kæde om halsen. Da Ariel nu er menneske og stadig under vandet, må hendes ven Tumle hjælpe hende op til overfladen, inden hun drukner. Oppe på land møder Ariel prins Erik, der tager den smukke, stumme pige med op på slottet. Hun fascinerer ham.

den lille havfrue 9

Imens har Tumle fortalt hele historien om Ariel og havheksen og aftalen om forvandlingen til Sebastian, der er sendt ud af kong Triton for at lede efter Ariel. Sebastian og Tumle tager til slottet, og Sebastian prøver at hjælpe Ariel med at få prins Erik til at forelske sig i hende og kysse hende. Det er lige ved at lykkedes for dem, da Erik og Ariel er på en romantisk  måneskinstur i en robåd. Men Skidtslam og Bundslam tipper båden lige inden Erik skal til at kysse Ariel. For at få magten over Ariel's liv - og dermed kong Triton - beslutter havheksen sig for at tage op på landjorden. Hun forvandler sig til en smuk, ung kvinde og ved hjælp af sneglehuset med Ariels stemme, fortryller hun prins Erik. Han tror, at det er Ursula, der reddede hans liv dengang, han faldt overbord og tænker nu ikke mere på Ariel. Det bliver besluttet, at Erik og havheksen skal giftes ombord på skibet næste aften. Stakkel Ariel kan kun se på og ikke fortælle sin elskede Erik, at det i virkeligheden var hende, der havde reddet ham den dag.

Ariel's ven, Skralde opdager, at den nye pige i prinsens liv i virkeligheden er havheksen. Han fortæller det hele til Ariel, der er blevet tilbage på slottet, mens de andre er sejlet ud på havet for at holde bryllup. Uden sin hale kan Ariel ikke svømme hurtigt, men med Tumle's hjælp ankommer hun til skibet, hvor Skralde og alle hans venner gør alt for at forhindre brylluppet. Det lykkedes Skralde at rive sneglehuset med Ariels stemme fra af havheksens hals, og da det smadres mod dækket får Ariel, der er kommet ombord på skibet, sin stemme tilbage. Ved lyden af Ariels stemme, vågner Erik af den fortryllelse, havheksen har underkastet ham. Han løber hen og kysser Ariel - men for sent. Solen er gået ned og Ariel bliver forvandlet til en havfrue igen. Havheksen viser nu sit virkelige jeg, og selv om Erik prøver at forhindre det, tager hun Ariel med sig ned i dybet. Men kong Triton stiller sig i vejen for Ursula. Han vil have sin datter igen. Men da Ariel har underskrevet en bindende kontrakt, kan han kun befri hende fra den, ved selv at tage hendes plads. Det gør han og i samme nu er havheksen hersker over de syv have. 

den lille havfrue 5

Erik, der ikke vil miste Ariel igen, har taget en jolle og er sejlet efter hende. Han angriber havheksen og da hun rammes af en harpun, bliver hun rasende. Hun vokser sig kæmpestor og starter et voldsomt uvejr, der kæntrer Eriks jolle. Uvejret får gamle, sunkne skibsvrag til at rive sig løs fra havets bund. Erik klatrer ombord på et af vragene og sejler det direkte mod Ursula. Det store bovspyd gennemborer havheksens hjerte og hun synker livløs ned på havets bund. Alle hendes forhekselser bliver i samme nu ophævet og kong Triton er atter hersker over de syv have. Ariel har hjulpet Erik i land, og sidder nu på en sten i lidt fra kysten og ser bedrøvet på ham. Kong Triton indser, at Ariel's lykke afhænger af Erik, og han forvandler hende til et menneske igen. Erik tager imod Ariel med åbne arme. de to bliver gift og lever lykkeligt til deres dages ende. Både hoffolk og havfolket er med til brylluppet.

 den lille havfrue

Den lille havfrue, Ariel, er en del af Disney Princess serien. Du kan finde både bøger, legetøj og Lego med Ariel hos vores samarbejdspartnere. Kig forbi via linket øverst og nederst på siden og glæd en du kender i dag.

 

I 2014 kommer historien om Ariel også som en flot opsat musical, blandt andet på Fredericia Teater og i Operaen i København.

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4377
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3409
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1924
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3974

Antal Besøgende

2645118