Bjørne Brødre

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Bjørne Brødre

Bjørne Brødre er en amerikansk, Disney tegnefilm fra 2003. Filmen er nr. 43 i Disney klassiker serien. Filmen blev nomineret til en Oscar. Efterfølgeren Bjørne Brødre 2 udkom i 2006. Begge film er udkommet på dvd. Køb dem gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

bjørnebrødre 2 

Resume:

Kenai er en ung indianer, som brændende ønsker at blive en voksen mand og blive optaget i stammen som en sådan. Ifølge traditionen vil Kenai blive anset som en voksen mand, hvis han lever i overensstemmelse med sit totem.

Men da stammens kloge kone, Tanana, præsenterer ham for hans totem, bliver han meget skuffet. "Kærlighedens bjørn" er ikke lige det totem, Kenai havde regnet med. Og selv om Tanana forsikrer ham om, at kærligheden er den stærkeste kraft, er han skuffet og utilfreds.

En dag på en fisketur opdager Kenai og hans to ældre brødre, Sitka og Denahi, at en bjørn har stjålet de fisk, som de tre netop lige har fanget. Det Kenais ansvar at gemme fiskene væk uden for bjørnenes rækkevidde. Kenai tager sit spyd og sætter efter bjørnen, men kommer i vanskeligheder. Brødrene kommer ham til hjælp, men det ender galt. Sitka ofter sig for at redde sine brødre og styrter med bjørnen i afgrunden. Bjørnen overlever faldet, men Sitka dør.

Kenai vil hævne sig på bjørnen. Denahi advarer ham om, at det vil være forkert at dræbe bjørnen, men Kenai vil ikke lytte til sin bror. Men da han har dræbt bjørnen, forvandler Sitkas ånd ham til en bjørn. Kenai kan kun blive menneske igen på bjerget, hvor det magiske nordlys rører ved toppen.

Men Kenai er i stor fare. Hans bror, Denahi, tror at Kenai er blevet dræbt af bjørnen, og nu vil han hævne sig på bjørnen. Så Denahi jagter den bjørn, der i virkeligheden er hans bror. 

bjørnebrødre 4

Under flugten får Kenai råd fra den lille, evigt snakkende bjørneunge, Koda, der har slået følgeskab med Kenai, mens han leder efter sin mor. Koda hjælper Kenai med tilværelsen som bjørn og så ved han, hvor det magiske bjerg ligger. I starten kan Kenai ikke lide Koda. Han hader stadig bjørne og tænker kun på at blive menneske igen.

Men efterhånden som han er sammen med Koda, bliver han klar over, at bjørne ikke er så slemme, som han har troet. Han bliver glad for at være Kodas storebror, og det er et hårdt slag for ham, da han finder ud af, at den bjørn, han slog ihjel, var Kodas mor. 

bjørnebrødre 10

De to ankommer til bjerget. Da Kenai bliver menneske igen, indser han, at han har handlet forkert. Endelige accepterer han sit totem, og beslutter sig til at blive bjørn igen, så han kan tage sig af sin nye lillebror, Koda.

Til slut går hans største ønske i opfyldelse, og han bliver optaget i stammen som en voksen mand, selvom han nu er en bjørn.

bjørnebrødre 6

 

 

Billeder: 

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1633
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4391
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3410
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1925
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3975

Antal Besøgende

2647875