Alice i eventyrland

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

           orangecdon                    

Alice i eventyrland

Disneys Alice i Eventyrland

 

Oprindeligt er det to bøger, Alice i Eventyrland og Bag Spejlet skrevet af Lewis Carroll. Disney gjorde den til en klassiker i 1951.

Historien er filmatiseret flere gange, senest med Johnny Depp i rollen som Den gale hattemager. Men det er nok Disney-udgaven børn kender bedst.

Alice i eventyrland er nr. 13 i Disney klassiker serien. Filmen er udkommet på dvd. Køb den gennem vores samarbejdspartnere via linket øverst og nederst på siden.

 

alice-i-eventyrland-disney

 

Resume:

Alice sidder i sommersolen og lytter til hendes guvernante, der læser højt af en bog. Pludselig ser Alice en hvid kanin med tøj på og et stort lommeur, der springer hastigt afsted.

Hun følger efter ham gennem et hul og pludselig falder, falder og falder hun nedad i en dyb skakt. Uden at slå sig, lander hun på bunden.

Her får hun øje på en lille dør. Dørhåndtaget foreslår, at hun drikker af en flaske, der står på et bord i nærheden og pludselig er hun så lille, at hun nemt kan komme igennem døren.

Men da hun tager i håndtaget, er døren låst. Dørhåndtaget siger, at hun skal tage nøglen til døren, der pludselig er dukket op på bordet højt over hende.

For at blive stor igen, må hun spise noget af en kage. Hun tager for stor en bid og bliver nu så høj, at hendes hoved rammer loftet. Hun bliver ked af det og begynder at græde. Dørhåndtaget råber til hende, at der stadig er noget tilbage i flasken der gør en mindre.

Alice drikker det og bliver nu så lille, at hun falder ned i flasken og skyller gennem nøglehullet i den strøm af tårer, som hun selv har grædt.

 

alice i eventyrland 1

 

Som en flaskepost hopper hun afsted på bølgerne og ender til sidst på land. Her møder Alice mange mærkelige personer, men til sidst finder hun frem til den hvide kanin's hus.

Alice går ind i huset og ser sig om. Hun kommer til at spise af en småkage og pludselig er hun så stor, at hendes arme og ben stikker ud af husets døre og vinduer og hendes hoved stikker på af taget.

Den hvide kanin, der kommer hjem i samme øjeblik tror, at hun er et monster. Men inden det lykkedes for gartneren at sætte ild til hele huset, får Alice taget en bid af en gulerod og bliver nu kun 5 cm høj.

 

alice i eventyrland

 

I mellemtiden er kaninen væk igen. I sin fortsatte jagt på Den hvide kanin møder Alice syngende blomster, der smider hende ud af deres have, da de tror hun er ukrudt.

Hun møder også en piberygende kålorm, der fortæller hende, at de svampe, hun ser, kan gøre hende større, hvis hun spiser af den ene side og mindre, hvis hun spiser af den anden side.

Alice møder Filurkatten, der leder hende videre til Påskeharen, som fejrer sin ikke-fødselsdags-dag sammen med Den gale hattemager og Syvsoveren. Alice forlader dem efter et stykke tid og leder videre efter Den hvide kanin.

Pludselig kommer hun til en have, hvor en masse spillekort går rundt og maler de hvide roser røde. Den hvide kanin kommer hoppende og annoncerer, at Dronningen af Eventyrland, Hjerter Dame er på vej sammen med kongen.

Da Dronningen ser Alice, inviterer hun hende til et spil krocket. I stedet for køller bruger man flamingoer, pindsvin bruges som bolde og spillekort danner buer. Hver gang Dronningen slår, skynder kortene sig at skifte plads, så Dronningen slår igennem flest buer.

Filurkatten blander sig og driller Dronningen. Ude af sig selv af raseri beordrer Dronningen, at Alice skal halshugges, da hun tror, at det er Alice, der laver numre med hende. Kongen får Dronningen overtalt til, at der skal være en retssag.

Da ingen i Eventyrland tør modsige Dronningen, bliver Alice kendt skyldig. Alice flygter med hele slottet efter sig. Hun finder frem til den lille dør, men den er stadig låst.

Da Alice kigger gennem nøglehullet, ser hun sig selv sidde og sove i solen. Hun råber for at vække sig selv, men Dronningen og resten af hoffet nærmer sig. 

 

alice i eventyrland 5

Alice vågner, da hun hører nogen kalde på sig. Guvernanten siger, at de skal ind til te. Det hele var en drøm.

 

Billeder:

Copyright: Walt Disney Studios Motion Pictures

 

 

Se eller gense filmen. Læs bogen.

Køb i dag via Børnelegs samarbejdspartner

 

            orangecdon                    

Menu

Seneste Opdateret

Vaiana   Vaiana er en ny animationsfilm fra Disney. Filmen får dansk biografpremiere...
1634
Skønheden og udyret er oprindeligt et gammelt fransk folke-eventyr, men blev udødeliggjort af...
4397
Er du til dejligt skøre børnebøger, som kan læses på under en time? Så er serien Kaptajn...
3413
Find Dory er en animationsfilm fra Disney Pixar. Filmen har dansk biografpremiere den 25....
1926
Aben, Peter Pedal, er hovedpersonen i en serie børnebøger skrevet af parret H. A. og...
3977

Antal Besøgende

2649316