Bambi

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Bambi

Bambi er en amerikansk disney tegnefilm fra 1942. Filmen er baseret på Felix Saltens roman: Bambi, ein leben im walde (Bambi, livet i skoven) fra 1923. Bambi er udkommet på dvd og blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Resume:

Bambi bliver født en regnvejrsnat langt inde i skoven. Bambi's far er skovens konge. Bambi vokser op og får gode venner, stinkdyret Blomst og kaninen Stampe. En dag tager Bambi's mor ham med ud på engen for at græsse. Her møder han kiddet, Feline og de to børn leger dejligt sammen. Bambi møder også for første gang sin far. Bambi's mor fortæller ham, at de skal passe meget på, når de går ud på engen, da mennesket ofte jager der. Efter en lang vinter, hvor Stampe blandt andet lærer Bambi at skøjte på den tilfrosne sø, bliver det igen forår. 

 

bambi 1

 

Sammen med moderen vover han sig ud på engen for at græsse. Pludselig bliver hans mor anspændt og råber, at Bambi skal løbe ind i skoven alt hvad han kan. Der lyder skud, men Bambi fortsætter indtil han er langt inde i skoven. Først da opdager han, at moderen ikke er med ham. Han går rundt i skoven og kalder på hende og står pludselig foran sin far, Skovens konge. Denne fortæller Bambi, at hans mor er væk og at Bambi skal følge med ham. De begiver sig til en anden del af skoven og Bambi vokser sig større dag for dag.

Bambi går det efterfølgende forår i møde sammen med sine venner, Blomst og Stampe. Alle andre dyr mærker foråret i blodet og går rundt og forelsker sig og danner par. De tre venner vigter sig af, at de bestemt ikke hopper på den galaj. Mens de går gennem skoven ser Blomst pludselig et par søde øjne. Da det lille hun-stinkdyr blinker til ham, forlader han med et undskyldende blik sine venner. De ryster på hovedet ad ham og fortsætter vejen gennem skoven, besluttet på at det ikke skal ske for dem. Pludselig ser Stampe en sød hun-kanin, der vinker til ham. Han vil ikke svigte Bambi, men ender til sidst med at følge efter den søde hun-kanin. Bambi går videre, glad for at denne "forårs-syge" ikke har ramt ham. Nede ved bækken møder han sin gamle legekammerat, Feline. Det er kærlighed ved første blik. Men en anden buk kommer og vil gøre Feline til sin kæreste, så Bambi må kæmpe for kærligheden. Kampen er hård, men det lykkedes til sidst Bambi at jage den anden på flugt. Feline er hans.

 

bambi 2

 

En nat bliver Bambi vækket ved lugten af røg. Skovens konge fortæller ham, at det er menneskene, der har lavet ilden og at de må flygte til et sikkert sted. Bambi henter Feline, og sammen med resten af skovens dyr flygter de for flammerne. Under flugten bliver Bambi og Feline adskilt. Feline bliver forfulgt af et koppel jagthunde, der trænger hende op på en klippe og omringer hende. Bambi når frem til hende i sidste øjeblik og redder hende fra hundene. Under deres flugt bliver Bambi ramt af et skud og falder om. Skovens konge kommer til og tvinger ham til at fortsætte. Sammen når de ud på en lille ø, hvor mange af skovens andre dyr har søgt tilflugt for ilden. Her finder Bambi sine venner, Stampe og Blomst i god behold. Sammen med dem og Feline venter han på, at ilden skal dø ud.

Næste forår er skoven atter grøn. Sporene efter ildens rasen er næsten væk. Stampe farer gemmen skoven sammen med sin store familie. Henne i en lysning mødes han med Blomst og dennes familie. I lysningen ligger Feline med to små kid. Bambi står på en klippe lidt derfra sammen med Skovens konge. Da faderen går, bliver Bambi stående og ser med stolthed ud over skoven og sin familie og venner.

 

 Billeder:

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1627
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3402
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1919
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3969

Antal Besøgende

2639770