Askepot

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere 

 

orangecdon                                       redlekmer

 

Askepot

Askepot

 

Oprindeligt er Askepot et eventyr skrevet af Charles Perrault, men det er Disney's tegnefilmsklassiker fra 1950 børnene kender bedst. Filmen er nr. 12 i Disney Klassiker serien og er udkommet på dvd og blu ray. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden. 

 

Resume:

Askepot er datter af en aristokratisk enkemand. Hun og faderen har det godt sammen, men faderen mener at hun mangler moderlig indflydelse. Han gifter sig derfor igen med en fin, stolt dame, der selv har to døtre, Frederikke og Matilde. De er begge to på Askepot's alder, men da de ikke er lige så kønne, som deres nye stedsøster, bliver børnene aldrig gode venner. 

 

askepot 1

 

Nogle år senere dør Askepot's far. Så viser stedmoderen sin sande natur. Hun tvinger Askepot til at arbejde som tjenestepige i hjemmet, men hun selv og døtrene nyder livet. Årene går og Askepot vokser op til at blive en ung, smuk kvinde. Hun arbejder dagen lang og må altid stå til rådighed for stedmoderens og stedsøstrenes luner. Hun får dog hjælp af de mus og fugle, der bor i huset og den nærliggende have. Til gengæld hjælper Askepot dem mod Lucifer, stedmoderens onde kat, og hun giver dem mad og tøj. 

På det nærliggende slot er kongen vred på sin søn, der ikke vil gifte sig. Kongen vil så gerne have børnebørn, så han sender invitationer ud til et bal. Alle giftefærdige unge kvinder i kongeriget er inviteret, for der må da være en af dem, prinsen kunne forelske sig i. 

 

askepot 2

 

Askepot og hendes to stedsøstre er også inviteret med. Askepot spørger sin stedmor, om hun må deltage i ballet. Stedmoderen giver hende lov, hvis hun er færdig med sine pligter, og hvis hun har en ordentlig kjole at tage på. Men stedmoderen og stedsøstrene sætter Askepot til at lave så mange ting for sig, at hun slet ikke får tid til at sy på en kjole. Musene og fuglene får ondt af den stakkels pige. De finder en af Askepot's mor's gamle kjoler og syr den om, så den kan bruges som balkjole. Da Askepot stolt kommer og viser kjolen til stedmoderen og stedsøstrene ser de, at nogle af delene på kjolen er stedsøstrenes aflagte. I ren jalouxi river de to søstre Askepot's kjole stykker, hvorefter de taget afsted til bal sammen med moderen. Askepot løber grædende ud i haven. Her møder hun sin fegudmor, der forvandler den lasede kjole til en smuk balkjole med tilhørende glassko. Hun forvandler et græskar til en flot karet, musene til heste og gårdhunden til kusk. Askepot kan nu tage afsted til ballet på slottet. Men hendes fegudmor advarer hende om, at hun skal være hjemme inden midnat, for på slaget tolv hæves fortryllelsen og alting vender tilbage til det, det var. 

 

askepot 4

 

Prinsen keder sig ved ballet, men fra det øjeblik hvor Askepot træder ind i salen, har han kun øje for hende. De to danser sammen hele aftenen. Man da klokken begynder at slå tolv, flygter Askepot fra slottet. På vej ud taber hun sin ene glassko.

Efter ballet erklærer prinsen, at han kun vil giftes med den pige, der kan passe glasskoen. Der kommer bud rundt til alle hjem i kongeriget, at hofgreven vil køre rundt med glasskoen, og at den pige, der kan passe skoen, bliver prinsens brud. Stedmoderen hører også nyheden og beder sine to døtre gøre sig klar til at modtage hofgreven. Ved et tilfælde hører hun Askepot gå og nynne en af melodierne fra ballet den foregående aften. Hun får mistanke om, at Askepot kan være pigen, der passer glasskoen og hun låser Askepot inde på loftskammeret.

Hofgreven ankommer til huset, og mens Frederikke og Matilde uden held prøver skoen, lykkedes det musene at få låst Askepot ud af loftskammeret. Askepot løber ned i stuen, men inden hofgreven kan nå at prøve skoen på den unge pige, har stedmoderen spændt ben for ham. Han falder og taber glasskoen, der går i mange stykker. Hofgreven bliver ude af sig selv, men viser ham den anden glassko. Den passer hende perfekt. 

Askepot bliver gift med sin prins og de lever lykkeligt til deres dages ende.

 

askepot 5

 

Billeder copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures.

Askepot er en del af Disney Princess serien. 

Glæd en du kender!

Køb bogen, filmen eller et af de mange spændende

produkter i serien i dag via vores samarbejdspartnere

 

orangecdon                                    redlekmer

 

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1629
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4362
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3405
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1920
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3970

Antal Besøgende

2640859